Varkenslapje met spinazieroom en Provençaalse patatjes? Het beste recept vind je hier! Varkenslapje met spinazieroom en Provençaalse patatjes? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Varkenslapje met spinazieroom en Provençaalse patatjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Varkenslapje met spinazieroom en Provençaalse patatjes, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
Varkenslapje met spinazieroom en Provençaalse patatjes
Recept Afdrukken
Met eenvoudige ingrediënten kan je best verrassend koken, het is veelal slechts een kwestie van inspiratie. Dit recept helpt je op weg, van eenvoudige varkenslapjes, spinazie en aardappelen maak je zonder moeite een zonnig, Zuiders gerecht.
Varkenslapje met spinazieroom en Provençaalse patatjes
Recept Afdrukken
Met eenvoudige ingrediënten kan je best verrassend koken, het is veelal slechts een kwestie van inspiratie. Dit recept helpt je op weg, van eenvoudige varkenslapjes, spinazie en aardappelen maak je zonder moeite een zonnig, Zuiders gerecht.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schel de aardappelen zorgvuldig en snijd in hapklare blokjes. Indien je met krieltjes werkt, kan je ze gewoon in de pel koken. Breng de aardappelen aan de kook in voldoende water met twee blokjes kippenbouillon. Laat slechts 5 minuten garen en laat afkoelen.
  2. Indien je met verse spinazie werkt, start je vervolgens met het fijnsnijden. Koos je voor diepvriesspinazie, volstaat het om deze te laten ontdooien.
  3. Stoof de ui in een klontje boter. Eenmaal de ui glazig ziet, voeg je de spinazie toe. Laat op temperatuur komen en voeg onmiddellijk de room toe. Laat de room inkoken op een middelmatig vuur en breng verder op smaak met peper, zout en een mespuntje nootmuskaat. Indien je met versie spinazie werkt, kan een snuifje bicarbonaat ook geen kwaad. Zo blijft de groene kleur beter bewaard.
  4. Doe een scheutje olijfolie in een ruime pan en schroei de afgekoelde aardappeltjes kort maar hevig. Voeg voldoende Provençaalse kruiden toe.
  5. Bestrooi de varkenslapjes langs elke zijde met peper, zout en dragon. Bak ze kort langs elke zijde in een beetje boter.
  6. Eenmaal de spinazieroom voldoende ingekookt is, kan je serveren. Werk de aardappeltjes af met de lente-ui en klaar. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*