oregano | - deel 6 oregano | - deel 6

 

Recepten - oregano

Gemarineerd kalfsmedaillon met tagliatelle

Gemarineerd kalfsmedaillon met tagliatelle
Een fijn stukje kalfsvlees is in de Italiaanse keuken een kostbaar goed, veelal is het de apotheose van een lekker diner. Met de juiste, zelfgemaakte, marinade en eenvoudige garnering kan je van een lekker stuk medaillon een ware topper maken. Heerlijk met een koel glas wijn op een zonnige avond.

Gegrilde mozzarellabroodjes

Gegrilde mozzarellabroodjes
Een lekker aperitiefhapje vraagt niet veel moeite, met eenvoudige ingrediënten kom je een heel eind. In dit recept houden we het bij lekkere basics: brood en mozzarella. Een makkelijk hapje dat vooral op warme zomerdagen zal smaken.

Siciliaanse spaghetti

Siciliaanse spaghetti
Spaghetti eten we doorgaans met een klassieke Bolognese-saus. Er zijn echter heel wat meer lekkere manieren te vinden op deze klassieke pasta te vergezellen. Deze traditionele Siciliaanse variant moet je zeker eens proberen: vegetarisch, erg eenvoudig, bomvol smaak en erg gezond. Een smakelijk staaltje 'cucina povera'; zalig koken met weinig middelen.

Tortillawraps met Mexicaanse kip

Tortillawraps met Mexicaanse kip
Met tortilla's kan je snel en vlot lekkere dingen maken. De dunne deegpannenkoeken laten zich makkelijk vullen en oprollen, perfect voor een leuk gerechtje met een exotische inslag. De Mexicaanse keuken, een combinatie van Spaanse en Azteekse invloeden, is uiteraard het vertrekpunt van dit makkelijke recept.

Spicy cajunpasta met gemarineerde kip

Spicy cajunpasta met gemarineerde kip
Het woord 'cajun' dekt in de culinaire wereld een erg brede lading. Het gaat in principe om gerechten die afkomstig zijn uit Louisiana, een streek in het zuiden van de Verenigde Staten van Amerika. Het is een culinaire smeltkroes van Franse, Creoolse (Afrikaanse), Zuid-Europese en Indiaanse invloeden. De gerechten zijn dan ook veelal pittig en barsten van smaak. Dit recept leert je een supersimpele maar lekkere (en vooral pittige) pasta maken die aldaar inspiratie haalt, gecombineerd met wat Texaanse invloeden.

Pizza Romana

Pizza Romana
Deze erg klassieke Italiaanse pizza uit Lazio (de streek rond Rome) met ansjovis en kappertjes zal je vaak als Napoletana aangeduid vinden. Niets is echter minder waar, een echte Napoletana (afkomstig uit Napoli) wordt enkel met tomatensaus en kaas belegd. Wat wel vast staat: deze pizza is wereldwijd geliefd vanwege de eenvoudige maar lekkere smaak!

Moussaka (Jeroen Meus)

Moussaka (Jeroen Meus)
Moussaka kan je gerust beschouwen als het nationale gerecht van Griekenland. Deze stevige ovenschotel is wereldberoemd vanwege de volle en karakteristieke smaak. Het wordt wel eens vergeleken met Lasagne, maar dan met lamsgehakt, aardappelen en aubergine. Het gerecht vraagt wat werk en best veel tijd, maar deze Griekse klassieker moet je vast en zeker een keer geprobeerd hebben. Jeroen Meus helpt je op weg!

Spaghetti met aubergine en kalkoenreepjes

Spaghetti met aubergine en kalkoenreepjes
Wist je dat de beste pastabereidingen vooral eenvoudig moeten zijn? Zo kan je immers alle focus op de pasta houden, met toevoeging van slechts enkele - maar smakelijke - ingrediënten. Precies zoals dit recept: behalve lekkere spaghetti, maak je met malse kalkoenreepjes en fijne aubergineschijfjes een lekkere maar supersimpele pasta!

Volkorenspaghetti met aubergine en tomaat

Volkorenspaghetti met aubergine en tomaat
Mager. Gezond. Vlug klaar. Supersimpel. Vegetarisch, zelfs veganistisch. Boordevol smaak en vitaminen. En bovenal heerlijk lekker. Klinkt te mooi om waar te zijn? Wel neen, deze pasta bestaat uit eenvoudige maar doeltreffende ingrediënten en zal je verbazen. Dit is échte dagelijkse kost waar werkelijk niets op aan te merken valt. Proberen maar!

Gevulde tomaten met rijst en salsa

Gevulde tomaten met rijst en salsa
Een simpel vegetarisch gerechtje dat schreeuwt om een straaltje zon. Beter kan je deze eenvoudige gevulde tomaten met rijst en salsa niet omschrijven.

Pizza met spek, paprika en champignons

Pizza met spek, paprika en champignons
Met een versgebakken pizza kan je iedereen plezieren. Lekker, snel klaar en stukken gezonden dan diepvrieskost. Dit recept vertelt je hoe een zalige pizza met spekjes, paprika en champignons te bereiden. Heerlijk!

Pizza met gehakt, courgette en kerstomaten

Pizza met gehakt, courgette en kerstomaten
Altijd lekker: pizza! Nog lekkerder: zelfgemaakt! Bovendien kan je zo wat origineler zijn; zoals met gehakt, courgette en kerstomaten. Mjam!

Pizza met kalkoen, spinazie en zure room

Pizza met kalkoen, spinazie en zure room
Gasten op bezoek en niet veel zin om uitgebreid te koken? Kinderen te gast met flinke honger? Zoek het niet verder dan ovenverse pizza's! Snel klaar, leuk om maken en stukken gezonder dan uit de diepvries. Bovendien kan je helemaal zelf kiezen wat er op gaat. Dit recept geeft je alvast wat inspiratie.

Pizza scampi

Pizza scampi
Geen enkele pizza smaakt beter dan eentje die je zelf hebt gemaakt. Hoe verleiding afhaal- of diepvriespizza's ook zijn, ze zelf maken is echt niet moeilijk, stukken gezonder en gegarandeerd lekkerder. Dit recept vertelt je hoe de perfecte pizza scampi te maken: heerlijk in alle eenvoud.

Gegratineerde kalkoenblokjes in tomatenroomsaus

Gegratineerde kalkoenblokjes in tomatenroomsaus
Zin in heerlijke, stevige kost zonder pretentie en met een kruidige, zuiderse toets? Net wat dit recept je te bieden heeft!