Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime stoofpot. Fruit de stukken rode ui en roer er de geplette look onder.
- Roer er de geraspte/fijngesneden gember, garam masala en rode currypasta onder. Let op met de hoeveelheid curry: begin met niet te veel en proef voldoende.
- Voeg de groentjes toe (courgette, aubergine, wortel, paprika en selder). Roer om, laat aanstoven en voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
- Doe de tomatenblokjes bij de gestoofde groentjes. Vul eventueel aan met nog wat water en laat 10 minuten sudderen.
- Breng de gestoofde groenten - naar wens - verder op smaak met garam masala, rode curry en zout.
- Breng de groentebouillon net niet aan de kook. Giet over de coucous en laat wellen.
- Roer de couscous los met een klontje boter en vroeg eventueel nog een snuifje zout toe.
- Meng wat limoensap en zeste van de limoen onder de Griekse yoghurt. Hak munt en koriander fijn, roer onder de yoghurt. Werk af met peper en zout.
- Serveer de couscous in diepe borden met een flinke lepel groentestoofpot. Werk af met een toefje yoghurtdressing en eventueel nog wat verse kruiden. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind