Thuislevering en foodboxen in tijden van Corona | Recepten.be Thuislevering en foodboxen in tijden van Corona | Recepten.be

 

Recept - Thuislevering en foodboxen in tijden van Corona

Thuislevering en foodboxen in tijden van Corona
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Wat schaft de pot in deze quarantaine tijden? We begrijpen dat je liever niet buiten komt voor boodschappen als het niet moet. Daarom willen we jullie graag helpen! Tegenwoordig zijn er heel wat supermarkten die boodschappen thuis leveren of kan je zelf je eigen foodbox samenstellen. Ga je nog steeds op je eigen houtje naar de winkel, maar mis je wat inspiratie voor gerechten? Ook daar hebben we een antwoord op met enkele verrassende receptjes! 

 

Supermarkten

Online inkopen doen leek een paar jaar geleden nog onrealistisch, maar in deze vreemde tijden zijn we er heel blij mee! Er zijn inmiddels diverse supermarkten in België die gestart zijn met het thuisbezorgen van boodschappen.

Colruyt

Collect&Go is de online shop van Colruyt. Alleen heeft de huidige drukte in de winkels een effect op hun dienstverlening. Momenteel geldt er namelijk een wachttijd voor online bestellingen. Collect&Go heeft ook altijd acties waarbij de servicekost voor bepaalde producten wegvalt. 

Voor servicekosten vragen ze € 5,50. Collect&Go organiseert ook altijd acties waarbij ze je boodschappen zonder kosten voor je klaarzetten.

Albert Heijn

Je kan online een bestelling plaatsen bij de winkels met een pick-up-point. Dit zijn de vestigingen in Gent, Kontich en Wilrijk. Je betaalt geen servicekost, enkel € 4 waarborg voor een krat. Geef je het krat terug? Dan krijg je ook je waarborg gewoon terugbetaald. Bestel wel tijdig, want er zijn wachttijden.

Delhaize

Een echte aanrader om je boodschappen te doen is Delhaize. De gigantische keten heeft maar liefst 128 afhaalpunten over heel België. Wanneer je het ‘Product van de Week’ bestelt of voor meer dan € 150 aan boodschappen koopt, hoef je geen servicekosten te betalen. Bestel je voor minder? Dan betaal je tot € 4,50. Je kan ook thuis je boodschappen laten leveren, daar betaal je wel iets meer voor, namelijk tot maximum € 9,95. Je moet wel voor een minimum van € 60 kopen. 

 

Foodboxen

De laatste jaren zijn er heel wat initiatieven ontstaan rond zogenaamde foodboxen. Het idee was oorspronkelijk om gezinnen met een drukke weekplanning een handje te helpen, zodat ze geen tijd verloren met boodschappen te doen. In deze vreemde tijden, waar je zo weinig mogelijk buiten wilt komen, komen deze foodboxen dus goed van pas.

Mealhero is de nummer één op vlak van thuisbezorging van gezonde voeding. Hoe werkt het? Eerst kies je jouw plan uit: hoeveel personen, maaltijden en bezorgingen. Zo bereken je jouw vaste prijs per maaltijd. Je kan zelf alles uitkiezen, zowel een foodbox samengesteld door de chefs, zelfgekozen maaltijden of afzonderlijke ingrediënten. Mealhero bezorgt overal in België en Nederland. Alles wordt diepvries bij jou bezorgd op maandag-, woensdag- of vrijdagavond en je krijgt een precies richtuur via mail en SMS. 

Momenteel heeft Mealhero een heel aantrekkelijk actie: 3 x €20 korting op jouw eerste foodboxen!

Ook Foodbag is een zeer gekende! Elke week kan je kiezen uit 14 gerechten en 4 kookstijlen. Samen met lokale partners zorgen ze ervoor dat je maaltijdbox elke week gevuld is met seizoensproducten en ingrediënten van Belgische bodem. Liever wereldkeuken of echte klassiekers? Gemakkelijk of gebalanceerde menu’s? Zin in premium gerechten met net dat tikkeltje meer? Jij kiest! Bovendien krijg in je box van 5 en 6 april gratis chocolade van Libeert!

Andere voorbeelden zijn HelloFresh en de Simply You Box van Carrefour. Ook hier kies je jouw box en stel je elke week uit verrassende recepten jouw menu samen. Vervolgens krijg je de ingrediënten thuisbezorgd in een box, op een moment dat het jou uitkomt. Carrefour werkt op net dezelfde manier, alleen heb je hier de keuze tussen afhalen aan een Carrefour-winkel of laten leveren bij je thuis.

 

Kookideetjes

Ga je toch nog steeds naar de winkel, maar is de inspiratie op? Wij hebben enkele verrassend lekkere receptjes gevonden:

Met deze tips hoef je niet langer naar buiten voor boodschappen en krijg je er enkele receptjes bij om uit te proberen!

Speak Your Mind

*