tomatenpassata | - deel 2 tomatenpassata | - deel 2

 

Recepten - tomatenpassata

Lasagne (Jeroen Meus)

Lasagne (Jeroen Meus)
Geen lekkerder authentiek gerecht uit de populaire Italiaanse keuken dan lasagne! Deze zalige ovenschotel behoeft geen verdere uitleg, behalve dan dat een zelfgemaakte schotel lasagne onwaarschijnlijk lekker is. Elke Italiaanse mama heeft haar eigen recept, Jeroen Meus leert je daarom een prima basisversie bereiden.

Spicy cajunpasta met gemarineerde kip

Spicy cajunpasta met gemarineerde kip
Het woord 'cajun' dekt in de culinaire wereld een erg brede lading. Het gaat in principe om gerechten die afkomstig zijn uit Louisiana, een streek in het zuiden van de Verenigde Staten van Amerika. Het is een culinaire smeltkroes van Franse, Creoolse (Afrikaanse), Zuid-Europese en Indiaanse invloeden. De gerechten zijn dan ook veelal pittig en barsten van smaak. Dit recept leert je een supersimpele maar lekkere (en vooral pittige) pasta maken die aldaar inspiratie haalt, gecombineerd met wat Texaanse invloeden.

Pizza chicken BBQ

Pizza chicken BBQ
Deze, weinig Italiaanse, pizzasoort kan je regelmatig vinden op de menu's van afhaal- en bezorgpizzeria's. Niet onterecht, deze pizza brengt een aantal puike smaken bij elkaar. Een beetje Italiaans, een beetje Mexicaans en een beetje Amerikaans. En zeg nu zelf: je eigen pizza maken is toch stukken leuker én gezonder?! Aan de slag!

Gegratineerde rösti all’Arrabbiata

Gegratineerde rösti all’Arrabbiata
Een origineel aperitiefhapje klaarmaken vraagt wat fantasie. Twee totaal verschillende keukens combineren kan je daarbij helpen: een oer-Duitse (of Oostenrijkse) rösti met een typisch Italiaans sausje? Dat kan, het is zelfs erg lekker!

Pizza met spek, paprika en champignons

Pizza met spek, paprika en champignons
Met een versgebakken pizza kan je iedereen plezieren. Lekker, snel klaar en stukken gezonden dan diepvrieskost. Dit recept vertelt je hoe een zalige pizza met spekjes, paprika en champignons te bereiden. Heerlijk!

Pizza met gehakt, courgette en kerstomaten

Pizza met gehakt, courgette en kerstomaten
Altijd lekker: pizza! Nog lekkerder: zelfgemaakt! Bovendien kan je zo wat origineler zijn; zoals met gehakt, courgette en kerstomaten. Mjam!

Spaghetti bolognese maison

Spaghetti bolognese maison
Een klassieker die altijd smaakt maar overal een beetje anders bereid wordt? Dat moet spaghetti bolognese zijn! Deze eenvoudige pastabereiding laat eenieder toe eigen accenten te leggen. Nochtans zal elke Italiaan je vertellen dat de rijke groentesauzen die we er vaak van maken weinig met het originele recept te maken hebben. Zodoende: spaghetti bolognese maison!

Pizza met kalkoen, spinazie en zure room

Pizza met kalkoen, spinazie en zure room
Gasten op bezoek en niet veel zin om uitgebreid te koken? Kinderen te gast met flinke honger? Zoek het niet verder dan ovenverse pizza's! Snel klaar, leuk om maken en stukken gezonder dan uit de diepvries. Bovendien kan je helemaal zelf kiezen wat er op gaat. Dit recept geeft je alvast wat inspiratie.

Pizza scampi

Pizza scampi
Geen enkele pizza smaakt beter dan eentje die je zelf hebt gemaakt. Hoe verleiding afhaal- of diepvriespizza's ook zijn, ze zelf maken is echt niet moeilijk, stukken gezonder en gegarandeerd lekkerder. Dit recept vertelt je hoe de perfecte pizza scampi te maken: heerlijk in alle eenvoud.

Gegratineerde kalkoenblokjes in tomatenroomsaus

Gegratineerde kalkoenblokjes in tomatenroomsaus
Zin in heerlijke, stevige kost zonder pretentie en met een kruidige, zuiderse toets? Net wat dit recept je te bieden heeft!

Gegratineerde pasta met spekjes in tomatensaus

Gegratineerde pasta met spekjes in tomatensaus
Pasta met tomatensaus brengt ons telkens weer bij de klassieke bolognese. Terwijl er heel wat meer mogelijkheden zijn om pasta en tomatensaus te combineren. Dit gerecht draait rond malse spekjes, een selectie groenten die aansluit bij de Franse keuken (ratatouille en cassoulet) en een heerlijk kaaskorstje.

Pasta pollo Mexicano al forno

Pasta pollo Mexicano al forno
Je gasten verrassen met een formidabele, maar makkelijk te bereiden pasta met een ronkende naam? Dit recept is wat je zoekt! Een pasta geïnspireerd op de Italiaanse en Mexicaanse keuken die heerlijk smaakt en fijne pikante toetsen bevat.

Provençaals gehaktbroodje met penne

Provençaals gehaktbroodje met penne
De zoete geur van lavendel, een stralende zon en een fris glas rosé - welkom in de Provence! Met dit recept is een reisje boeken net dat ietsje minder noodzakelijk geworden; in een handomdraai tover je een smakelijk gehaktbroodje op tafel dat het beste uit de mediterrane serveert.

Tortellini in een kruidige tomatensaus

Tortellini in een kruidige tomatensaus
Pasta in alle mogelijke vormen, maten en smaken is uiteraard het nationale uithangbord van Italië. Vaak maken we de fout om de pasta te verdrinken in rijke sausen, terwijl elke Italiaan je zal vertellen dat een pastasaus eerder eenvoudig en vooral beperkt in hoeveelheid moet zijn. Dit recept toont je alvast een makkelijke manier om dat ideaal te bereiken.

Selder in tomatensaus

Selder in tomatensaus
Een makkelijke Vlaamse klassieker met een zuiderse toets.