Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd in hapklare blokjes. Stort in een brede, hoge pan en zet onder met water. Kruid met een snuifje zout en breng aan de kook.
- Haal de aardappelblokjes van het vuur eenmaal het water kookt. Giet af en laat even rusten (ze moeten nog niet helemaal gaar zijn, enkel voorgekookt).
- Reinig de pan snel met een stukje keukenpapier. Verhit opnieuw, zonder vetstof, en bak de spekjes met de gesnipperde ui aan.
- Voeg de schijfjes wortel, kwartjes champignon en spruitjes toe (verwijder eventueel de buitenste blaadjes en de taaiere onderkant van de spruitjes).
- Kruid met de laurierblaadjes en overgiet met de wildfond. Laat uitkoken op een zacht vuur, roer nu en dan om. Voeg naar het einde de voorgegaarde aardappelblokjes toe.
- Het houthakkerspannetje is klaar als alle groentjes gaar zijn maar nog beet hebben (voeg indien nodig nog wat water toe tijdens het garen).
- Kruid naar wens af met peper en/of zout en bestrooi net voor het opdienen met gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind