Wie dol is op zonnige, zomerse gerechtjes moet dit toffe recept van Jeroen Meus geprobeerd hebben. Zoals het de echte Italiaanse keuken betaamt, blinkt dit gerecht uit in smaak en eenvoud. Met pasta, verse tomatensaus en een opgerold kalfslapje zorg je voor een simpel festijn!
Wie dol is op zonnige, zomerse gerechtjes moet dit toffe recept van Jeroen Meus geprobeerd hebben. Zoals het de echte Italiaanse keuken betaamt, blinkt dit gerecht uit in smaak en eenvoud. Met pasta, verse tomatensaus en een opgerold kalfslapje zorg je voor een simpel festijn!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 5 sjalotten klein
- 3 teentjes look
- enkele takjes tijm
- enkele takjes rozemarijn
- enkele takjes basilicum
- enkele takjes salie
- enkele blaadjes laurier
- 50 gram tomatenconcentraat
- 3 dl witte wijn
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 3,5 dl passata
- 4 kalfslapjes
- 4 sneetjes Italiaanse ham
- 1 bol mozzarella
- 500 gram pappardelle of tagliatelle
- 1 handvol rucola
- harissa
- olijfolie
- peper en zout
- grof zout
- enkele schilfers Paremzaanse kaas optioneel
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verwarm de oven op 180°. Verhit daarnaast een grillpan zonder vetstof. Deze moet goed heet worden, laat dus gerust enkele minuutjes warmen op het vuur.
- Snipper de sjalotten in fijne ringen en plet de teentjes look. Fruit in een scheut olijfolie in een kookpot.
- Bind de verse kruiden tot een kruidentuiltje. Gebruik enkel de steeltjes van de basilicum, de blaadjes zijn nodig voor de afwerking.
- Doe het kruidentuiltje in de kookpot. Vul aan met de tomatenpuree. Roer goed om en laat even zweten.
- Blus met de witte wijn. Roer er daarna de tomatenblokjes en passata onder.
- Breng de saus op smaak met een beetje harissa (let op: pittig!) en laat afgedekt pruttelen.
- Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Beleg elk lapje met een plak Italiaanse ham en een stukje mozzarella. Rol op en houd samen met een tandenstoker.
- Bestrijk de rolletjes vlees met wat olijfolie en schroei aan in de hete grillpan.
- Schik de kalfslapjes in een ovenschaal en laat nog 10 minuutjes warmen in de oven (180°).
- Gaar ondertussen de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Serveer de kalfslapjes (zonder de prikkers) met de pasta en een flinke lepel verse tomatensaus. Werk af met rucola, basilicum, grof zout, een paar druppels olijfolie en eventueel enkele schilfers van Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind