rode ui? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3 rode ui? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3

 

Recepten - rode ui

Pestotoastjes met spinazie

Pestotoastjes met spinazie
Een makkelijk en lekker hapje komt tijdens allerlei feestelijkheden steeds weer van pas. Dit recept leert je een uiterst eenvoudig en toch bijzonder smaakvol (vegetarisch) toastje te maken waar al je gasten van zullen smullen. Lekker als hapje, amuse, voorgerecht of lunch.

Gemengd wildstoofvlees met ovengebakken wintergroenten

Gemengd wildstoofvlees met ovengebakken wintergroenten
Bestaat er een betere klassieker dan stoofvlees met frietjes? Winter of zomer, altijd lekker. Daarnaast kan je makkelijk variëren op die beproefde klassieker. Dit seizoensrecept brengt het beste van de herfst- en wintermaanden op je bord: gemengd stoofvlees van wild (ree, haas en duif), met een fijne selectie van wintergroentjes (pastinaak, koolrabi, raapjes, wortel en aardappel). Smullen maar!

Ardeens varkenshaasje met peperroomsaus, krieltjes en witloof-appelsalade

Ardeens varkenshaasje met peperroomsaus, krieltjes en witloof-appelsalade
Met een varkenshaasje, de filet, kan je zonder lastige trucjes lekkere gerechten maken. Het sappige vlees heeft enkel wat tijd nodig om rustig te garen. Serveer daarenboven met geschikte groentjes en dito saus om je gasten een geweldig diner te bezorgen. In dit recept gaan we bovendien aan de slag met een Ardeense varkenshaas: licht gerookt en daardoor nog fijner van smaak. Ideaal op een kille herfst- of winteravond.

Oosterse viswok met gemengde rijst

Oosterse viswok met gemengde rijst
Wokken is altijd een plezant, makkelijk, snel en veelal gezond. Dat laatste heeft doorgaans vooral te maken met de Aziatische invloeden die we gewoon zijn te gebruiken: veel groentjes, weinig vlees en tout court mager. Dit lekkere recept combineert scampi (of garnaalstaarten) en stukjes witte vis met typische smaken en krokante groentjes op een bedje van gemengde - en daardoor erg opvallende - rijst.

Koolvisfilet met koolrabigratin (Colruyt)

Koolvisfilet met koolrabigratin (Colruyt)
Een gezond stukje vis is ons allemaal bekend. De kunst is veelal originele garnituur voorzien. Vergeten groenten, zoals koolrabi, kunnen dan een interessante oplossing bieden. Gezond en verfrissend!

Salade met gerookte zalm en grijze garnalen

Salade met gerookte zalm en grijze garnalen
Een gezonde salade is een welgekomen afwisseling voor elke Bourgondiër. Gezond kan ook lekker zijn, zeker indien je kiest voor delicieuze ingrediënten zoals gerookte zalm en grijze garnalen. Met wat knapperige groentjes erbij is je buikje zo gevuld.

Tartaar van gerookte zalm

Tartaar van gerookte zalm
Iemand verrassen op een makkelijk, eenvoudig voorgerechtje dat toch heerlijk, fris en zelfs ronduit feestelijk is? Met dit receptje moet dat vanzelf lukken.

Krokante salade met kalkoenschnitzel

Krokante salade met kalkoenschnitzel
Gezonder eten of afslanken lukt aardig met salades. Dit hoeft echter niet altijd sla, komkommer en tomaat te zijn, dit recept legt uit hoe je aan de slag kan gaan met knapperige, frisse groenten zoals rauwe selder en wortel. De (optionele) kalkoenschnitzels zorgen voor een hartige toets.

Luikse salade

Luikse salade
Een goed gerecht blinkt vaak uit in eenvoud. Heel wat bekende (en ook onbekende) klassiekers zijn dan ook best eenvoudig maar verdomd lekker. Deze Luikse salade is daar een prima voorbeeld van, perfect als voor- of licht hoofdgerecht en in een handomdraai klaar.