Recepten - vtm koken
Bloemkool-aardappelpuree met tuinkruiden en garnalen (Sandra Bekkari)
Dit fijne recept van Sandra Bekkari zit propvol frisse lente-smaken en gezonde ingrediënten.
Tags: bieslook, bloemkool, bloemkoolpuree, ei, eitjes, garnaaltjes, garnalen, gezond, grijze garnalen, groene kruiden, kerstomaatjes, kerstomaten, kwartel, kwarteleitjes, mager, noordzee, peterselie, puree, sana, Sandra Bekkari, schaaldieren, stoemp, tomaatjes, tomaten, tuinkruiden, vis, vtm, vtm koken, waterkers
Hazenrug met portosaus (Piet Huysentruyt)
Eén van de fijnste en pittigste stukjes wild is hazenrug. Het magere vlees zit propvol smaak en heeft weinig nodig om te schitteren. In dit makkelijke recept leert topchef Piet Huysentruyt je een heerlijk portosausje bereiden dat perfect past bij de karaktervolle eigenschappen van haas.
Tags: bekende chef, België, Belgisch, Bourgondisch, confituur, Europees, feest, feestdagen, feestelijk, frambozenazijn, Frankrijk, Franse keuken, haas, hazenrug, herfst, kerst, kerstmis, klassiek, luxueus, makkelijk, Piet Huysentruyt, porto, portosaus, room, roomsaus, royaal, simpel, smaakvol, veenbessen, veenbessenconfituur, vlaams, vtm, vtm koken, wild, wildbouillon, wildseizoen
Risotto met chipolata en tomaat (Sofie Dumont)
Net dol op de afwas, wel op lekker eten? Dan is deze zalige risotto van Sofie Dumont het recept dat je zoekt. Met een smeuïge combinatie van kazen, fijne stukjes chipolata en rijpe tomaten ben je zo in een culinair paradijs (en heb je maar één pan vuil gemaakt)!
Tags: ansjovis, basilicum, chili, chipolata, gevarieerd, gezouten, italiaans, Italië, kaas, kip, kippenbouillon, look, makkelijk, mascarpone, mediterraans, mozarella, parmezaan, parmezaanse kaas, rijst, risotto, smaakvol, sofie dumont, stevig, tomaat, tomaten, Varken, varkenschipolata, varkensvlees, veelzijdig, venkel, vis, vtm, vtm koken, worst, zomer, zomers, zonnig
Gezonde kip-currysalade (Sandra Bekkari)
Als je gezonder wil eten volstaat het niet om enkel 's avonds een extra inspanning te leveren. Onze klassieke broodmaaltijden met lekker veel beleg zijn veelal caloriebommen met weinig gezonde voedingstoffen. Zelf je beleg klaarmaken kan een enorme verandering zijn, vraag dat maar aan Sandra Bekkari die in dit recept een echte klassieker in een mager - maar zeker zo lekker - jasje steekt.
Gegrilde zwaardvis met aardappel-tomaat-kappertjes en basilicumstoemp (Piet Huysentruyt)
Zwaardvis is een geweldig product om mee te werken. Deze vissoort is erg populair op de grill en wordt, door de stevige textuur, vaak vergeleken met vlees. De verfijnde smaak heeft weinig werk nodig om helemaal tot zijn recht te komen. Met een zomerse puree erbij, zorgt Piet Huysentruyt voor een verrassend gerecht dat je zowel op de barbecue als gewoon in je keuken kan bereiden.
Tags: aardappelen, barbecue, basilicum, bbq, buiten koken, citroen, coeur de boeuf, diner, eenvoudig, grill, kappertjes, ketchup, licht, lunch, makkelijk, origineel, patatten, Piet Huysentruyt, puree, terras, tomaat, tomaten, vis, vleestomaten, vtm, vtm koken, zomers, zonnig, zwaardvis