verse basilicum | verse basilicum |

 

Recepten - verse basilicum

Lasagne met spinazie en ricotta

Lasagne met spinazie en ricotta
Wie graag veggie kookt, moet deze typische lasagne geprobeerd hebben. Geen vlees of vis, noch tomaten in dit recept. Met flink wat spinazie, heerlijk smeuïge ricotta en pittige Parmezaanse kaas zorg je toch voor een rijk gerecht dat je gerust als comfort food mag beschouwen.

Italiaanse maaltijdsoep met linzen

Italiaanse maaltijdsoep met linzen
Soep, typische winterkost? Helemaal niet! Deze supersimpele maar ongelooflijk lekkere Italiaanse maaltijdsoep zorgt voor een flinke portie zomer in je keuken. Zoals je mag verwachten van een authentiek Italiaans recept is de ingrediëntenlijst kort en eenvoudig, maar het resultaat boordevol smaak. Bovendien is dit recept vegetarisch en bijzonder voedzaam. Perfect voor al wie ook iets gezonds op het menu wil zetten zonder aan smaak te moeten inboeten.

Vegetarische ovenschotel met aubergine, bonen in tomatensaus en puree

Vegetarische ovenschotel met aubergine, bonen in tomatensaus en puree
Een eenvoudig ovenschoteltje kan een echte life-saver op drukke dagen zijn. Zeker als je de schotel de dag op voorhand al bereid had. In dit recept ontdek je een lekker makkelijke veggie-schotel met een lekker veel groentjes en een smeuïge tomatensaus met witte boontjes en aubergine. Lekker simpel!

Risotto met scampi en venkel

Risotto met scampi en venkel
Een smeuïge risotto smaakt altijd. Het leukste aan dit traditionele Italiaanse recept is dat er er heel combinaties mogelijk zijn. Deze combinatie van venkel en scampi zal je verrassen, ze is erg delicaat en smaakt heerlijk.

Zeewolffilet met capellini en groentesaus (Jeroen Meus)

Zeewolffilet met capellini en groentesaus (Jeroen Meus)
Zeewolf is een heerlijke vissoort die bekend staat om de stevige structuur en volle smaak. Zo'n lekker stukje heeft niet veel nodig, weet ook Jeroen Meus. Vergezeld van een verfijnd groentesausje van mediterraanse invloeden en dunne pastaslierten, zet je een feestelijk gerecht op tafel.

Rigatoni met tomatensaus en gegrilde aubergine (Jamie Oliver)

Rigatoni met tomatensaus en gegrilde aubergine (Jamie Oliver)
Wat maakt recepten met pasta zo populair? Ze zijn meestal makkelijk, hebben weinig ingrediënten of lastige kooktechnieken mogelijk, zijn veelal relatief gezond en kunnen perfect zonder vlees. Wat meteen perfecte omschrijving is voor deze supermakkelijke pasta van Jamie Oliver.

Volkorenspaghetti met een groentesausje (Antonio Carluccio)

Volkorenspaghetti met een groentesausje (Antonio Carluccio)
Authentieke pastagerechten zijn doorgaans bijzonder eenvoudig. Deze vegetarische pasta van Antonio Carluccio is daar een prachtig voorbeeld van. Met opvallend weinig en uiterst eenvoudige ingrediënten tover je een zalige pasta die zal verbazen en vooral smaken.

Siciliaanse spaghetti

Siciliaanse spaghetti
Spaghetti eten we doorgaans met een klassieke Bolognese-saus. Er zijn echter heel wat meer lekkere manieren te vinden op deze klassieke pasta te vergezellen. Deze traditionele Siciliaanse variant moet je zeker eens proberen: vegetarisch, erg eenvoudig, bomvol smaak en erg gezond. Een smakelijk staaltje 'cucina povera'; zalig koken met weinig middelen.

Lasagne (Jeroen Meus)

Lasagne (Jeroen Meus)
Geen lekkerder authentiek gerecht uit de populaire Italiaanse keuken dan lasagne! Deze zalige ovenschotel behoeft geen verdere uitleg, behalve dan dat een zelfgemaakte schotel lasagne onwaarschijnlijk lekker is. Elke Italiaanse mama heeft haar eigen recept, Jeroen Meus leert je daarom een prima basisversie bereiden.

Italiaanse courgettesoep

Italiaanse courgettesoep
Een soepje vraagt nooit veel werk, smaakt altijd en is best gezonde kost. Als voorgerecht of met wat brood, met deze Italiaanse courgettesoep breng je lekkere mediterraanse geuren en smaken in huis!