olijfolie | - deel 31 olijfolie | - deel 31

 

Recepten - olijfolie

Vegetarische spaghetti met ricottapesto en aubergine

Vegetarische spaghetti met ricottapesto en aubergine
Vegetarisch koken hoeft niet saai te zijn, met wat inspiratie en smaakvolle ingrediënten hoef je zelfs niet aan vlees te denken. Dit mediterraans getint recept laat je aan de slag gaan met lekkers als aubergine, oesterzwammen en ricotta.

Geurige aardappel-knoflooksoep met ham en room

Geurige aardappel-knoflooksoep met ham en room
Zeer makkelijk en lekker soepje, ideaal om als voorgerecht te serveren bij een (feest) maaltijd of gezinsdiner. Ook heerlijk als tussendoortje!

Pasta met garnalen en zongedroogde tomaten

Pasta met garnalen en zongedroogde tomaten
Op een zonnige dag volstaat een eenvoudige, snelle en toch verrassende pasta. Exact wat dit recept inhoudt!

Aperitiefglaasje met gegrilde groentjes en gedroogde ham

Aperitiefglaasje met gegrilde groentjes en gedroogde ham
Wanneer het tijd is voor een (al dan niet feestelijke) aperitief, raken heel wat mensen niet verder dan chips en borrelnootjes. Dit recept leert je een origineel, lekker, erg feestelijk en niet eens zo moeilijk aperitiefhapje bereiden.

Gegratineerde pasta met spekjes in tomatensaus

Gegratineerde pasta met spekjes in tomatensaus
Pasta met tomatensaus brengt ons telkens weer bij de klassieke bolognese. Terwijl er heel wat meer mogelijkheden zijn om pasta en tomatensaus te combineren. Dit gerecht draait rond malse spekjes, een selectie groenten die aansluit bij de Franse keuken (ratatouille en cassoulet) en een heerlijk kaaskorstje.

Kabeljauw met preipuree en croutons

Kabeljauw met preipuree en croutons
Kabeljauw mag tegenwoordig dan wel best duur zijn, de stevige vis blijft een absolute lieveling op heel wat tafels. Bovendien behoeft deze lekkere vis weinig werk en fantasie, met een paar kleine ingrepen heb je zonder moeite een klassiek, maar origineel, gerecht klaar.

Risotto met gemarineerd lamsvlees

Risotto met gemarineerd lamsvlees
Hoewel we meestal aan pasta denken wanneer het over de Italiaanse keuken gaat, is risotto (wat zoveel wil zeggen als 'rijstpannetje') zeker zo bekend en geliefd. Het basisprincipe is dan ook heerlijk eenvoudig, terwijl de mogelijkheden tot afwerking eindeloos zijn. In dit recept gaan we aan de slag met botermals lamsvlees dat één dag moet marineren.

Filet pur op Italiaanse wijze

Filet pur op Italiaanse wijze
Elke authentieke Belg is dol op een klassieke biefstuk met verse frietjes. Het kan echter wat avontuurlijker en minstens zo lekker. Dit recept legt netjes uit hoe je een overheerlijke (en niet eens moeilijk te bereiden) Italiaanse variant kan bereiden op dit gegeven. Ideaal als feestmaaltijd voor elke dag!

Lauwe pasta met spekjes

Lauwe pasta met spekjes
Een geslaagde barbecue draait meestal rond lekker vlees. De "extra's" zijn echter net zo belangrijk. Met een beetje inspiratie tover je veel meer op tafel dan een paar gesneden groenten. Deze fijne, lauwe pasta is uiterst makkelijk, snel klaar maar bijzonder smakelijk. Een zomerse topper - zeker tijdens een zonnige barbecue.

Pasta met paddenstoelen en garnalen

Pasta met paddenstoelen en garnalen
Met pasta kan je elke dag aan de slag. Het is doorgaans slechts een kwestie van geschikte ingrediënten combineren zonder verdere poespas. Precies wat dit recept is: heerlijk simpele pasta met garnalen, paddenstoelen en paprika.

Orzo met scampi en kip in een kruidige roomsaus

Orzo met scampi en kip in een kruidige roomsaus
Met orzo, Griekse pasta, kan je verrassende dingen op tafel zetten. Deze rijstvormige pasta leent zich tot heel makkelijke maar vernieuwende pastaschoteltjes door de opvallende structuur. Wat dacht u van eentje met scampi en kip in een kruidige, Mediterraanse, roomsaus?

Pasta paprika met kalkoenreepjes

Pasta paprika met kalkoenreepjes
Op een zonnige, Zomerse dag gaat er niets boven een lekkere pasta. Elke Italiaan zal je vertellen dat een goede pasta smakelijk, simpel en snel klaar is. Net als dit recept!

Victoriabaars met tagliatelle en broccoli in Mary-Rose saus

Victoriabaars met tagliatelle en broccoli in Mary-Rose saus
De hoofdrol in dit piekfijne recept wordt netjes verdeeld tussen alle ingrediënten. Victoriabaars staat bekend om haar heerlijke, stevige structuur. De romige en verfrissende Mary-Rose saus is een culinaire variant op de alom bekende 'cocktail'-saus, ideaal bij allerlei visgerechten, terwijl de pasta en broccoli zorgen voor een mediterraanse toets. Geef toe, daar krijg je water in de mond van!

Varkenslapje met spinazieroom en Provençaalse patatjes

Varkenslapje met spinazieroom en Provençaalse patatjes
Met eenvoudige ingrediënten kan je best verrassend koken, het is veelal slechts een kwestie van inspiratie. Dit recept helpt je op weg, van eenvoudige varkenslapjes, spinazie en aardappelen maak je zonder moeite een zonnig, Zuiders gerecht.

Ansjovissalade

Ansjovissalade
Op een zomerse, zonnige dag volstaat een gezond slaatje om de dag fris te doorstaan. Door met ingelegde ansjovis te werken, steek je er bovendien een lekkere zure en bovenal gezonde Zuiderse toets in!