Recepten - boerenkost
Kervelsoep
Kervel is een kruid dat, vooral in ons eigenste België, graag gebruikt wordt in fijne gerechten. De pittige smaak komt helemaal tot z'n recht in soepen, vooral wanneer je voor een heel zuivere (zo min mogelijk ingrediënten, behalve kervel) variant gaat. Dit klassieke recept uit grootmoeders keuken helpt je op weg!
Cordon Bleu met gestoofde wintergroentjes
Waar de naam precies vandaan komt blijft onduidelijk, dat het een lekker en typisch stukje vlees is staat echter vast: cordon blue. Samen met een lekkere selectie wintergroentjes wordt dat een smakelijke hartverwarmer voor de koude wintermaanden.
Dikke wintersoep met braadworst en brood
Een dampende kom soep is het meest hartverwarmende dat je op een kille winterdag voorgeschoteld kan krijgen. Met een smakelijke braadworst en vers brood erbij heb je lekker simpele maar bijzonder smakelijke boerenkost, zonder enige moeite!
Witloofroomsoep met grijze garnalen
Een absolute klassieker uit grootmoederskeuken, perfect voor een gezellig familiefeest (Kerst, Nieuwjaar,...): witloofroomsoep. Niet vergeten af te werken met wat gemalen kaas en enkele grijze garnalen. Heerlijk!
Balletjes in tomatensaus met champignons
Op zoek naar eenvoudige, nostalgische smaken? Dit recept vertelt je hoe een absolute klassieker uit de keuken van moemoe klaar te maken: balletjes in tomatensaus! De champignons zorgen voor een rijker en voller geheel.
Gestoofde rodekool
Alle culinaire hoogstandjes ten spijt, er gaat niets boven grootmoeders keuken: alledaagse, stevige en lekkere boerenkost zonder gedoe. Een absolute klassieker die tijdens de wintermaanden niet mag ontbreken: gestoofde rodekool. Het vergt dan wel wat moeite, geduld en fijne smaakpapillen (de finale kruiding is niet eenvoudig), het resultaat is telkens weer hartverwarmend. Aan de slag!
Wortelstoemp met kippenworst en uiensaus
Stoemp, puree op z'n Vlaams, is een heel makkelijke keuze waar je plezierig mee kan variëren. Deze smakelijke winterkost hoeft trouwens niet exclusief voor de koude maanden voorbehouden te zijn. Dit recept legt je uit hoe je een perfecte wortelpuree maakt, begeleid door kippenworst en een verrassend uiensausje.
Boerenstoofpot
Wanneer het buiten vriest en waait, is er niks gezelliger dan een dampende stoofpot te bereiden. Dit gerecht brengt winterse, heerlijke boerenkost zonder franjes. De pastinaak, te vaak een vergeten groente, zorgt desalniettemin voor een heerlijke, subtiele en bovenal verrassende toets. Ideaal om na een stevige wandeling met blozende kaken van te genieten in goed gezelschap.