Recepten - rustig
Stoofpotje van everzwijn met pastinaak (Sofie Dumont)
In dit fantastisch recept haalt Sofie Dumont die typische sfeer van gezelligheid op die zo kenmerkend is voor de feestdagen. Dit hartverwarmende stoofpotje van wild met verfijnde accenten is perfect om een kerst- of oudjaarsfeest culinair te doen slagen!
Tags: bruine fond, cranberries, ever, everzwijn, feestdagen, feestelijk, gemarineerd, gestoofd, herfst, jeneverbessen, kerst, kerstmis, kroketjes, kroketten, marinade, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, pastinaak, peperkoek, pommes duchesse, rode wijn, rodebessengelei, rustig, sofie dumont, stoofpot, stoofpotje, stoverij, traag garen, veenbessen, vijgen, wild, wildseizoen, winter, wortel, zondag, zondagse kost
Oosterse kalkoenblokjes met pompoen (slowcooker)
Iedereen die al met een slow cooker gewerkt heeft, weet dat stoofpotjes helemaal tot hun recht komen in dit doeltreffend toestel. Door de lange gaartijd hebben alle ingrediënten extra veel tijd om smaak af te geven en lekker mals te worden, zonder dat de structuur verdwijnt. Dit heerlijke gerecht is een ideale kennismaking: zachte pompoenblokjes die perfect passen bij botermalse kalkoen in een oosters sausje.
Tags: Aziatisch, butternut, butternutpompoen, crockpot, curry, currypasta, fusion, gestoofd, herfst, kalkoen, kalkoenblokjes, kalkoenstoofvlees, kalkoenstoverij, kerrie, kikkererwten, kokos, kokosmelk, kokosroom, langzaam, Oosters, pompoen, rijst, rode curry, rode currypasta, rustig, slow cooker, slowcooker, stoven, stoverij, traag, traag gegaard, veel tijd, wereldkeuken, winter, wortel
Goulash
Wat stoofvlees is voor België, is goulash voor Hongarije. Deze ingedikte vleesstoofpot is heel populair in Oost-Europa en bestaat in flink wat varianten. Er bestaan dan ook talloze familierecepten die al generaties meegaan. De basis is echter eenvoudig: rundsvlees, paprika, tomaten, vleesbouillon en voldoende gaartijd. Perfect om van te smullen op gure dagen.
Tags: goulash, herfst, Hongarije, karwei, klassiek, knoflook, komijn, langzaam, laurier, look, oost-Europa, paprika, paprikapoeder, pasta, puree, rijst, rode wijn, rund, runds, rundsbouillon, rundsstoofvlees, rundsvlees, rustig, smaakvol, stevig, stevige kost, stoofvlees, stoven, stoverij, tomaten, traag garen, traditie, traditioneel, winter
Zuiders stoofpotje met konijn
In onze streken is konijn een typisch herfst- en wintergerecht. Nochtans kan je het malse en karaktervolle vlees ook heel zuiders inzetten. Met dit zonnig stoofpotje zorg je voor een heerlijke combinatie aan mediterraanse geuren en smaken. Niet te versmaden voor liefhebbers van een verfijnd stukje vlees.
Tags: brood, chorizo, Frans, geduld, herbes des provence, italiaans, Italië, konijn, kruiden, kruidig, mediterraans, mediterranee, olijfolie, olijven, pasta, Provençaalse kruiden, rozemarijn, rustig, sappig, Spaans, Spanje, stoofpot, stoofpotje, stoven, veel tijd, wild, zomer, zomers, zon, zond, zondagse kost, zonnig, zuid-frankrijk, zuiden, zuiders
Stoverij van haas (Piet Huysentruyt)
Stoverij is zo'n klassiek recept waar je iedereen gelukkig mee maakt. Tijdens het wildseizoen kan je bovendien heerlijk variëren. Vooral haas is het proberen waard, de krachtige smaak van het vlees leent zich uitstekend tot een zoete afwerking met peperkoek en chocolade.
Everzwijnragout met pruimen (Colruyt)
In het wildseizoen gaat er niets boven een hartig stoofpotje dat het beste van de herfst samenbrengt. Dit haalbare recept van Colruyt zal je niet teleurstellen, door de toevoeging van zoete accenten zoals pruimen maak je een zalig maaltje dat allerlei lekkere smaken perfect combineert.