De alledaagse recepten van Colruyt garanderen haalbare en lekkere resultaten. Geen wonder dat ze erg populair zijn. Met dit rijke recept zal je zeker scoren bij de allerkleinsten: lekker veel groentjes met verrassende Griekse pasta en pittige stukjes worst.
De alledaagse recepten van Colruyt garanderen haalbare en lekkere resultaten. Geen wonder dat ze erg populair zijn. Met dit rijke recept zal je zeker scoren bij de allerkleinsten: lekker veel groentjes met verrassende Griekse pasta en pittige stukjes worst.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 eetlepel komijnzaadjes
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 4 tomaten in blokjes
- 1 klontje rietsuiker
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 courgette in stukjes
- 1 aubergine in stukjes
- 1 eetlepel oregano gedroogd
- enkele saffraandraadjes
- 10 merguez-worstjes
- 400 gram Griekse pasta
- 1 gele paprika in stukjes
- 1 rode paprika in stukjes
- 1 citroen
- enkele takjes peterselie gesnipperd
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit wat olijfolie in een steelpan. Fruit de sjalot met komijn en paprikapoeder.
- Voeg de tomatenblokjes met het suikerklontje toe. Laat al roerend inkoken.
- Mix de saus tot een gladde tomatensaus en kruid bij met een mespuntje cayennepeper, zout en peper. Zet opzij.
- Verhit een royale scheut olijfolie in een ruime kookpot. Bak de stukjes courgette en aubergine aan met oregano en saffraan, laat daarna nog een handvol minuten sudderen met het deksel op de pan.
- Bak ondertussen de merguez-worstjes aan in een pan. Snijd in hapklare stukjes en zet opzij.
- Breng een royale portie gezouten water aan de kook. Gaar de pasta samen met de paprikablokjes.
- Voeg de pasta, de saus, de groentjes en de stukjes worst samen in een ruime kookpot (of serveer apart). Werk af met gesnipperde peterselie en een partje citroen. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind