Blog Posts | - deel 5 Blog Posts | - deel 5

 

Recepten - Blog Posts

Gratis ovenschotels als welkomstgeschenk bij Libelle

Gratis ovenschotels als welkomstgeschenk bij Libelle
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

We kunnen tijdens deze lockdown wel wat afleiding gebruiken. Series en films ben je misschien al beu gezien, het is dus tijd voor iets anders: magazines. En welk magazine heeft er meer dagelijkse inspiratie voor de praktische vrouw met recepten, gezondheid, creatieve ideeën dan Libelle? Je kan Libelle op heel wat verschillende manieren lezen. Zo ontvang je het tijdschrift bij jou in de bus, kan je het digitaal lezen op je tablet en smartphone of gewoon online via je browser.

Gratis welkomstgeschenk 

Heb je eindelijk tijd om wat nieuwe gerechtjes uit te proberen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want er is een populaire aanbieding die je zeker niet wilt missen. Je krijgt nu een volledige uitgeruste set ovenschotels van BergHOFF bij aankoop van je jaarabonnement!

Ovenschotels van BergHOFF

De set bestaat uit één grote ovenschotel met vier kleintjes. Dit is dus ideaal voor een gezin met kinderen. De ovenschalen zijn gemaakt van hoogwaardig aardewerk. Dat zorgt ervoor dat de hitte gelijkmatig wordt verdeeld zodat jouw gerecht zowel in het midden als aan de randen even snel gaar wordt. 

De grote ovenschaal heeft 2 handgrepen en kan dus meteen ook als serveerschaal gebruikt worden. De set van 4 kleine schaaltjes is perfect voor individuele gerechtjes: voorgerecht, bijgerecht, dessert of voor de presentatie van aperitiefhapjes.

Libelle Lekker

Dankzij Libelle Lekker kan je ook nog tal van recepten vinden om te experimenteren met de ovenschotels en vind je elke dag weer een hoop nieuwe recepten ter inspiratie. 

Nog meer ovenrecepten

 

Geniet van je geschenk en veel kookplezier!

 

Nieuwe Jeroen Meus gerechten tijdens de lockdown

Nieuwe Jeroen Meus gerechten tijdens de lockdown
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Het zijn bizarre tijden en televisiezender Eén wil er dan ook elke dag zijn voor zijn kijkers. Zo hechten ze veel belang aan “Het Journaal” en “Vandaag”, maar ook ontspanning vergeten de zender niet. Het programma “Dagelijkse kost” is al tien jaar lang een vaste waarde en zeker in deze weken wordt er heel veel inspiratie van gehaald.

 

Enorme stijging bezoekers

Tijdens deze lockdown hebben meer mensen tijd om zelf lekker te koken en zoeken ze ideeën bij onder andere “Dagelijkse kost”. Daardoor is er een enorme stijging in bezoekersaantallen op dagelijksekost.be. Jeroen is dan ook zeker niet van plan om te stoppen met afleveringen maken door corona-crisis. Omdat de vraag naar nieuwe recepten zo groot is, gaat Jeroen zelfs enkele nieuwe afleveringen maken vanuit zijn eigen huis. 

Onbemande camera’s 

Hoe gaat hij te werk zonder de veiligheidsvoorschriften te schenden? Hij gebruikt onbemande camera’s en ook Katrien doet nog steeds meer, maar dan van thuis. Daarnaast wordt heel de keuken telkens ontsmet en gereinigd. Zo kunnen er dus op een veilige en verantwoorde manier nieuwe afleveringen worden gemaakt.

Gerechten

Jeroen is altijd al voorstander geweest van lokale ingrediënten te gebruiken en in deze periode nog meer. Verder maakt Jeroen vooral gezonde recepten die je makkelijk met het hele gezin kan maken voor nog meer leuke familiemomenten. Mensen zoeken vooral naar recepten voor zelfgebakken wafels, brood en pannenkoeken en daar speelt hij ook op in. Ook simpele gerechten zijn zeer populair op dit moment. Zo zochten op de site van “Dagelijkse kost” 134% meer kijkers naar het recept voor stoofvlees en voor spaghettisaus. 

Probeer je je gedachten te verzetten door allerlei nieuwe receptjes uit te testen? Kijk dan elke weekdag naar Dagelijkse Kost 18.15 uur op Eén. 

 

Nog meer Meus recepten

Lasagne met ham en spinazie

Deze wereldberoemde Italiaanse klassieker kan je op heel wat verschillende manieren klaarmaken. Deze variant draait rond ham en spinazie. Fantastisch lekker!

Quiche met asperges en gerookte zalm

Deze hartige taart vraagt niet veel werk, is natuurlijk lekker en je kan er uitgebreid mee variëren. Geen wonder dat ook tv-kok Jeroen Meus al eens een versie prepareert. Deze heerlijke quiche proeft helemaal naar de lente.

Broodpudding

Nog wat oud brood over? Je kan er namelijk een makkelijk en lekker nagerechtje van maken: broodpudding! Ook Jeroen Meus heeft een eigen variant, waar vooral de toevoeging van rozijntjes in rum en schilfers witte chocolade voor een heerlijk resultaat zorgen.

Nog meer inspiratie nodig? Koop het Dagelijkse kost kookboek en leef je uit! 

 

Zo kan je lokale handelaars steunen tijdens de coronacrisis

Zo kan je lokale handelaars steunen tijdens de coronacrisis
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Heel wat kleine zelfstandigen hebben het moeilijke tijdens deze coronacrisis. Er zijn dan ook heel wat initiatieven op poten gezet om lokale handelaars een hart onder de riem te steken. Wil jij ook graag je steentje bijdragen? Hieronder vind je een overzicht van mooie initiatieven!

 

Waar Kan Ik Afhalen

Het is belangrijk om te denken aan je handelaars in de buurt, want zij hebben je steun nu meer dan ooit nodig! Bij Waarkanikafhalen kan je de horeca sector steunen door gerechten af te halen. Ontdek welke restaurants in jouw buurt de mogelijkheid geven om maaltijden te komen ophalen. Ook ThuisOpResto doet mee met dit initiatief. Zo kan je nog steeds genieten van de heerlijke keuken van je favoriete restaurant!

Vlaamse Webwinkel

De Vlaamse Webwinkel promoot al langer lokaal kopen, maar in deze tijd extra hard. Als handelaar kan je lid worden en een label krijgen. Het label toont aan dat je een certificaat hebt van een echte Vlaamse of Belgische winkel. Een website die eindigt op .be is geen zekerheid dat de verkoper in Vlaanderen of België zijn zaak heeft. Daarom krijgen Webwinkels pas een label na een zeer grondige screening. Zo kan je dus met volle vertrouwen, en in je eigen taal, worden verder geholpen. Daarnaast help je de Belgische economie versterken doordat de omzet in België blijft. Ook is het vele ecologischer om in eigen te land kopen, denk maar aan de korte transport die moet worden afgelegd. 

Mediahuis Advertising 

Samen met haar partners wil Mediahuis in Mechelen de lokale handelaar en ondernemer een hart onder de riem steken. Dat doen ze door jouw advertentie te plaatsen op hun vier nieuwsmerken: De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Ze geven maar liefst 100.000 gratis impressies om klanten en bezoekers jouw richting uit te wijzen. Let op: je moet wel een lokale speler zijn met minder dan 25 werknemers.

Koffiemarkt

Nu er op het werk geen koffie meer wordt aangekocht en jij deze toch stiekem een beetje mist, hebben wij de oplossing gevonden! Koffiemarkt is de voordeligste koffiewinkel in België en dankzij hen kan jij ook thuiswerken met een heerlijk kop koffie. Maar we hebben nog beter nieuws in petto! Momenteel krijg je bij onderstaande koffiepakketten 2 luxe dubbelwandige glazen t.w.v. 23,99 euro cadeau.

Wij Komen Terug

In deze vreemde tijden is het belangrijker dan ooit om je lokale handelszaken te steunen. Wijkomenterug.be is een heel mooi initiatief! Je kan namelijk 480 zelfstandigen steunen door het kopen van een cadeaubon. Na de lockdown kan je de bon inwisselen en genieten van een leuke shopbeurt, een ontspannend saunabezoek of een lekkere maaltijd.

Café Solidair

Het is erg belangrijk om solidair te zijn in deze tijden en daar wilt Café Solidair graag bij helpen! Je kan namelijk jouw favoriete café steunen om deze moeilijke periode te overbruggen. Zo heb je de mogelijkheid om nu al je pintjes kopen die je na de lockdown gaat drinken!

Steden helpen

Er zijn heel wat steden die hun inwoners wil steunen zoals Wuustwezel helpt, Mortsel helpt, Kalmthout helpt en Essen helpt. Je kan bij deze gemeenten laten weten of je hulp nodig hebt om boodschappen te doen, te telefoneren, met de hond wandelen en nog veel meer.

 

Thuislevering en foodboxen in tijden van Corona

Thuislevering en foodboxen in tijden van Corona
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Wat schaft de pot in deze quarantaine tijden? We begrijpen dat je liever niet buiten komt voor boodschappen als het niet moet. Daarom willen we jullie graag helpen! Tegenwoordig zijn er heel wat supermarkten die boodschappen thuis leveren of kan je zelf je eigen foodbox samenstellen. Ga je nog steeds op je eigen houtje naar de winkel, maar mis je wat inspiratie voor gerechten? Ook daar hebben we een antwoord op met enkele verrassende receptjes! 

 

Supermarkten

Online inkopen doen leek een paar jaar geleden nog onrealistisch, maar in deze vreemde tijden zijn we er heel blij mee! Er zijn inmiddels diverse supermarkten in België die gestart zijn met het thuisbezorgen van boodschappen.

Colruyt

Collect&Go is de online shop van Colruyt. Alleen heeft de huidige drukte in de winkels een effect op hun dienstverlening. Momenteel geldt er namelijk een wachttijd voor online bestellingen. Collect&Go heeft ook altijd acties waarbij de servicekost voor bepaalde producten wegvalt. 

Voor servicekosten vragen ze € 5,50. Collect&Go organiseert ook altijd acties waarbij ze je boodschappen zonder kosten voor je klaarzetten.

Albert Heijn

Je kan online een bestelling plaatsen bij de winkels met een pick-up-point. Dit zijn de vestigingen in Gent, Kontich en Wilrijk. Je betaalt geen servicekost, enkel € 4 waarborg voor een krat. Geef je het krat terug? Dan krijg je ook je waarborg gewoon terugbetaald. Bestel wel tijdig, want er zijn wachttijden.

Delhaize

Een echte aanrader om je boodschappen te doen is Delhaize. De gigantische keten heeft maar liefst 128 afhaalpunten over heel België. Wanneer je het ‘Product van de Week’ bestelt of voor meer dan € 150 aan boodschappen koopt, hoef je geen servicekosten te betalen. Bestel je voor minder? Dan betaal je tot € 4,50. Je kan ook thuis je boodschappen laten leveren, daar betaal je wel iets meer voor, namelijk tot maximum € 9,95. Je moet wel voor een minimum van € 60 kopen. 

 

Foodboxen

De laatste jaren zijn er heel wat initiatieven ontstaan rond zogenaamde foodboxen. Het idee was oorspronkelijk om gezinnen met een drukke weekplanning een handje te helpen, zodat ze geen tijd verloren met boodschappen te doen. In deze vreemde tijden, waar je zo weinig mogelijk buiten wilt komen, komen deze foodboxen dus goed van pas.

Mealhero is de nummer één op vlak van thuisbezorging van gezonde voeding. Hoe werkt het? Eerst kies je jouw plan uit: hoeveel personen, maaltijden en bezorgingen. Zo bereken je jouw vaste prijs per maaltijd. Je kan zelf alles uitkiezen, zowel een foodbox samengesteld door de chefs, zelfgekozen maaltijden of afzonderlijke ingrediënten. Mealhero bezorgt overal in België en Nederland. Alles wordt diepvries bij jou bezorgd op maandag-, woensdag- of vrijdagavond en je krijgt een precies richtuur via mail en SMS. 

Momenteel heeft Mealhero een heel aantrekkelijk actie: 3 x €20 korting op jouw eerste foodboxen!

Ook Foodbag is een zeer gekende! Elke week kan je kiezen uit 14 gerechten en 4 kookstijlen. Samen met lokale partners zorgen ze ervoor dat je maaltijdbox elke week gevuld is met seizoensproducten en ingrediënten van Belgische bodem. Liever wereldkeuken of echte klassiekers? Gemakkelijk of gebalanceerde menu’s? Zin in premium gerechten met net dat tikkeltje meer? Jij kiest! Bovendien krijg in je box van 5 en 6 april gratis chocolade van Libeert!

Andere voorbeelden zijn HelloFresh en de Simply You Box van Carrefour. Ook hier kies je jouw box en stel je elke week uit verrassende recepten jouw menu samen. Vervolgens krijg je de ingrediënten thuisbezorgd in een box, op een moment dat het jou uitkomt. Carrefour werkt op net dezelfde manier, alleen heb je hier de keuze tussen afhalen aan een Carrefour-winkel of laten leveren bij je thuis.

 

Kookideetjes

Ga je toch nog steeds naar de winkel, maar is de inspiratie op? Wij hebben enkele verrassend lekkere receptjes gevonden:

Met deze tips hoef je niet langer naar buiten voor boodschappen en krijg je er enkele receptjes bij om uit te proberen!

De luxe keuken trends van 2020

De luxe keuken trends van 2020
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

De keuken is volgens de meeste mensen één van de belangrijkste kamers in een huis. 

Maar deze ruimte is jammer genoeg vaak een grote investering. Een keuken kost gemiddeld tussen de € 5.000 en € 15.000. Hoeveel je werkelijk zal betalen, hangt af van verschillende factoren, zoals je budget, de grootte van de keuken, de gebruikte materialen, de inrichting en de gekozen inbouwapparatuur. Dat is de reden waarom heel wat mensen geld lenen voor een keuken

Ben je een echte keukenprins(es) en mag het voor jou wel wat meer zijn? Velen dromen van een exclusieve keuken, eentje op maat van al je behoeften en verlangens. Wat dacht je van een luxe houten keuken? Of heb je toch een voorkeur voor een luxe hoogglans keuken? Alles is mogelijk! Ondanks alle mogelijke verschillen zijn er een aantal elementen die je standaard terug kunt vinden in een luxe keuken.

 

Apparatuur van topkwaliteit

Luxe keukens hebben een uitstekende kwaliteit en zijn uitgerust met verschillende moderne ingebouwde technische snufjes . Een voorbeeld hiervan is de opkomst van de kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Doordat je geen afzuigkap nodig hebt, heb je meer ruimte in de keuken. Naast de extra ruimte ziet het er ook nog eens strakker en moderner uit.

Een ander nieuw snufje is de Quooker Cube. De kokendwaterkraan die alles kan en koken nog plezieriger maakt. Met de Cube haal je alles uit één kraan: kokend, warm, koud, bruisend en gefilterd water. Deze apparaten maken het werk in de keuken een stuk gemakkelijker én zorgen daarnaast voor een stijlvolle en luxe uitstraling.

Ook de connectiviteit in de keuken blijft zich verder ontwikkelen. Hierbij zien we dat steeds meer ‘slimme apparaten’, die aan WIFI verbonden zijn, met elkaar kunnen communiceren.

 

Trends van nu 

Er zijn twee keukentrends die 2020 gaan overheersen. Als eerste zijn natuurlijke materialen en kleuren in de keuken weer helemaal terug van weggeweest. Heel veel producten en materialen zijn geïnspireerd door de natuur. Denk daarbij aan zeegras, bamboe of maïs en aan hout en marmer. Allerlei houtsoorten worden gecombineerd met metaallakken in brons, goud, messing of koper. Deze combinatie zorgt in je keuken voor een luxe uitstraling met een uitgesproken en warme sfeer. 

De andere trend is een persoonlijke woonkeuken. De keuken wordt niet langer gezien als alleen een functionele plek om te koken. Deze ruimte is het kloppend hart van het huis en brengt mensen samen. Het is niet voor niets dat tegenwoordig in nieuwbouwhuizen de grootste ruimte de keuken is, en niet de woonkamer. Een kookeiland past hier perfect bij en geeft je interieur net dat tikkeltje meer.

Ook zien we in de keukentrends van 2020 dat materialen van de keuken doorgetrokken worden naar de rest van de woning, zodat de keuken opgaat in het interieur. Zo wordt je nieuwe kookplaats nóg persoonlijker. En dat is toch wat je wilt? Een persoonlijke, unieke keuken die perfect past in je huis en interieur.

Ben je overtuigd van een nieuwe keuken, maar wil je graag meer informatie over een eventuele lening? Becam is gespecialiseerd in keukenleningen en het aanvragen van een offerte kost je helemaal niets. 

Overheerlijke gerechten op een bakplaat

Overheerlijke gerechten op een bakplaat
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Koken op een bakplaat? Makkelijker kan niet! Je legt alle ingrediënten op de plaat en laat de oven het werk doen. Tussendoor kan jij gewoon rustig relaxen! Er komt ook heel weinig afwas bij kijken. Deze twee bakplaat-proof recepten zijn eenvoudig klaar te maken en het mooiste is dat er eigenlijk maar één item voor nodig is: een grote bakplaat!

 

Zalm met een korstje en groene groentjes

Dit is een klassieker, maar zalm doet het altijd goed! Je kan dit gerecht met allerlei groentjes maken. Wij hebben gekozen voor broccoli, asperges, erwten en limoenen. 

 

Ingrediënten

  • 600 gram zalmfilet
  • 200 gram groene mini-asperges
  • 400 gram broccoli
  • 400 gram erwten
  • 2 limoenen
  • 1 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl grof zeezout
  • Zwarte peper

Voor het korstje

  • 1 el venkelzaad
  • 1 kl gedroogde chilipeper
  • 5 gram bladpeterselie
  • 5 gram verse dille

Bereiding

  1. Eerst verwarm je de oven op 200°C. 
  2. Vervolgens leg je de zalm op een bakplaat en doe je er wat olijfolie over. 
  3. Daarna sprenkel je de zalm met peper, zout, gedroogde chilipeper en venkelzaad.
  4. Als volgende stap snijd je de limoenen in plakjes en blancheer de groenten kort in kokend lichtgezout water. 
  5. Vervolgens leg je de groenten bij de zalm op de bakplaat en werk af met de limoenpartjes. 
  6. Nu bak je de zalm en de groenten gedurende 20 minuten in de oven tot de zalm net klaar is.
  7. Als laatste stap rasp je de schil van de limoenen. Knijp de limoen uit de boven de groenten, besprenkel met sojasaus en serveer!

 

Geroosterd witloof & wortelen met noten, geitenkaas en honing

Iets helemaal anders dan het vorige recept maar ook zo heerlijk! Het is een mengeling van zoet, knapperig, een beetje pittig en vol smaak. Genieten maar!

 

Ingredienten 

  • 600 gram geschilde wortels
  • 6 kleine of 3 grote kroppen witloof
  • 100 gram pecannoten
  • 60 gram amandelschaafsel
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • Honing
  • Olijfolie
  • 1 el chilipeper
  • 1 el kaneel
  • Zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°C. 
  2. Vervolgens snijd je de wortelen en snijd je de kroppen witloof. Leg deze in de ovenschaal en sprenkel er honing en olijfolie over. Gebruik genoeg honing, anders karameliseren de groenten niet. 
  3. Zet nu de ovenschaal ongeveer 45 minuten in de oven. Het kan zijn dat je witloof minder tijd nodig heeft dan je wortelen.
  4. Rooster in een droge, hete pan de pecannoten met een beetje olijfolie, gemalen chilipeper, kaneel en zout. Als de pecannoten lichtbruin geroosterd zijn en lekker ruiken, doe je ze in een bakje dat je even opzij zet. Rooster nu het amandelschaafsel in dezelfde hete pan. Deze zijn iets sneller bruin.
  5. Als de wortelen en geroosterde witloof gaar en gekaramelliseerd zijn, rangschik je ze in een mooie schaal.
  6. Voeg als laatste stap de geroosterde noten toe en verkruimel tot slot de zachte geitenkaas eroverheen. Smakelijk! 

Deze gerechten uit oma’s tijd willen we zeker niet vergeten

Deze gerechten uit oma’s tijd willen we zeker niet vergeten
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Smaken de gerechten bij je oma ook altijd zo lekker? Met deze receptjes ga jij het even goed kunnen!

 

Oma’s appeltaart

Dit recept is een klassieker die altijd in de smaak valt. Het lekkerste is deze taart als je ze een dag van tevoren maakt.

 

De ingrediënten:

  • 125 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ citroen raspen
  • Snuifje zout
  • 1 el water
  • 1,2 kg appels 
  • 75 gram rozijnen
  • Snuifje kaneelpoeder
  • 1 el custardpoeder
  • 4 el abrikozen
  • 4 el abrikozenjam
  • 150 gram amandelspijs

 

De bereiding:

  1. Doe de boter met de suiker en citroensap in een kom. Meng het tot een homogene mix. Voeg ook het water toe. 
  2. Zeef het bakmeel en meng het goed met het mengsel. Voeg eventueel nog een lepel water toe. 
  3. Wikkel het deeg in met huishoudfolie en leg het in de koelkast. Laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.
  4. Nu maak je de vulling. Hiervoor schil je de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd naar wens de appels in blokjes of schijfjes. 
  5. Meng de appels met de rozijnen, het kaneel, het custardpoeder en de jam. Roer ook het amandelspijs door de vulling. 
  6. Haal het deeg een half uur op voorhand uit de koelkast en kneed het goed door. Rol het uit op een met bloem bestrooid werkblad
  7. Leg het deeg in de bakvorm en druk de randen goed aan. Snijd het overhangend deeg weg.
  8. Verwarm de oven voor en zet de taart 50 tot 60 minuten op 190 graden. 
  9. Haal de taart uit de oven en laat ze goed afkoelen.
  10.  Als extraatje kan je nog abrikozenjam in een pannetje doen en de hele bovenkant van de taart hiermee bestrijken.

 

Draadjesvlees op oma’s wijze

Is het een druilerige dag en wil je wel wat tijd doorbrengen in de keuken? Dan is draadjesvlees het perfecte gerecht! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees, je moet er een beetje tijd voor uittrekken, maar het resultaat is verrukkelijk mals vlees.

 

De ingrediënten (4 personen): 

  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 4 stengels bleekselderij
  • 800 runderlappen
  • 75 gram boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • Zout en peper
  • 200 ml warm water
  • 1 el (wijn)azijn

 

De bereiding:

  1. Maak de uien schoon en was de wortels en bleekselderij. Snijd deze in fijne plakjes. 
  2. Neem het vlees een half uur op voorhand uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen. 
  3. Verhit de boter en olie in een braadpan. Voeg de uien, wortels en bleekselderij toe en bak de groentjes 5 minuutjes aan.
  4. Voeg het vlees toe, bak het enkele minuten in de pan en doe de overige ingrediënten ook in de pan.
  5. Laat het vlees gedurende 3 uur zachtjes garen. Voeg eventueel nog wat extra water of bouillon toe zodat het vlees niet te droog ligt. 
  6. Dit gerecht is zeer lekker met gekookte aardappelen, rode kool en appelmoes. Nog een tip: je kan voor variatie ook twee takjes rozemarijn toevoegen. Vervang het water dan door een glas rode wijn. 
  7. Smullen maar!

 

Vogelnestjes zoals oma ze maakt

Vogelnestjes zijn gehaktballen met daarin een gekookt ei. Deze klassieker wordt vaak geserveerd met (zelfgemaakte) tomatensaus. Heerlijk!

 

De ingrediënten (4 personen): 

  • 5 eieren
  • 900 gram gemengd gehakt
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat 
  • 3 el paneermeel
  • Boter 
  • Olijfolie
  • 1 el suiker
  • 5 dl passata
  • Puree of frietjes

 

De bereiding:

  1. Breng een pot water aan de kook en kook 4 eieren hard ( circa 10 min). Laat ze een beetje afkoelen en pel ze nadien. 
  2. Neem een grote mengschaal en doe er het gehakt in.
  3. Meng het gehakt met de extra eierdooier en het paneermeel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Kneed het gehakt tot eens stevig, maar niet te droog, mengsel. 
  5. Nu beginnen we aan de vogelnestjes. Wikkel de eieren in het gehakt en maak er stevige ballen van.
  6. Verwarm de oven op 180°C. 
  7. Zet een braadpan op het vuur en smelt een klontje boter. Geef de vogelnestjes een goudbruin korstje. De vogelnestjes hoeven binnenin niet gaar te zijn. 
  8. Bak de vogelnestjes 25 tot 30 minuten in de oven op 180°C.
  9. Warm de passata op en serveer bij de vogelnestjes samen met frieten of puree bij.

Insectenvet is het nieuwe boter

Insectenvet is het nieuwe boter
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Zou jij boter vervangen door insectenvet? Onderzoekers van UGent hebben ontdekt dat mensen geen verschil proeven als ze de helft boter vervangen door insectenvet.

Het onderzoek

De onderzoekers voerde een gloednieuwe test uit. Hierbij gebruikten ze larve vet bij het maken van wafels, koekjes en cake. Er waren drie soorten gebak: een gewone versie met alleen boter, een versie waarin een vierde van de boter werd vervangen en een versie waarin de helft boter werd vervangen door insectenvet. Vervolgens werden deze versies getest door 300 proefpersonen met de vraag of ze het verschil merkten. Wat blijkt? Volgens het onderzoek proef en zie je geen verschil met het “gewoon” gebak als je 25 tot 50 procent van de boter vervangt door insectenvet.

Duurzaam en gezond

Momenteel wordt melk voor boter vaak geïmporteerd van buiten Europa. Insecten kunnen in grote hoeveelheden in Europa gekweekt worden waardoor de voetafdruk van het transport verkleint. Nog een ander voordeel is dat je insecten verticaal in meerdere lagen kan kweken. Op deze manier nemen ze ook veel minder plaats in dan de klassieke landbouw.

Insecten hebben niet alleen een kleinere ecologische voetafdruk, ze zijn ook gezonder. Insectenvet is een ander soort vet, het is lichter verteerbaar. Overigens heeft dit soort vet nog een positief effect op de gezondheid. Insectenvet kan virussen, bacteriën en schimmels in het lichaam onschadelijk maken.

Dit wil niet zeggen dat een cake met insectenvet lijnvriendelijker is. Qua samenstelling is insectenvet vergelijkbaar met boter, zo’n 70 procent verzadigde vetten. Het is echter vooral belangrijk om te focussen op het ecologisch verhaal van dit alternatief, dan op het gezondheidsvoordeel.

Waarom kunnen wafels een hoger gehalte aan insectenvet verdragen zonder zich te verraden? Dat heeft volgens de onderzoekers te maken met de bakwijze. De onderzoekers vermoeden dat het rechtstreeks verwarmen ervoor zorgt dat je er minder van proeft.

In de winkel

Momenteel is de prijs nog te hoog doordat het op kleine schaal geproduceerd wordt. Maar binnen afzienbare tijd gaat insectenvet gewoon in onze supermarkten te vinden zijn. In het Oosten is het eten van insecten al voortreffelijk ingeburgerd maar bij ons nog niet. Insectenburgers zijn bijvoorbeeld nog geen groot succes. De kans is groot dat insectenvet meer in de smaak zal vallen bij gebak omdat het hier enkel gaat over een vetvervanger. Op termijn kunnen we waarschijnlijk ook insectenolie gebruiken om te bakken, al vraagt dit nog het nodige onderzoek.

Colruyt Group Academy geeft gratis kinderworkshops

Colruyt Group Academy geeft gratis kinderworkshops
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

Experimenteert je kind graag met eten? Misschien zit er dan wel een heuse kok in verborgen. Nu is het perfecte moment om dit te ontdekken, want je kan bij Colruyt Group Academy gratis kinderkookworkshops winnen!

Je kind kan samen met een vriend(in) of (groot)ouder deelnemen aan een kinderworkshop. Wat ze ook kiezen, ze zullen het fantastisch vinden! De recepten die worden gemaakt zijn zeker niet moeilijk. Echt “kinderspel” dus? Kom het zelf achterhalen. 

Je kan deze workshop winnen door deel te nemen via RINGtv.

Veel succes en plezier!

Carnaval vieren doe je nog beter met deze gerechten

Carnaval vieren doe je nog beter met deze gerechten
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Over een paar dagen is het weer de leukste tijd van het jaar: carnaval. Gezien hierna de vastenperiode van start gaat, mag je nu eens goed zondigen. Om dit volksfeest goed in te zetten hebben wij enkele typische gerechtjes klaar staan om jullie te inspireren. 

 

Nonnevotten

Een typische carnavalsklassieker zijn Nonnevotten. Deze lekkernij wordt gemaakt in de vorm van een strik en wordt gefrituurd. Veel carnavalisten eten Nonnevotten om een goed laagje te leggen, zodat ze er enkele biertjes later nog goed tegen kunnen. Meestal worden ze warm gegeten maar koud gaat even goed. De oorsprong van dit gebakje ligt in Nederlands-Limburg (Sittard). Traditioneel worden ze vooral gegeten tijdens de carnavalsdagen maar tegenwoordig zijn er ook heel wat Limburgse bakkers die ze hele het jaar door bakken. 

 

Haitian Beignets 

Haitian beignets, ook wel Beignets de Carnaval genoemd, zijn een erg populair dessert in Haïti, en nog meer tijdens carnaval in februari. Deze versie van beignets bevat geplette bananen en zijn niet zo gezwollen als de traditionele beignets.. Deze lekkernij is de perfecte voorbereiding voor je maag op een wilde feestnacht! 

 

Zuurvlees

Zuurvlees, of op zijn Limburgs “Zoervleisj”, is een stevig hoofdgerecht waar je goed gevuld de dag mee kan verder zetten. Vroeger was dit een populair gerecht onder de armen. Het vlees kwam namelijk van oude cavaleriepaarden en was dus heel wat taaier. Om het vlees zachter te krijgen, lieten ze het marineren in azijn en voegden ze (appel)stroop toe om de zure smaak tegen te gaan.

Tot slot nog een verplicht ingrediënt: peperkoek. Dit voeg je toe om dit overheerlijke gerecht nog een beetje zoeter te maken. Let wel op, peperkoek is een sterke smaak die al snel gaat overheersen en kan de saus te dik maken.

 

Een tip: als je het gerecht een dag van tevoren maakt smaakt het nog lekkerder! Als je geen fan bent van paardenvlees zijn stoofvlees en kalfsragout goede alternatieven. 

 

Carnavalsoep/ Truujesoep 

Soms kan het tijdens carnaval ook erg koud zijn en daarom is een lekker warme soep de perfecte maaltijd. Deze soep kan je op verschillende manieren maken, maar er zit altijd een stevig stuk vlees in. De basisingrediënten zijn paprika, aardappels, bloem, prei, bonen, knoflook, uien, tomatenpuree, peper en zout. Je kan rundergehakt of rookworst toevoegen als stukje vlees. Deze soep is een goedkoop, gemakkelijk en goed vullend gerecht voor de winterdagen.

 

Bladerdeeghapjes met verrassende vullingen 

Als tussendoortje of voorgerecht kan je dan weer lekker gevulde hapjes maken. Bladerdeeg kan zowel voor zoete als hartige gerechten gebruikt worden. Een eerste verrassende vulling is die van korianderpesto en buffelmozzarella. Dat is een geweldige combinatie die je erg zal bekoren. Een andere vulling die je kan maken is met garnaal, knoflook, roomkaas en peterselie. Bladerdeeghapjes met een vulling van feta, spinazie en zalm zijn onze favoriet. De durvers onder ons kunnen bladerdeeghapjes maken met een vulling van jalapeno pepers, roomkaas en bacon

 

Anti-kater gerechtjes 

De ultieme kater sandwich is wat jij nodig hebt na stevig carnaval gevierd te hebben.Het bevat tal van ingrediënten die het herstel van je kater bespoedigen. die je kan gebruiken op een mindere dag, namelijk ei, spek, avocado en natuurlijk kaas. Een ander topgerecht tegen een kater is een smoothie bowl. Zo’n fruitige bowl is fris, ligt niet zwaar op de maag en geeft je een goede vitamine boost. Wil je het nog gemakkelijker houden? Kippensoep is nog steeds het beste gerecht op een zware dag.

Ook om de misselijkheid tegen te gaan die gepaard gaat met je kater hebben we een remedie: thee met gember. Omdat je waarschijnlijk erg dorstig bent is ijsthee met gember nog een beter idee.

Wijnen wijnen wijnen verzekerd met deze recepten

Wijnen wijnen wijnen verzekerd met deze recepten
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Vandaag is het misschien wel voor velen de belangrijkste dag van het jaar. Waarom? Omdat het Drink Wine Day is! Natuurlijk drinken wijnliefhebbers het hele jaar door hun favoriete drankje maar vandaag is een uitstekende reminder om deze alcoholische lekkernij in de spotlight te zetten! 

 

Hoe (on)gezond is wijn nu eigenlijk?

“One glass of wine a day keeps the doctor away.” Deze uitspraak wordt wel eens gebruikt door wine lovers maar is dit wel echt zo? Wij zochten het uit. 

In een recente studie van de Harvard Medical School en het National Institute on Aging werd aangetoond dat een matige consumptie van rode wijn inderdaad zijn voordelen heeft. Zo kan wijn botverlies voorkomen, gaat het vroegtijdige veroudering van de cellen tegen en ondersteunt en verbetert het de spijsvertering. Maar het is niet enkel rozengeur en maneschijn, wijn kan wel degelijk erg ongezond zijn. Drink dus met mate.

 

Enkele toprecepten die nog beter smaken met wijn

Veel mensen drinken een glaasje wijn om te ontspannen, maar wanneer we wijn combineren met het juiste gerecht kan het ook de smaak van kruiden, sauzen en groenten versterken! Of je nu kiest voor vis, vlees of een vegetarisch gerecht, wijn kan elk gerecht net dat tikkeltje extra geven. Witte wijn wordt meestal gedronken bij vis en gevogelte en rode wijn bij rood vlees.

Wij hebben speciaal voor onze wijnliefhebbers een aantal gerechtjes uitgezocht. Dit is onze top 3!

 

Vlees: lamsschenkels in rode wijn

De ingrediënten:

  • 4 lamsschenkels
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 witte uit, in grove stukken
  • 2 wortels, in dikke plakjes
  • 1 selderijstengel in stukjes 
  • 2 tomaten, in kwartjes
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 fles rode wijn
  • 500ml lams- of runderbouillon
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • Peper en zout

 

De bereiding: 

  1. Doe peper en zout op de lamsschenkels en wrijf  het goed in het vlees. Verwarm daarna de olie in een grote braadpan en braad de schenkels rondom aan.
  2. Voeg nu de wortel, ui, selderij en tomaten toe en bak dit circa 5 minuten mee.
  3. Voeg dan de hele fles wijn toe en dek half af met een deksel. Laat dit zo 30 minuten pruttelen.
  4. Als de wijn nu iets ingekookt is voeg je de bouillon toe. Laat dit weer 2 uur pruttelen op een laag vuur. Kijk elk half uur of er niet te veel vocht verdampt, voeg anders extra water toe. 
  5. Doe 20 minuten voor het vlees klaar is de tijm en rozemarijn erbij en laat rustig trekken. Daarna moet het vlees van de botten vallen en heerlijk mals zijn!

 

Vis: witvis met witte wijn-vanillesaus

De ingrediënten:

  • 300ml visbouillon of visfond
  • 200ml droge witte wijn
  • 0.33 vanillestokjes 
  • 200ml kookroom of slagroom 
  • 600g kabeljauw fillets of tilapia fillets
  • 1el citroensap
  • 50 g boter of vloeibaar bakproduct 
  • 2el bieslook 

 

De bereiding: 

  1. Als eerste stap verwarm je de bouillon en de wijn. Kook deze in tot 100 ml. 
  2. Haal de vanille uit de stokje en voeg de vanille samen met het stokje en de room toe aan het wijnmengsel.
  3. Daarna kook je dit in tot de saus iets dikker is en laat je de saus afkoelen. Doe dit eventueel een dag van tevoren en bewaar het in de koelkast.
  4. Doe zout en peper op de drooggedepte vis. Daarna verwarm je de saus en voeg je citroensap toe. Je verwijdert het vanillestokje.
  5. Verhit de boter en bak de vis ongeveer 2 minuten per kant. Serveer nu de vis met de saus en doe er nog bieslook over. Dit is erg lekker met krieltjes en worteltjes met peultjes.

 

Tip: dit gerecht is erg lekker met Casa de Campo Chardonnay.

 

Vegetarisch: Risotto met kastanjechampignons

De ingrediënten:

  • 300g risottorijst
  • 500g kastanjechampions
  • 1 sjalot
  • 100g parmezaan
  • 1 glas witte wijn
  • 1l bouillon
  • Olijfolie & truffelolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • Peper & zout 

 

De bereiding:

  1. Als voorbereiding snij je de peterselie zeer fijn en snij de champignons in kwartjes. Snipper de sjalot en de knoflook. Als laatste rasp je de parmezaan.
  2. Als volgende stap fruit je de sjalot in de olijfolie en doe er rijst bij. Roer tot alle korrels glazig zijn en blus dan met wijn. Roer tot al het vocht opgenomen is, dit doe je best met een houten lepel. Verder doe je er nog een grote lepel bouillon bij en blijf roeren. Doe zo verder tot alle bouillon is opgenomen. Dit is rond de 20 minuten.
  3. Daarna bak je de champignons en de knoflook samen kort in de 2el olijfolie. Kruid deze met peper en zout en bestrooi met peterselie.
  4. Als laatste stap meng je de parmezaan met de risotto en werk je af met gehakte peterselie en truffelolie. 

 

Zoals Martien Meiland zou zeggen: “Het is tijd voor wijn!”

Hoera, vandaag vieren we World Nutella Day!

Hoera, vandaag vieren we World Nutella Day!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Yes, het is vandaag Nutella Dag! Om dat te vieren zetten wij enkele heerlijke recepten met Nutella op een rijtje om deze dag nog beter te maken!

Nutellapizza

De Nutellapizza is the best of both worlds en in dit recept kom je te weten hoe je je twee favoriete gerechten combineert!

Dit is echt een heel makkelijk recept: 15 min. voorbereiding + 8 à 10 min. in de oven.

Welke ingrediënten hebben we nodig?

  • 80 ml lauw water
  • een half koffielepeltje witte kristalsuiker
  • een half koffielepeltje gedroogde gist
  • een koffielepeltje olijfolie
  • 130 g bloem
  • 100 g Nutella (of meer)
  • 5 aardbeien
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • eventueel wat poedersuiker

De pizza moet 8 à 10 min. in een voorverwarmde oven van 260°C.

Nutella Mousse

Chocolademousse is altijd een goed idee als dessert maar met Nutella wordt het toch nog dat tikkeltje beter!

Voor vier tot zes porties (bereidingstijd: anderhalf uur) 

Welke ingrediënten hebben we nodig?

  • 225 gram roomkaas
  • 220 gram Nutella
  • 200 gram suiker
  • 340 gram room
  • 1 theelepel vanille-extract

Zo maak je de Nutella Mousse:

  1. Eerst doe je de roomkaas, de Nutella en de suiker in een kom. Klop dit met een mixer op gedurende zo’n 2 tot 3 minuten. Het is de bedoeling dat de textuur van het mengsel erg licht is.
  2. Als tweede stap doe je wat room in een kom. Voeg nu 3 eetlepels suiker en het vanille-extract toe. Ook dit klop je opnieuw op met de mixer.
  3. Vervolgens neem je ongeveer een derde van het beslag dat je in stap twee gemaakt hebt. Dit voeg je nu toe aan het mengsel (uit stap één). Daarna moet je goed roeren en dit ga je nu herhalen tot je alles samengevoegd hebt.
  4. De voorlaatste stap is simpel: verdeel de mousse over vier tot zes glaasjes en laat dit gedurende 30-45 minuten afkoelen in de koelkast.
  5. Wanneer je het serveert, kan je nog enkele toppings toevoegen zoals bijvoorbeeld slagroom, hazelnoot en stukjes chocolade.  

 

Smakelijk!

Dit valentijnsmenu met afrodisiaca boost je seksleven

Dit valentijnsmenu met afrodisiaca boost je seksleven
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

“Vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn.” Klinkt dit je ook bekend in de oren? Het laatste wat je op Valentijn wilt, is droogjes afgewimpeld worden door je eigen partner. Om ervoor te zorgen dat het op 14 februari ook op jouw adres stoomt – en dan hebben we het niet enkel over de rijst – hebben wij een een valentijnsmenu boordevol afrodisiaca in elkaar geknutseld.  

Voorgerecht – Oesters in champagnesaus

Oesters behoeven geen nadere introductie meer. Deze zeevrucht zit boordevol dopamine, wat gevoelens van seksuele lust en plezier aanwakkert. Voor mannen heeft deze delicatesse een niet onbelangrijk voordeel: het vruchtvlees bevat veel zink, wat een sterke impuls geeft aan het testosterongehalte.  Het ideale voorgerecht om in de mood te komen, toch? 

Hoofdgerecht – Pilav rijst met kalkoen, erwtjes en abrikozen

Niet veel later zijn we aanbeland bij het culinaire hoogtepunt. Het is een eenvoudige rijstschotel met exotische toets. Vertrouwd maar toch experimenteel, ideaal niet? Abrikozen zouden wegens hun vorm, die weinig aan de verbeelding overlaat, vooral een erotiserende werking hebben bij mannen. Erwten staan daarentegen echt bekend als seksbommen. Deze peulvrucht is rijk aan vitamines en heeft een hoog fosforgehalte, wat het libido bij zowel mannen als vrouwen aanzienlijk verhoogt. Kalkoen bevat net zoals oesters veel zink, waardoor dit het perfecte trio is voor je rijstschotel!  

Dessert – Kokos rijstpap met gebakken banaan

Hebben jullie na het pittige voorgerecht en de stimulerende hoofdschotel de tafel nog steeds niet verlaten? Dan is het tijd om de gebakken banaan tevoorschijn te halen. Naast de haast toevallig gekozen vorm, bevat deze vrucht ook stoffen die het libido verhogen. Zo voorziet Vitamine B het lichaam van meer energie, wat vermoeidheid tegengaat. Magnesium remt dan weer spierpijn, waardoor je langer van elkaar kan genieten. Kalium controleert daarnaast de hoge bloeddruk. Kortom, cruciale vitaminen om het échte dessert tot een goed einde te brengen.

Hoe maak je snel lekkere recepten klaar die gezond zijn?

Hoe maak je snel lekkere recepten klaar die gezond zijn?
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

In een wereld voor drukte en prioriteiten wil je natuurlijk wel lekker en gezond blijven eten. Je moet er iets voor doen, want anders zal je wellicht sneller in de verleiding raken een snelle vette hap te nemen. Maar het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn, zolang je maar weet welke recepten er allemaal zijn.

We gaan je daarom laten zien hoe je het voor jezelf makkelijk kunt maken. Het is een simpele kwestie van de juiste gedachtegang, maar ook wat voorbereiding en het vinden van overheerlijke recepten. Je kan namelijk in een handomdraai de lekkerste (maar ook gezonde) dingen bereiden, zonder dat het je overmatig veel tijd kost.

We beginnen met een stukje voorbereiding.

Wat haal je in huis?

Een vuistregel die je kunt hanteren is “ haal zoveel mogelijk verse (onbewerkte) voeding in huis”. Op die manier zijn de juiste ingrediënten voor je maaltijden aanwezig, en zal je niet snel de verkeerde dingen gebruiken. Een handig trucje die grote impact heeft op je voedingspatroon.

Je kan hierbij denken aan verse groente en fruit die in de smaak vallen. Verder zijn dingen zoals nootjes (amandelen, walnoten, cashewnoten), zaden en pitten (zonnebloempitten, pompoenpitten, hennepzaadjes) en allerlei lekkere kruiden ook enorm lekkere smaakmakers. En ook nog eens heel gezond!

Verder kun je er lekker vis (zalm, kabeljauw, haring), kip of kalkoen of een ander lekker stukje vlees bij kiezen. Een andere optie is natuurlijk vegetarisch (of zelfs veganistisch) alternatief. Je hebt de vrije hand qua keuze hierin.

Gezonde voeding is lekker, niet duur en goed voor je!

Het is overigens ook zo dat gezonde voeding niet alleen veel lekkerder is, maar ook veel meer voedingswaarde bevat. En omdat alles uit de natuur komt, ben je ook op de meest gezonde manier bezig met je voedingspatroon. In groente en fruit zitten bv. ook veel vezels die in een heleboel andere producten niet zitten (of in een synthetische vorm die minder goed is).

En verder bestaat er ook nog de mythe dat gezond eten duurder is. Maar dat is geheel afhankelijk van wat je koopt. In het algemeen zijn groente juist heel goedkoop en daar kan je ook onbeperkt van eten (heel goed zelfs). Wat pasta, rijst of aardappelen erbij is ook niet zo gek duur. Wat met name vaak duurder is, komt door het toevoegen van een lekker stukje vlees, kip of vis. In deze keuzelijst heb je ook weer verschillende prijsklassen, en je kan natuurlijk ook eens vaker vegetarisch eten met bv. alternatieven.

Je kan dus heel lekker en gezond eten, voor een schappelijke prijs!

3 receptentips voor ontbijt, lunch en diner

Om je een duw in de goede richting te geven, laten we je hieronder alvast een paar lekkere en gezonde recepten zien. Je kan ze snel bereiden en zitten vol met gezonde voedingsstoffen. Hieronder vind je er een voor ontbijt, lunch en diner.

Ontbijt: yoghurt met appel en kaneel

Je kan op allerlei manieren de ochtend beginnen met een lekker en gezond ontbijt, we laten je hieronder even een makkelijke (en ook snelle) variant zien.

Benodigdheden:

300 ml Griekse yoghurt
1 appel naar keuze
1 theelepel kaneel
50 gram nootjes naar keuze
1 halve eetlepel honing

Bereidingswijze:
Snijd de appel in blokjes en doe ze (met of zonder de schil, wel gewassen natuurlijk) in een grote kom. Gooi de nootjes erbij samen met de Griekse yoghurt en mix dit zorgvuldig door elkaar. Neem de eetlepel (waar je ook mee gaat eten), vul deze voor de helft met honing en roer dit er ook doorheen. Strooi de kaneel er ter decoratie overheen, om de smaak helemaal af te maken.

Lunch: salade met zalm en avocado

Een lekkere gezonde lunch met gezonde vetten uit vis en een rijk scala aan rauwkost die vol met vezels zitten.

Benodigdheden:

100 gram gerookte zalm
150 gram cherrytomaatjes
30 gram radijsjes
75 gram sla naar keuze
een halve avocado
een kwart paprika
een volle eetlepel kappertjes
zout en peper

Bereidingswijze:

Scheur de zalm in stukjes en maak halfjes van de cherrytomaatjes. Snijd de radijsjes in plakjes, het vruchtvlees van de avocado in blokjes en de paprika in kleine reepjes. Leg de sla op een bord en verdeel alles wat je hebt bereid hier over heen. Decoreer het met de kappertjes en breng op smaak met zout en peper.

Diner: boerenkoolstoofpot met kapucijners

Je kan van boerenkool natuurlijk een lekkere stamppot maken, maar er ook een lekkere stoofpotje mee bereiden …zoals het recept dat je hieronder vindt.

Benodigdheden:

200 gram kipfilet
3 theelepels goulashkruiden
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
500 gram gesneden boerenkool
1 eetlepel tomatenblokjes zonder zout
1 klein potje kapucijners

Bereidingswijze:

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze royaal met de goulashkruiden. Maak van de ui en knoflook kleine stukjes (natuurlijk zonder schil). Bak de kipfilet in de olijfolie en fruit daarna de uit en knoflook mee. Voeg de boerenkool en tomatenblokjes toe en laat dit lekker 20 minuutjes op laag vuur pruttelen (garen). Doe de uitgelekte kapucijners erbij en mix alles door elkaar. Maak het gerecht eventueel nog op smaak met wat meer goulashkruiden, peper of een klein snufje extra zout.

Start met je ontbijt en ga dan verder!

Je kan met deze lekkere recepten gelijk beginnen aan een gezonder voedingspatroon. Wil je omschakelen en hierbij eerst wat dingen uitproberen? Ga dan eerst je ontbijt aanpassen en daarna de rest …je kan hiervoor bv. deze heerlijke ontbijtrecepten proberen die je zo kunt overnemen.

De lekkerste recepten met behulp van de slowcooker

De lekkerste recepten met behulp van de slowcooker
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

De slowcooker of crock pot is de nieuwste keuken trend! Ken jij het al? Wat is dat nu eigenlijk een slowcooker en wat kunnen we er mee klaarmaken? Wij voorzien jou van de 5 lekkerste recepten die je met dit keukentoestel makkelijk kan maken.

De slowcooker is een keukenapparaat waarmee je (zoals de naam al zegt) voedsel langzaam kan gaar koken. Dit gaar koken gebeurd tussen de 4 en 8 uur. De slowcooker zelf is een soort van elektrische keramische pot met glazen deksel dat goed afsluit. Het lange proces zorgt ervoor dat de smaken in de pot goed samen mengen. Denk maar aan stoofvlees! Het is een veilig apparaat dat je gerust zonder toezicht aan kan laten staan. Met weinig moeite maak je heel smaakvolle gerechten zonder vetstoffen toe te moeten voegen. Laat de volgende 4 gerechten langzaam garen met een slowcooker en geniet van de intense smaken! 

 

Gehaktballetjes in tomatensaus

balletjes in tomatensausAls je deze klassieker klaarmaakt met een slowcooker kan je niet meer terug. Deze gehaktballetjes gevuld met mozzarella zijn om van te smullen! Door het langzaam gaar koken hiervan komen alle smaken perfect tot hun recht! Het is een makkelijk winters recept dat 3 uur gaar moet koken in de slowcooker.  

 

Sappige kip in trappist

kip in trappistIs je kip vaak droog wanneer je deze in de oven bereid? Dat probleem is met behulp van de slowcooker verleden tijd. Begin jij al te watertanden van de woordcombinatie: kip, ui en trappist? Dat mag gerust, want deze kip is niet alleen verrukkelijk sappig van binnen maar ook knapperig vanbuiten! Deze slowcooker zal je in 4u en 30 minuten een heerlijke kip bezorgen!

Chilli met stoofvlees

chili stoofvleesEen Belgische klassieker met een zuiders tintje. Dat kan niet slecht zijn. Het rundvlees zit boordevol smaak en is heerlijk zacht maar valt niet uit elkaar. Zo zou je stoofvlees altijd moeten zijn! het (bijna) perfecte stoofvlees hebben we te danken aan het 4 uur langzaam garen met een slowcooker. Deze chilli con carne zal je smaakpapillen doen dromen van meer! Probeer het recept en leg jezelf in de watten. 

 

Smaakvolle Bolognesesaus

slow cooker bolognese saus (1)Geen Belgische klassieker, maar wel een goed ingeburgerde Italiaanse chef d’oeuvre. Als je de lekkerste Bolognese Saus wil maken doe je dit best met een slowcooker. Ook bij de Italianen moet Ragu alla Bolognese (beter bekend als bolognesesaus) enkele uren op het vuur staan zodat de smaken goed tot hun recht komen. Wil je een echte unieke bolognesesaus maken die je niet snel meer vergeet? Probeer dit recept en laat het voor 6 uur gaar koken in je slowcooker.