Recepten - spruitjes
Cordon Bleu met gestoofde wintergroentjes
Waar de naam precies vandaan komt blijft onduidelijk, dat het een lekker en typisch stukje vlees is staat echter vast: cordon blue. Samen met een lekkere selectie wintergroentjes wordt dat een smakelijke hartverwarmer voor de koude wintermaanden.
Everzwijnfilet met winters mosterdpannetje
De filet van een everzwijn is erg kenmerkend van smaak. Goed gebakken is het een absolute traktatie die op geen enkel winters feest (zoals Kerstmis) zou misstaan. Met een romig stoofpotje van wintergroentjes in een mosterdsausje is het feest compleet!
Jambonneau met trio van herfstpuree en mosterdbiersaus
Zin in een feestelijk gerecht dat prachtig presenteert maar je geen uren laat zwoegen in de koeken? Kleine hammetjes, ook wel jambonneau's genoemd, kunnen je redden. Ze zijn fraai, smakelijk, makkelijk bereid en passen bij een veelheid aan groenten. In dit recept gaan we aan de slag met drie heerlijke herfstpuree's (spruitjes, venkel en pastinaak) en zorgen we als finale voor een pittig mosterbiersausje.
Spruitjesstoofpot met mosterdsaus
Spruitjes horen doorgaans niet echt tot de favoriete kost van klein en groot. Nochtans kan je de kleine kooltjes uit Brussel zonder al te veel moeite lekker fris, en toch heerlijk winters warm, bereiden. Dit recept toont je de weg naar een eerder klassieke aanpak die heel wat eters zonder twijfel zal bekoren.
Spruitjes met spek
Hoewel spruitjes lang niet door iedereen gesmaakt worden, zijn deze kleine groene kooltjes ideaal voor een smakelijk wintergerechtje. Ze zijn immers goedkoop, erg makkelijk te bereiden en bovenal gezond.