chique? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 5 chique? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 5

 

Recepten - chique

The Martinez

The Martinez
Deze minder bekende cocktail is erg klassiek. Vaak wordt dit verfijnde drankje beschouwd als de voorganger van de Martini. Perfect als je zin hebt in een stijlvolle cocktail!

Clover Club

Clover Club
Deze originele cocktail is niet bijzonder bekend, terwijl er toch een flinke portie geschiedenis achter schuilt. Het is immers een stijlvolle cocktail op basis van gin die op het einde van de 20ste eeuw geschonken werd in een chique herenclub in Philadelphia.

Feestelijke kalkoenrollade met kastanjechampignons en vijgen

Feestelijke kalkoenrollade met kastanjechampignons en vijgen
Kalkoen is een klassieker die tijdens de kerstdagen niet mag ontbreken. Indien juist bereid is het sappige vlees de perfecte basis voor allerlei feestelijke gerechten. Een gebraden kalkoen vraagt veel aandacht, vandaar dat een simpele rollade veelal interessanter is. In dit recept gaan we aan de slag met een feestelijke vulling en passende garnituren. Jouw kerstfeest kan met dit recept niet meer stuk!

Zalmhaasje met preiwit, peterseliekrieltjes en spinazieroomsaus

Zalmhaasje met preiwit, peterseliekrieltjes en spinazieroomsaus
Met een puik stukje zalm kan je tijdens de feestdagen perfect naast de klassieke stukken wild gaan staan. Een zalmhaasje is niet goedkoop, maar (indien goed bereid) bijzonder smakelijk, zeker zo feestelijk en heel wat lichter dan de typische feestmaaltijden. Dit recept is allesbehalve moeilijk en zal je gasten aangenaam verrassen.

Hertenkalffilet met gebraiseerd witloof

Hertenkalffilet met gebraiseerd witloof
Het wildseizoen kan niet passeren zonder één keer te investeren in een zalig stuk vlees. Hertenkalf is niet echt goedkoop, maar absoluut de moeite vanwege de zachte textuur en fijne maar krachtige smaak. Met een typisch sausje, enkele seizoensgroentjes (zoals witloof) en een kroketje, heb je bovendien zonder al te veel moeite een feestelijk maal klaar.

Grand-Veneursaus (Colruyt)

Grand-Veneursaus (Colruyt)
Tijdens het wildseizoen wordt de vrolijke Bourgondiër verwend met de fijnste vleeswaren. Een lekker stukje wild verdient echter een minstens zo heerlijke saus die de krachtige smaken kan compenseren en verrijken. Geen betere kandidaat dan de oerklassieke Franse Grand-Veneursaus. Vol van smaak en met zoete toetsen: onmisbaar op een waar festijn!

Avocadosoep met grijze garnalen

Avocadosoep met grijze garnalen
Soep kan ook een luchtig en zomers (voor-) gerecht zijn. We denken dan in principe aan gazpacho, een Spaans recept voor een ijskoude groentesoep. Deze avocadosoep zal je gasten verrassen: fris, bomvol smaak en lekker afgewerkt met grijze garnalen. Absoluut het proberen waard!