Liefhebbers van vegetarische gerechten weten dat een curry het perfecte soort gerecht is om geen nood aan vlees te hebben. Zonder veel moeite kan je een hele boel smaakmakers en groentjes combineren tot een smaakvol eindresultaat. Linzen zijn perfect voor dit soort bereidingen. Ze zijn niet alleen erg voedzaam, ze hebben ook een uitzonderlijk volle smaak en zijn bovendien niet duur.
Liefhebbers van vegetarische gerechten weten dat een curry het perfecte soort gerecht is om geen nood aan vlees te hebben. Zonder veel moeite kan je een hele boel smaakmakers en groentjes combineren tot een smaakvol eindresultaat. Linzen zijn perfect voor dit soort bereidingen. Ze zijn niet alleen erg voedzaam, ze hebben ook een uitzonderlijk volle smaak en zijn bovendien niet duur.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 1 rode chilipeper
- 1 stengel citroengras
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 150 gram groene linzen gedroogd
- 1 rode puntpaprika in reepjes gesneden
- 400 ml kokosmelk
- 1 blokjes groentebouillon
- 70 gram tomatenconcentraat
- 1 broccoli
- 1 courgette
- 1 bosje koriander
- neutrale olie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit in een ruime kookpot met dikke bodem een flinke scheut neutrale olie (arachide, zonnebloem,...).
- Snipper de sjalot, teentjes look en chilipeper (verwijder eventueel de zaadjes voor een minder pikant resultaat) erg fijn en fruit op een zacht vuur in de olie.
- Maak enkele inkervingen in de stengel citroengras en voeg samen met kerrie, komijn en paprikapoeder toe. Roer om en laat even zweten zodat alle smaken kunnen vrijkomen.
- Voeg de linzen met de reepjes puntpaprika toe. Laat heel even fruiten, roer goed om.
- Voeg het blik kokosmelk toe. Vul datzelfde blik met water en voeg eveneens toe. Verkruimel daarna het blokjes groentebouillon en roer er tot slot het tomatenconcentraat door de curry.
- Laat ongeveer 20 minuten pruttelen, roer nu en dan om.
- Versnijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en courgette in hapklare stukken. Voeg ze halverwege de gaartijd toe zodat ze mee kunnen garen maar hun beet bewaren.
- Controleer of de linzen helemaal gaar zijn en kruid eventueel bij met peper/zout. Bestrooi net voor het serveren met flink wat koriander. Smakelijk!
Deel dit Recept
Ziet er echt super uit! Deze wil ik vanavond proberen.