Recepten - uien
Ratatouille (slowcooker)
Ratatouille is een echte klassieker uit de Provençaalse keuken. Het is een simpel groentegerecht dat zowel koud als warm kan gegeten worden. Ideaal bij vlees, brood, als gezonde lunch, noem maar op! De basis achter het recept is vrij eenvoudig: typische mediterraanse groentes (courgette, aubergine, tomaat) die zachtjes worden gestoofd met de kenmerkende kruiden uit de Provençe. Wil je de fijne smaken helemaal tot hun recht laten komen? Ga dan aan de slag met een slowcooker!
Tags: aubergine, barbecue, bbq, bij brood, bijgerecht, Bourgondisch, courgette, dieet, Frankrijk, Frans, gezond, groenten, groentjes, herbes des provence, knoflook, kruidig, laurier, look, lunch, mager, mediterraans, middellandse zee, provençaals, Provençaalse keuken, Provençaalse kruiden, provence, ratatouille, rode ui, rode wijn, rozemarijn, side dish, slow cooker, slowcooker, stoven, tijm, tomaat, tomaten, traag, traag gegaard, typisch, ui, uien, veel groenten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zuid-europa, zuiden
Groentesoep met zure room en bieslook
Een lekker soepje smaakt altijd. Bovendien vraagt een geslaagde soep weinig moeite of inspiratie. Soms wil je echter net dat beetje meer, een accent waardoor je soep net dat tikje beter smaakt. Dit recept past perfect binnen dat verhaal, de zorgvuldige selectie van groentjes zorgt voor een volle smaak, de zure room en bieslook garanderen een fris en smaakvol resultaat.
Tags: ajuin, alledaags, alledaagse kost, bieslook, bloemkool, bouillon, broccoli, eenvoudig, groente, groentebouillon, groenten, groentes, groentesoep, groentjes, grootmoeders keuken, kippenbouillon, makkelijk, mixen, mixer, room, simpel, soep, spinazie, ui, uien, vegetarisch, veggie, wortel, zure room
Varkenshaasje met paddenstoelenmengeling in rodewijnsaus
Het geheim van een rijkelijke maaltijd zit 'm soms in heel eenvoudige accenten die de pure smaak van alle ingrediënten netjes samenbrengen. De meest eenvoudige manier om daartoe te komen: een lekkere saus! Dit toffe recept is ideaal op zondag: een malse varkenshaas aangevuld met een piekfijn sausje.
Tags: aalbessen, aalbessengelei, Belgisch, Bourgondisch, cayenne, cayennepeper, champignons, feestelijk, filet, frieten, frietjes, gezelig, herfst, kroketjes, kroketten, kruiden, kruidnagel, kruidnagels, lekker, look, paddenstoel, paddenstoelen, pijnboompitjes, pijnboompitten, rijk, rijkelijk, rode wijn, rode wijnsaus, room, roomsaus, rozeamrijn, saus, simpel, smaakvol, traditioneel, ui, uien, uitjes, Varken, varkensfilet, varkenshaas, varkenshaasje, verse kruiden, vol, weekend, wijnsaus, zilveruitjes, zondag
Reebil met bruine uien-wortelsaus
Wanneer je het voorrecht hebt om met een geweldig verfijnd stukje vlees als reebil aan de slag te gaan, moet je vooral onthouden dat eenvoud siert. Dergelijk elegant vlees heeft immers niet veel nodig, een flink sausje met smaakvolle groentjes en kroketjes zijn meer dan voldoende om geweldige zondagskost te serveren.
Kippenbouillon (Jeroen Meus)
Eenieder die graag kokkerelt, weet dat een goede bouillon een zelfgemaakte is. Het vraagt kosten noch moeite, de smaaktoetsen kies je zelf en het is makkelijk in te vriezen. Vooral een lekkere kippenbouillon is interessant als basis voor soepen, sausen en fijne bereidingen zoals vol-au-vent. Dit recept vertelt je hoe Jeroen Meus aan de slag gaat.