Dadelijk een lekkere barbecue gepland en nog op zoek naar een originele extra? Of gewoon zin in een klassieke saus die zon en zomer uitstraalt en waar je nog alle kanten mee op kan? In beide gevallen is een Provençaalse saus de ultieme oplossing. Er bestaan honderden recepten van de klassieke saus. Wil je echter een goede basis, dan is dit het makkelijke en snelle recept dat je zoekt.
Dadelijk een lekkere barbecue gepland en nog op zoek naar een originele extra? Of gewoon zin in een klassieke saus die zon en zomer uitstraalt en waar je nog alle kanten mee op kan? In beide gevallen is een Provençaalse saus de ultieme oplossing. Er bestaan honderden recepten van de klassieke saus. Wil je echter een goede basis, dan is dit het makkelijke en snelle recept dat je zoekt.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook geplet
- 2 paprika's kleur naar wens
- 1 wortel
- 800 gram tomatenblokjes vers of blik
- 1 blokje groentebouillon
- 1 takje tijm
- 1 blaadje laurier
- olijfolie
- Provençaalse kruiden
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de paprika's en wortel in hapklare stukjes.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een steelpan.
- Fruit de gesnipperde ui met de geplette knoflook. Voeg daarna de stukjes paprika en wortel toe. Laat enkele minuutjes stoven.
- Verkruimel het blokje bouillon en voeg de tomatenblokjes toe. Doe er ook het takje tijm en blaadje laurier bij. Laat een klein half uurtje pruttelen op zacht vuur.
- Werk de saus naar smaak af met peper, zout en Provençaalse kruiden. Een beetje suiker kan ook van pas komen om de bitterheid van de tomaten te verzachten. Smakelijk!
Notities
Dit makkelijke recept is een prima basis die je naar hartenlust kan uitbreiden. Denk aan extra groentjes (courgette, aubergine, champignon...) of een scheutje witte wijn om de saus lekker op te frissen. Ook de snijwijze van de groentjes kan voor variatie zorgen. Werk met verse tomaten voor het lekkerste resultaat en durf tot slot experimenteren (kappertjes, olijven,...).
Deel dit Recept
Speak Your Mind