citroen? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 6 citroen? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 6

 

Recepten - citroen

White Lady

White Lady
Een White Lady kan je al decennia lang op de cocktailkaart van heel wat bars terug vinden. Dat is geen toeval, deze Gin-Sour is heel klassiek en beroemd vanwege de gebalanceerde - maar eenvoudige - smaak en de originele toevoeging van eiwit. Zelf ook eens proberen?

Gin Fizz

Gin Fizz
Een Gin Fizz blinkt uit in eenvoud en verfrissing. Deze, naar alle waarschijnlijkheid Franse, cocktail doet het dan ook erg goed in heel wat bars. Met bijna niets anders dan droge gin en citroensap, kan ook jij dadelijk genieten van deze lekkere klassieker.

Tom Collins

Tom Collins
Deze cocktail spreekt onmiddellijk aan vanwege de intrigerende naam. Zoals je mag verwachten van zo'n klassieker, hangt er ook een verhaaltje aan vast. Ene Collins, een barman in London, zou deze cocktail bedacht hebben in de 19de eeuw. Toen later de jenever vervangen werd door Old Tom Gin, was deze klassieker helemaal geboren.

Quinoapannetje met kikkererwten en avocado (Colruyt)

Quinoapannetje met kikkererwten en avocado (Colruyt)
Quinoa wordt door foodies en experts beschreven als een echte 'superfood': gezond en heel voedzaam. Het is dan ook niet toevallig dat er steeds meer recepten verschijnen waar dit uitzonderlijk gewas, afkomstig uit het Andes-gebergte, de hoofdrol in speelt. Ook Colruyt biedt smakelijke inspiratie in dit zalig veganistische eenpansgerecht boordevol frisse smaken.

Geparfumeerde rijst met blokjes kabeljauw en wokgroentjes

Geparfumeerde rijst met blokjes kabeljauw en wokgroentjes
Een simpele wokschotel is de ideale oplossing om alledaags, niet gek duur maar toch gezond en smakelijk te koken. Ingewikkeld hoeft dat nooit te zijn, met enkele eenvoudige ingrediënten en smaakmakers kom je een heel eind. Dit recept helpt je op weg en combineert Oriëntaalse en westerse smaken.

Glaasje rood fruit met mascarpone en crumble (Jeroen Meus)

Glaasje rood fruit met mascarpone en crumble (Jeroen Meus)
Net wanneer je menu helemaal in elkaar steekt, van amuse tot hoofdgerecht, zit je vast met het dessert. Een lekker dessert vraagt immers nog heel wat aandacht en tijd. Herkenbaar? Dit supereenvoudige dessert van Jeroen Meus is de oplossing. Fris, fruitig, smeuïg en bovenal zonder enige moeite klaar!

Long Island iced tea

Long Island iced tea
Deze, van oorsprong Amerikaanse, longdrink is met recht en rede een wereldwijde klassieker. Deze cocktail is wat complexer en daardoor straffer van smaak.

Tequila Sunrise

Tequila Sunrise
Deze onwaarschijnlijk zomerse cocktail dankt haar naam aan de, indien geslaagd, mooie oranje-gele kleurschakering. Heerlijk op een warme dag in goed gezelschap!

Limoensorbet met limoncello en krokante peer

Limoensorbet met limoncello en krokante peer
Desserten zijn vaak behoorlijk stevig, wat niet altijd past na een flinke maaltijd. Een luchtig en fris dessert kan nochtans perfect. In dit recept werken we met sorbet, limoncello en peer om een supersimpel maar lekker licht nagerecht op tafel te toveren.

Avocadosoep met grijze garnalen

Avocadosoep met grijze garnalen
Soep kan ook een luchtig en zomers (voor-) gerecht zijn. We denken dan in principe aan gazpacho, een Spaans recept voor een ijskoude groentesoep. Deze avocadosoep zal je gasten verrassen: fris, bomvol smaak en lekker afgewerkt met grijze garnalen. Absoluut het proberen waard!

Eiersalade

Eiersalade
Lekker vegetarisch beleg voor een lekkere boterham moet je niet ver zoeken, een eiersalade is simpel maar erg lekker. Bovendien vraagt deze klassieker weinig tijd, noch moeite en kan je het ook inzetten als bijgerecht (bijvoorbeeld in een uitgeholde, gebakken aardappel).

Gemarineerde tonijnspies met tomaten-mangosalsa

Gemarineerde tonijnspies met tomaten-mangosalsa
Hoewel tonijn niet goedkoop is, is het een waanzinnig lekkere vis waar je op erg veel manieren mee aan de slag kan. Het stevige vlees leent zich tot allerlei keukens, van klassiek tot exotisch. Dit recept sluit aan bij de laatste categorie met een oosterse marinade en een zoet-frisse salsa van mango en tomaat. Als hoofd- of voorgerecht én erg lekker op de barbecue!

In limoncello gemarineerde eend

In limoncello gemarineerde eend
Limoncello kent elke lekkerbek als een eenvoudig maar lekker aperitiefje op basis van citroenen uit Italië. Minder bekend is dat je hier ook prima mee kan koken, vooral als marinade zorgt het zoete drankje voor fijne smaaktoetsen. In dit klassieke recept uit de Italiaanse mama's hun keuken gaan we aan de slag met eend.

Koolvisfilet met koolrabigratin (Colruyt)

Koolvisfilet met koolrabigratin (Colruyt)
Een gezond stukje vis is ons allemaal bekend. De kunst is veelal originele garnituur voorzien. Vergeten groenten, zoals koolrabi, kunnen dan een interessante oplossing bieden. Gezond en verfrissend!