rapen | rapen |

 

Recepten - rapen

Irish stew (Ottolenghi)

Irish stew (Ottolenghi)
Behalve Guinness en Jameson is Irish Stew het meest populaire exportproduct van Ierland. Deze hartverwarmende en comfortabele stoofpot is als een warm dekentje op een gure avond. Het recept is danig bekend dat zelfs Yotam Ottolenghi er een variant op heeft bedacht! Zijn versie is wat avontuurlijker, vraagt voldoende tijd en zit bovenal propvol royale smaken.

Wintercouscous (Ottolenghi)

Wintercouscous (Ottolenghi)
Voor veel mensen is couscous typisch zomers. De link met de mediterraanse wereld doet ons immers heerlijk wegdromen naar fijne vakanties. En toch kan je er ook iets van maken dat als perfecte winterkost mag bestempeld worden. De inventieve topchef Yotam Ottolenghi noemt dit gerecht zijn ultieme wintercouscous. Laat je zeker niet afschrikken door de lijvige ingrediëntenlijst, een fantastisch, vegetarisch gerecht bomvol smaak is wat je te wachten staat...

Stoofpotje van lam (Sofie Dumont)

Stoofpotje van lam (Sofie Dumont)
Dit recept is een echte feestfavoriet van Sofie Dumont. Kerstmis, Pasen, een verjaardag,... met dit karaktervolle stoofpotje - dat helemaal niet moeilijk om klaar te maken is - kan je het hele jaar door uitpakken!

Irish stew

Irish stew
Irish stew is zonder twijfel het beroemdste gerecht uit de Ierse keuken. Deze stevige stoofpot barst van de smaak en garandeert een stevige maaltijd. Perfect om jezelf te verwarmen op een kille dag, of Saint-Patricksday passend te vieren! Met dit heldere basisrecept maak jij een perfecte stew klaar, helemaal volgens de regels van de kunst!

Pastinaaksoep met knapperige erwtjes

Pastinaaksoep met knapperige erwtjes
De start van de herfst staat in de keuken synoniem voor de start van het soepseizoen! Niks smaakt beter op een gure dag dan een dampende kom verse soep. Eén van de lekkerste (en lange tijd vergeten) soepgroentjes: pastinaak!

Koolvisfilet met zwarte rijst en koolrabi

Koolvisfilet met zwarte rijst en koolrabi
In dit recept komen een aantal minder bekende ingrediënten samen tot een voedzame en gezonde maaltijd. Koolvis is een smaakvolle witte vis, een waardig (en vooral goedkoper) alternatief voor kabeljauw. Zwarte rijst is dan weer ongepelde rijst, de vezels zijn erg voedzaam. Koolrabi is tot slot een beetje een vergeten groente, met een erg frisse smaak. Drie keer gezond maar lekker!

Dikke wintersoep met braadworst en brood

Dikke wintersoep met braadworst en brood
Een dampende kom soep is het meest hartverwarmende dat je op een kille winterdag voorgeschoteld kan krijgen. Met een smakelijke braadworst en vers brood erbij heb je lekker simpele maar bijzonder smakelijke boerenkost, zonder enige moeite!