Recepten - kalfslapjes
Saltimbocca alla Romana (Jamie Oliver)
Het succesverhaal van de Italiaanse keuken zit volgens heel wat mensen in de vrijwel unieke balans tussen weinig ingrediënten en toch erg veel smaak. Jamie Oliver presenteert je in dit recept zijn versie van zo'n ultieme klassieker uit Rome: kalfslapjes omwikkeld met rauwe ham, gesmoord in (witte) wijn en op smaak gebracht met salie. Heerlijk!
Tags: eenvoudig, italiaans, Italiaanse keuken, Italiaanse klassieker, Italië, Jamie Oliver, kalf, kalfslapjes, kalfsvlees, klassieker, kruiden, kruidenwijn, kruidig, Marsala, mediterraans, prosciutto crudo, rauwe ham, Rome, Romeins, salie, Saltimbocca, Saltimbocca alla Romana, Varken, varkenvlees, vlees, weinig ingrediënten
Kalfslapje met pasta en tomatensaus (Jeroen Meus)
Wie dol is op zonnige, zomerse gerechtjes moet dit toffe recept van Jeroen Meus geprobeerd hebben. Zoals het de echte Italiaanse keuken betaamt, blinkt dit gerecht uit in smaak en eenvoud. Met pasta, verse tomatensaus en een opgerold kalfslapje zorg je voor een simpel festijn!
Tags: authentiek, basilicum, comfort food, gesmolten kaas, gewoon, Harissa, Italia, italiaans, Italiaans ham, Italië, Jeroen Meus, kalfslapje, kalfslapjes, kruiden, kruidentuiltje, kruidig, laurier, mediterraans, mozzarella, oven, pappardelle, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, prosciutto, rozemarijn, rucola, salie, smeuïg, snel klaar, tagliatelle, tijm, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, vakantie, verse kruiden, witte wijn, zomer, zomers, zon, zonnig