Recepten - zomer
Margarita
Deze klassieke cocktail uit Mexico mag niet ontbreken op een zomers feestje. Makkelijk om maken, heerlijk om drinken.
Sex on the Beach
Zoals de naam van deze coktail doet vermoeden, is dit een heerlijk vlotte wegdrinker die niet te onderschatten valt. Met deze zomerse klassieker leuk je elke vakantiedag op, voor de gevolgen staat u helemaal zelf in.
Tags: alcohol, ananas, ananassap, aperitief, cocktail, cranberry, cranberryjuice, drank, perzik, perziklikeur, romantisch, sex on teh beach, vakantie, veenbes, veenbessen, veenbessensap, warm, wodka, zomer, zonnig, zwoel
Tequila Sunrise
Deze onwaarschijnlijk zomerse cocktail dankt haar naam aan de, indien geslaagd, mooie oranje-gele kleurschakering. Heerlijk op een warme dag in goed gezelschap!
Tags: alcohol, amerika, amerikaans, aperitief, california, californië, citroen, citroensap, cocktail, drank, feest, fruitsap, grenadine, tequila, tequila sunrise, vruchtensap, zomer, zonnig
Mojito
Wie cocktails zegt, denkt snel aan Mojito. Deze beroemde klassieker met rum, limoen en munt blinkt uit in eenvoud, smaakt en vakantiegevoel!
Italiaanse kippenburger met zomerse pasta en boontjes
Een bereid stukje vlees kan je ook zelf maken. Het resultaat is doorgaans stukken gezonder dan wat je in de winkel koopt. En het is heel wat leuker op de koop toe! Dit recept leert je zelf lekkere, zuiderse kippenburgers maken. Heerlijk met een simpele pasta en wat verse tuinboontjes.
Pasta met pikante mosseltjes en Parmezaanse kaas
Dit lekker pastagerecht combineert het beste uit de Noordzee - mosselen - met de typische basiskenmerken van een geslaagde, authentieke, Italiaanse pasta. Maak je klaar voor eenvoudige, maar overheerlijke pasta die flinke pit combineert met de volheid van Parmezaanse kaas in een zalig tomatensausje.
Gegrilde mozzarellabroodjes
Een lekker aperitiefhapje vraagt niet veel moeite, met eenvoudige ingrediënten kom je een heel eind. In dit recept houden we het bij lekkere basics: brood en mozzarella. Een makkelijk hapje dat vooral op warme zomerdagen zal smaken.
Tags: afbakbroodjes, aperitief, brood, gegrild, gesmolten, gesmolten kaas, hapje, italiaans, Italië, kaas, makkelijk, mediterraans, mozzarella, olijfolie, oregano, oven, snel, stokbrood, tomaat, voorgerecht, zomer, zomers
Avocadosoep met grijze garnalen
Soep kan ook een luchtig en zomers (voor-) gerecht zijn. We denken dan in principe aan gazpacho, een Spaans recept voor een ijskoude groentesoep. Deze avocadosoep zal je gasten verrassen: fris, bomvol smaak en lekker afgewerkt met grijze garnalen. Absoluut het proberen waard!
Tags: avocado, cayennepeper, chique, citroen, feestelijk, fris, garnalen, gazpacho, Grieke yoghurt, grijze garnalen, groentesoep, komkommer, koud, koude soep, lente-ui, limoen, makkelijk, noordzeegarnalen, snel, soep, tomaat, vlug, yoghurt, zomer
koude bonensalade met knapperig spek
Deze frisse salade blinkt uit in een eenvoud en smaak. Met slechts een handvol ingrediënten heb je een lekker voor- of bijgerechtje. Ook lekker als lunchsalade of bij een barbecue.
Lenterolletjes van gerookte heilbot
Lenterolletjes, ofwel springrolls, kennen we eerder als loempia's. De fijne rolletjes van deeg die in China traditioneel met nieuwjaar (in de lente) worden gemaakt en geserveerd. Dit hapje is allesbehalve een loempia, maar het principe is wel hetzelfde: fijngesneden groentjes in een rolletje. In plaats van deeg, werken voor dit originele en erg makkelijke hapje met gerookte heilbot; erg fijn en vol van smaak.
Provençaalse scampi met tomatenpuree
Puree een typisch wintergerecht? Absoluut niet! Dit recept vertelt je hoe er perfect een zonnige en kruidige zomerpuree kan maken. Doe daar smakelijke scampi bij, bereid met typische Provençaalse groenten en kruiden, om er een lekker zonnig gerecht van te maken.
Tags: aardappel, aardappelen, courgette, eenvoudig, Frankrijk, Italië, knoflook, look, makkelijk, mediterraan, mediterraans, olijfolie, oregano, paprika, patat, patatten, provençaals, Provençaalse kruiden, provence, puree, rozemarijn, scampi, tim, tomatade, tomaten, vakantie, vis, warm, zeevruchten, zomer, zomervakantie, zonnig
Groene kool met spekjes, kastanjechampignons en puree
Een groene kool doet niet onmiddellijk aan een fris gerechtje denken, eerder aan winterse stoofpotjes. Toch kan je een kool net zo goed fris en elegant op tafel toveren, het vraagt slechts iets meer moeite en een gebalanceerd recept. Het eerste aspect is voor jouw rekening, met het tweede helpen we je graag op weg! Met behulp van uitgelezen ingrediënten zoals rozijntjes, kokosschilfers en kastanjechampigons maak je zonder probleem iets origineel en lekker van een groene kool.
Tags: aardappel, aardappelpuree, alle seizoenen, boerenkost, champignons, gerookt, gezouten, grone kool, grootmoeders keuken, kastanjechampignons, kokos, kokospoeder, kokosschilfers, kool, melk, nootmuskaat, porto, portsaus, puree, rode porto, room, rozijn, rozijnen, saus, savooi, spek, spekjes, spekreepjes, winter, witte kool, zomer
Fettuccelle met grijze garnalen en erwtjes
Een lekkere pasta is zelden ingewikkeld, integendeel. Pasta draait immers rond de pasta op zich, daar hoeft niet al te veel gedoe bij. Net als dit kinderlijk eenvoudig en toch erg lekker receptje: stevige pasta, grijze garnalen, krokante erwtjes met een zacht en subtiel sausje op basis van een weinig room en witte wijn. Zeg nou zelf, dat klinkt lekker!
Rucolasoep met zongedroogde tomaatsnippers
Soep hoeft niet exclusief voor de winter te zijn, met de juiste ingrediënten kan je net zo goed een zomers soepje klaarmaken. Deze eenvoudige maar lekkere en gezonde rucolasoep is zowel geschikt als voorgerecht, als hoofdgerecht (met brood) of tussendoortje.
Met spinazie en mozzarella gevulde varkenshaas
Een varkenshaasje is het fijnste stukje varkensvlees. Deze filet is heel populair in verschillende gebieden, indien goed bereid is het immers heerlijk mals en fijn vlees waar je alle kanten mee op kan. In dit originele recept wordt de varkenshaas gevuld met fijne spinazie en mozzarella, wat een heerlijk zomers gerecht oplevert dat je gasten zal verrassen!