VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Griekse pasta met merguez en tomatensaus (Colruyt)
De alledaagse recepten van Colruyt garanderen haalbare en lekkere resultaten. Geen wonder dat ze erg populair zijn. Met dit rijke recept zal je zeker scoren bij de allerkleinsten: lekker veel groentjes met verrassende Griekse pasta en pittige stukjes worst.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verhit wat olijfolie in een steelpan. Fruit de sjalot met komijn en paprikapoeder.
  2. Voeg de tomatenblokjes met het suikerklontje toe. Laat al roerend inkoken.
  3. Mix de saus tot een gladde tomatensaus en kruid bij met een mespuntje cayennepeper, zout en peper. Zet opzij.
  4. Verhit een royale scheut olijfolie in een ruime kookpot. Bak de stukjes courgette en aubergine aan met oregano en saffraan, laat daarna nog een handvol minuten sudderen met het deksel op de pan.
  5. Bak ondertussen de merguez-worstjes aan in een pan. Snijd in hapklare stukjes en zet opzij.
  6. Breng een royale portie gezouten water aan de kook. Gaar de pasta samen met de paprikablokjes.
  7. Voeg de pasta, de saus, de groentjes en de stukjes worst samen in een ruime kookpot (of serveer apart). Werk af met gesnipperde peterselie en een partje citroen. Smakelijk!