Carnaval vieren doe je nog beter met deze gerechten | Recepten.be Carnaval vieren doe je nog beter met deze gerechten | Recepten.be

 

Recept - Carnaval vieren doe je nog beter met deze gerechten

Carnaval vieren doe je nog beter met deze gerechten
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Over een paar dagen is het weer de leukste tijd van het jaar: carnaval. Gezien hierna de vastenperiode van start gaat, mag je nu eens goed zondigen. Om dit volksfeest goed in te zetten hebben wij enkele typische gerechtjes klaar staan om jullie te inspireren. 

 

Nonnevotten

Een typische carnavalsklassieker zijn Nonnevotten. Deze lekkernij wordt gemaakt in de vorm van een strik en wordt gefrituurd. Veel carnavalisten eten Nonnevotten om een goed laagje te leggen, zodat ze er enkele biertjes later nog goed tegen kunnen. Meestal worden ze warm gegeten maar koud gaat even goed. De oorsprong van dit gebakje ligt in Nederlands-Limburg (Sittard). Traditioneel worden ze vooral gegeten tijdens de carnavalsdagen maar tegenwoordig zijn er ook heel wat Limburgse bakkers die ze hele het jaar door bakken. 

 

Haitian Beignets 

Haitian beignets, ook wel Beignets de Carnaval genoemd, zijn een erg populair dessert in Haïti, en nog meer tijdens carnaval in februari. Deze versie van beignets bevat geplette bananen en zijn niet zo gezwollen als de traditionele beignets.. Deze lekkernij is de perfecte voorbereiding voor je maag op een wilde feestnacht! 

 

Zuurvlees

Zuurvlees, of op zijn Limburgs “Zoervleisj”, is een stevig hoofdgerecht waar je goed gevuld de dag mee kan verder zetten. Vroeger was dit een populair gerecht onder de armen. Het vlees kwam namelijk van oude cavaleriepaarden en was dus heel wat taaier. Om het vlees zachter te krijgen, lieten ze het marineren in azijn en voegden ze (appel)stroop toe om de zure smaak tegen te gaan.

Tot slot nog een verplicht ingrediënt: peperkoek. Dit voeg je toe om dit overheerlijke gerecht nog een beetje zoeter te maken. Let wel op, peperkoek is een sterke smaak die al snel gaat overheersen en kan de saus te dik maken.

 

Een tip: als je het gerecht een dag van tevoren maakt smaakt het nog lekkerder! Als je geen fan bent van paardenvlees zijn stoofvlees en kalfsragout goede alternatieven. 

 

Carnavalsoep/ Truujesoep 

Soms kan het tijdens carnaval ook erg koud zijn en daarom is een lekker warme soep de perfecte maaltijd. Deze soep kan je op verschillende manieren maken, maar er zit altijd een stevig stuk vlees in. De basisingrediënten zijn paprika, aardappels, bloem, prei, bonen, knoflook, uien, tomatenpuree, peper en zout. Je kan rundergehakt of rookworst toevoegen als stukje vlees. Deze soep is een goedkoop, gemakkelijk en goed vullend gerecht voor de winterdagen.

 

Bladerdeeghapjes met verrassende vullingen 

Als tussendoortje of voorgerecht kan je dan weer lekker gevulde hapjes maken. Bladerdeeg kan zowel voor zoete als hartige gerechten gebruikt worden. Een eerste verrassende vulling is die van korianderpesto en buffelmozzarella. Dat is een geweldige combinatie die je erg zal bekoren. Een andere vulling die je kan maken is met garnaal, knoflook, roomkaas en peterselie. Bladerdeeghapjes met een vulling van feta, spinazie en zalm zijn onze favoriet. De durvers onder ons kunnen bladerdeeghapjes maken met een vulling van jalapeno pepers, roomkaas en bacon

 

Anti-kater gerechtjes 

De ultieme kater sandwich is wat jij nodig hebt na stevig carnaval gevierd te hebben.Het bevat tal van ingrediënten die het herstel van je kater bespoedigen. die je kan gebruiken op een mindere dag, namelijk ei, spek, avocado en natuurlijk kaas. Een ander topgerecht tegen een kater is een smoothie bowl. Zo’n fruitige bowl is fris, ligt niet zwaar op de maag en geeft je een goede vitamine boost. Wil je het nog gemakkelijker houden? Kippensoep is nog steeds het beste gerecht op een zware dag.

Ook om de misselijkheid tegen te gaan die gepaard gaat met je kater hebben we een remedie: thee met gember. Omdat je waarschijnlijk erg dorstig bent is ijsthee met gember nog een beter idee.

Speak Your Mind

*