VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (2 votes cast)
Houthakkerspannetje
Hou je van koken naar het seizoen? Dan is dit recept perfect om een herfstdag lekker af te sluiten. Met onder meer spekjes, spruitjes en ander lekkers uit de herfst is dit houthakkerspannetje een heerlijk éénpansgerecht dat iedereen kan klaarmaken.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de aardappelen en snijd in hapklare blokjes. Stort in een brede, hoge pan en zet onder met water. Kruid met een snuifje zout en breng aan de kook.
  2. Haal de aardappelblokjes van het vuur eenmaal het water kookt. Giet af en laat even rusten (ze moeten nog niet helemaal gaar zijn, enkel voorgekookt).
  3. Reinig de pan snel met een stukje keukenpapier. Verhit opnieuw, zonder vetstof, en bak de spekjes met de gesnipperde ui aan.
  4. Voeg de schijfjes wortel, kwartjes champignon en spruitjes toe (verwijder eventueel de buitenste blaadjes en de taaiere onderkant van de spruitjes).
  5. Kruid met de laurierblaadjes en overgiet met de wildfond. Laat uitkoken op een zacht vuur, roer nu en dan om. Voeg naar het einde de voorgegaarde aardappelblokjes toe.
  6. Het houthakkerspannetje is klaar als alle groentjes gaar zijn maar nog beet hebben (voeg indien nodig nog wat water toe tijdens het garen).
  7. Kruid naar wens af met peper en/of zout en bestrooi net voor het opdienen met gesnipperde peterselie. Smakelijk!