Blog Posts | - deel 4 Blog Posts | - deel 4

 

Recepten - Blog Posts

Hoe ziet een moderne keuken in 2020 eruit?

Hoe ziet een moderne keuken in 2020 eruit?
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hoe ziet jouw keuken van de toekomst eruit? Een vraag waar allicht iedereen anders op zal antwoorden. Stijlen en smaken verschillen nu eenmaal van persoon tot persoon. Maar toch zijn er een aantal elementen die zowat elke droomkeuken gemeenschappelijk heeft. Welke zoal? Dat bespreken we in dit artikel. [Lees meer…]

Griezelige Halloween hapjes voor jong en oud

Griezelige Halloween hapjes voor jong en oud
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Vier jij elk jaar Halloween? Op 31 oktober is het weer zo ver, de engste avond van het jaar! Het perfecte excuus om je uitgebreid te verkleden, je decoratie boven te halen en je creativiteit los te laten in de keuken!

Net als elk ander evenement dit jaar, zal ook Halloween er anders uitzien. Was jij van plan te gaan trick or treaten? Misschien is het een beter idee om een enge film te kijken thuis met je bubbel? Wat je ook doet, de ultieme griezelnacht moet gevierd worden! [Lees meer…]

Met deze keukengadget kan jij alles

Met deze keukengadget kan jij alles
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Van zelfgemaakte pesto voor bij je pasta tot smakelijke soepen die je opwarmen dit najaar… Je kunt een staafmixer bijna niet meer wegdenken uit de moderne keuken. Maar waar moet je nu precies allemaal aan denken als je een nieuwe staafmixer wilt aanschaffen? Wij helpen je graag op weg!

Geen keuzestress meer

Hak jij je walnoten nog steeds met de hand? Of koop je nog steeds kant-en-klare sapjes bij de supermarkt? Na het lezen van deze tips niet meer. Wij helpen je met je keuze voor een staafmixer zodat jij nooit meer voorverpakte producten hoeft te kopen! Voor ieder huishouden is er wel een passende optie.

  • Stap 1: kies je doel. Wat wil je allemaal gaan maken met een staafmixer? Wil je volledig zonder pakjes en zakjes gaan koken, of wil je enkel een smoothie kunnen maken? Je kookplannen zijn van belang om te kijken hoeveel kracht je staafmixer moet hebben en hoeveel inhoud er bijvoorbeeld in moet kunnen. Bij het mixen van ijs en noten moet je meer power hebben dan bij het maken van koekjes.
  • Stap 2: stel je budget vast. En houd hier ook voet bij stuk! Er is voor iedere prijs wel een geschikte staafmixer te vinden.
  • Stap 3: prioriteiten. Wat vind je belangrijk? Wil je bijvoorbeeld dat de staafmixer in de vaatwasser kan, kies dan voor gebruiksgemak. Wil je liever een klein model, kies dan voor een compacte staafmixer of een die je volledig uit elkaar kunt halen.
  • Stap 4: kijk en vergelijk! Maak hiervoor behulp van een vergelijkingswebsite. Je hoeft gelukkig niet zelf tientallen staafmixers in huis te halen en vervolgens te testen en te beoordelen. Dat hebben anderen al voor je gedaan! Doe daar dus je voordeel mee. Op Bestenu.nl vind je bijvoorbeeld de beste keukengadgets van dit moment. Gemakkelijk op een rijtje onder elkaar. 

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is een plekje in je keuken reserveren voor je nieuwe aanwinst. Heb je een kleine keuken? Niet getreurd, ook voor een kleine keuken is heel veel mogelijk aan opbergruimte.

Tijd voor een nieuw pronkstuk

Kortom, ben je na het lezen van onze tips ook toe aan zo’n prachtig nieuw pronkstuk voor in je keuken en kan je nog wat laatste hulp gebruiken bij je keuze? Kijk dan vlug eens op Bestenu.nl, daar kan je de beste staafmixers van het moment tegen elkaar afwegen. Hier vind je het product met merknaam en productnaam, de score die het product heeft en een link naar een webwinkel waar je de staafmixer kunt scoren. Kijk, vergelijk en, het belangrijkste, scoor nooit meer een miskoop!

Jarig en trakteren: 7 unieke manieren

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Bij een verjaardag of jubileum hoort een traktatie. Het valt niet altijd mee om hier een leuke en vooral unieke invulling aan te geven. Het is toch leuk om hier bij iedere gelegenheid een persoonlijke touch aan te geven. Om je te inspireren delen we hier 7 unieke manieren als je jarig bent en wilt trakteren. 

De traditie van trakteren op verjaardagen of jubilea

Taarten, gebak, brownies…… het zijn allemaal voorbeelden van traktaties op verjaardagen en jubilea. In Nederlanden België is het aanbieden van een traktatie op het werk, op school of bij een andere gelegenheid een goede gewoonte maar hierin zijn de lage landen vrij uniek. In veel landen is het immers de gewoonte dat een jarige of een jubilaris een traktatie krijgt. De rollen bij de traditie van trakteren op verjaardagen of jubilea zijn in veel landen dus net omgedraaid.

Onze gedachtegang dat er een traktatie moet worden aangeboden bij een verjaardag of jubileum hangt samen met een bijgeloof wat we hierbij hebben. Dit bijgeloof schrijft ons voor dat we op de dag dat we verjaren heel gul en hartelijk moeten zijn omdat dit een positieve invloed zal hebben op het jaar dat komen gaat. Wat dat betreft is het een goede keuze om eens goed na te denken over een leuke, unieke en vooral gulle manier van trakteren!  

Verjaardag of jubileum? Daar hoort een originele traktatie bij!

Je begrijpt nu waarom een traktatie onlosmakelijk verbonden is aan een jubileum of verjaardag. Vooral vroeger op school was het de kunst om de andere kinderen een originele traktatie aan te bieden. Het was een manier waarop je jezelf in de klas of groep kon onderscheiden. Eigenlijk is deze drang onveranderd gebleven. Wellicht ben je nu eigenaar geworden van een groot bedrijf en wil je ook op het gebied van traktaties bij jubilea of andere gedenkwaardige momenten onderscheidend zijn. Bij een verjaardag of jubileum hoort immers een originele traktatie. Er zijn diverse manieren om hieraan een mooie invulling te geven. Om je hierin te inspireren delen we hieronder 7 unieke manieren om je ook op dit gebied als bedrijf te onderscheiden.

7 keer unieke manieren om als bedrijf te trakteren

  • Het aanbieden van chocoladerepen in een gepersonaliseerde wikkel
  • Het aanbieden van een gin tonic pakket dat gepersonaliseerd kan worden met een persoonlijk kaartje met bedrijfslogo.
  • Het aanbieden van flessen wijn met een etiket waarop het bedrijfslogo staat weergegeven.
  • Het aanbieden van een gepersonaliseerde fles olijfolie
  • Het aanbieden van taart, gebak of andere zoetwaren met de gewenste opdruk.
  • Het aanbieden van chocoladeletters met logo van het bedrijf of de vereniging
  • Het aanbieden van een borrel en bite pakket in een gepersonaliseerde verpakking

Zo maak je zelf een heerlijke Detox kuur

Zo maak je zelf een heerlijke Detox kuur
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

In de zomer is het soms zo warm, dat een volledige maaltijd met aardappelen en vlees wat te veel lijkt. We snakken eerder naar een fris drankje of een lekker stuk fruit om onder de zon van te genieten. Deze dingen hoeven niet enkel lekker te zijn, maar kunnen ook nog eens super gezond zijn, want met het sap en de voedingsstoffen van fruit kan je een heerlijke detox maken. [Lees meer…]

Tot €6 korting op Vittel, Nescafé, Tienen suiker en Super 8 bier

Tot €6 korting op Vittel, Nescafé, Tienen suiker en Super 8 bier
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Wij bij recepten houden van kokkerellen, net zoals jij. Dat het leuk is om lang in de keuken te staan om een nieuw gerecht uit te proberen hoeven we je niet te vertellen. Het enige wat ons soms tegenhoudt om te experimenteren in de keuken is de ‘opkuis’ achteraf en soms ook het kostenplaatje.

Om sommige maaltijden klaar te maken moet je eerst nog boodschappen in huis halen, omdat je misschien niet alle ingrediënten in huis hebt. Ook zijn we niet allemaal masterchefs en soms gebeurd het wel eens dat je je recept toch niet zo goed hebt gevolgd en je maaltijd is gefaald. Denk maar een een bearnaise sausje bijvoorbeeld… Gelukkig komt PromoLife als geroepen. Zij vinden experimenteren in de keuken een must! Daarom organiseren zij vaak verschillende promoties waarbij je kan besparen op je gerechten en ingrediënten.

Onder het motto “Vervolledig je diner aan lage prijs”, schenkt PromoLife jou  nu 4 kortingsbonnen  waarmee je in totaal wel € 6 kan besparen. Zo geniet je € 2 korting op een 4-pack Super 8 IPA of Flandrien Bio en op een 4-pack fruit infusie van Vittel. Trek in koffie? Goed nieuws. Aan de kassa van je favoriete winkel geniet je nog van € 1,50 korting bij aankoop van een doos Nescafé Dolce Gusto capsules en € 0,50 op een doos Zeer Fijne Suiker van Tiense Suiker.

Het enige wat je moet doen om gebruik te kunnen maken van deze kortingen is de bonnen downloaden en afdrukken. Kan je ze niet printen? Laat ze dan opsturen naar je e-mail adres.

Generated button

Zo drink en schenk je wijn

Zo drink en schenk je wijn
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Wie de wijn smaakt, drinkt hem op. En wie indruk wil maken, spijkert zijn of haar kennis en vaardigheden op het gebied van druivennat flink op. Laat je gasten zien waar jij van gemaakt bent!

Niet specifiek van alcohol hoor, dat bedoelen we niet. Maar wijn heeft nu eenmaal een speciale behandeling nodig. Flessen open je niet zomaar even, voor het schenken heb je speciale glazen nodig en de presentatie van je voorraad gebeurt het liefst in stijl. En ja, uiteraard moet er volop ruimte zijn om van wijn te genieten! Maar wanneer je alle regels hieromtrent kent, lukt dat alleen maar beter. Werkelijk, je zult het zelf aan den lijve ondervinden.

Heb je gewoon een gezellig avondje met familie en vrienden of krijg je belangrijke mensen over de vloer? Niet dat bloedverwanten en trouwe kameraden niets waard zijn, maar je (toekomstige) schoonouders, je chef of vertegenwoordigers van een belangrijke klant aan je (eet)tafel krijgen is toch eventjes wat anders. Op hen wil je uiteraard een onuitwisbare indruk maken! Door te bewijzen dat jij werkelijk alles van wijn weet, toon jij je al van een volwassen, verantwoordelijke kant.

Hieronder bespreken we overigens geen specifieke soorten en de streken waar ze vandaan komen en dat soort details. Daarvoor zul je zelf op onderzoek uit moeten gaan. Maar hoe je met je wijnen om behoort te gaan, van openen en serveren tot presenteren, daar kunnen we je wél het een en ander over vertellen. Dus pak je favoriete wijn erbij, het liefst een nog geheel afgesloten fles, en leer eerst maar eens hoe je die fatsoenlijk openmaakt!

Fles openen

Maar dat heb je toch al veel vaker gedaan? Vast wel, maar misschien niet altijd op de correcte manier. Veel mensen halen bijvoorbeeld alleen de bovenkant van het folie weg en verwijderen dan de kurk, en dat is verkeerd. De stopper eruit halen kan ook nog op verscheidene manieren fout lopen! Die kan afbreken of eruit schieten in het geval van champagne. Zonde, want dan gaan alle bubbels eruit. Niet meer doen dus! Hoe leuk dat er ook maar uitziet, schud die gewoonte van je af.

Open je een fles, doe het dan op één van de volgende manieren:

  • Kelnersmes: die ken je vast wel, dat bijzonder uitziende instrument waar kelners altijd mee aan komen zetten – vandaar de naam. Heb je weleens goed opgelet hoe ze dat doen? Het is niet zo moeilijk, maar doe het wel voorzichtig. Snijd eerst eens het folie weg tot vlak onderaan de hals. Gaat de wijn hier namelijk langs, dan neemt het de metaalsmaak mee en dat wil je niet. Daarna draai je de opener in de kruk totdat je nog maar één slag kunt maken. Ga je niet ver genoeg, dan breekt de kruk af. Ga je juist te ver, dan brokkelen er kleine stukjes van de stopper in je wijn. Zet nu de eerste richel van de hefboomarm tegen de hals en beweeg de opener omhoog. Draai je kelnersmes uit de kurk maar laat die nog even in de fles zitten, totdat je die er met je vingers uit plukt. Die laat je vervolgens ruiken aan je gasten, zoals het hoort, om hun goedkeuring te verkrijgen.
  • Klauwhamer en spijkers: hiermee word je een ware gangmaker! Hamer voorzichtig een aantal lange spijkers in de kurk en zorg ervoor dat hun uiteinden uit elkaar staan. Daarna wil je ze er één voor één uit met de klauw van de hamer, zodat de kurk naar boven komt.
  • Coravin systeem: hiermee kun je het openen van een fles niet fout doen… want dat is helemaal niet nodig! De fles blijft dicht, je drukt er alleen via de kurk een naald in, die aan het Coravin apparaat bevestigd is. Hiermee voeg je argongas aan de inhoud toe, wat de druk binnenin verhoogt. Vervolgens schenk je de wijn uit het apparaat zelf. Door voor deze methode te kiezen blijft de temperatuur van je wijn constant en wordt ook de smaak niet negatief beïnvloed.

Glazen

Uiteraard gun je jouw gasten het allerbeste. Niet alleen op het gebied van wijn, maar ook het kristal waar ze het uit mogen drinken. Bovendien weet jij als geen ander het verschil tussen de verschillende glazen. Rode wijn tap je in de typerend ronde kelken terwijl wit druivennat de iets minder bolle glazen als tussenstop heeft – met jouw keel als eindbestemming, uiteraard. Zo blijven temperatuur en aroma’s het beste behouden. En voor champagne geldt dat de vrolijke bubbels het beste overleven zolang het in de langwerpige fluten wordt geserveerd.

Wijnrek

Je status van zeer gastvrije host krijgt een enorme boost wanneer je je asten daadwerkelijk iets geeft om uit te kunnen kiezen! En wellicht vind je het voor jezelf ook gewoon prettig om een ruime collectie aan wijnen in huis te hebben. Puur voor jezelf, dus. Maar dan zul je nog wel een aantrekkelijk uitziend wijnrek aan moeten schaffen dat perfect bij je interieur past. En waarin je flessen zelf uiteraard zo veel mogelijk tot hun recht komen! Dat maakt het je gasten een stuk gemakkelijker om zelf hun keuze te maken.

Maak kans op een multifunctionele keukenrobot

Maak kans op een multifunctionele keukenrobot
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Heb jij geen tijd of zin om elke dag een uur in de keuken te staan? Dan zeg jij vast geen nee tegen wat extra hulp aan het fornuis! Jij maakt nu kans om een gloednieuwe keukenrobot te winnen!

Dankzij deze multifunctionele keukengadget bespaar jij tijd bij het maken van heerlijke sausjes, soep, puree, smoothies en meer. Geen probleem meer om voor een groter gezelschap te koken of snel een overheerlijke maaltijd op tafel te toveren. Haal jij die keukenprins(es) in je naar boven?

Wil jij winnen? Kans maken is erg eenvoudig. Vul gewoon je gegevens in en maak zo automatisch kans op deze spiksplinternieuwe robot. Veel succes!

Doe mee en win

Hoe kun je het beste koken met wijn?

Hoe kun je het beste koken met wijn?
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Een scheutje wijn bij de saus doen we al snel, maar niet elke wijn is even geschikt om mee te koken. Het is altijd makkelijk om de wijn die u bij het eten serveert ook te gebruiken voor het koken, maar als u net die ene mooie fles Bordeaux of andere bijzondere wijn open wil maken, dan kan het zonde zijn om die door het eten te gieten. Gelukkig is er genoeg wijn online te vinden om de juiste wijn erbij te pakken.

Het is vooral belangrijk om te kijken naar de smaken van het gerecht. Is het een kruidig gerecht, ga dan ook voor een kruidige wijn. Een Franse Syrah, Australische Shiraz of een blend van Grenache, Syrah en Mourvèdre uit de Rhône, is dan een geweldige keuze. Erg lekker wanneer u bijvoorbeeld stoof- of lamsvlees aan het maken bent. Door de kruidigheid van de wijn, is Syrah ook goed te gebruiken bij Indiase gerechten die niet al te scherp zijn of voor de vegetariërs onder ons: bij een licht pikante vegaburger. 

Boeuf Bourguignon

Eén van de ultieme recepten waarin wijn een hoofdrol vervuld, is de boeuf bourguignon. Deze traditionele Franse stoofschotel wordt niet alleen geserveerd, maar ook bereid met een rode Bourgogne wijn. Toch zou de rode Bourgogne hier vervangen kunnen worden door een rode Corbières, een rode Bordeaux of een rode wijn uit de Rhône.

Mosselen

Mosselen zijn zowel heerlijk te koken in bier als in wijn. Toch komt niet zo maar elke witte wijn in aanmerking om bij de mosselen gegoten te worden. Ga in ieder geval niet voor een complexe wijn, zoals een in houten vaten gerijpte Chardonnay, maar ga voor een frissere wijn met een mooie zuurgraad. Te denken valt aan Sauvignon Blanc, een Muscadet uit de wijnstreek Loire, een Chablis of ga voor een Riesling. Allemaal uitstekende opties om een heerlijk pannetje mosselen op tafel te zetten.

Saus

Om sauzen te verrijken is het fijn om altijd wat wijn op voorraad te hebben. Variatie is nooit verkeerd. En mocht u voor uw volgende verjaardag niet weten welk cadeau u op het verlanglijstje moet zetten? Vraag dan een wijnpakket cadeau. Dan weet u tenminste zeker dat u weer wat wijn in huis heeft. En mocht het niet de wijn zijn die u graag drinkt, dan is er altijd wel een saus of een gerecht te bedenken waar de wijn in gebruikt kan worden. 

Internationale bakdag: deze recepten moet je uitproberen

Internationale bakdag: deze recepten moet je uitproberen
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Op 17 mei 2020 is het World Baking Day. Misschien wel de beste dag van het jaar, want huizen en straten worden gevuld met de heerlijke geur van taart, koekjes, brownies en zoveel meer. De perfecte dag om tijdens deze quarantaine in je keuken te kruipen en er na enkele uren weer uit te komen met een gezicht vol bloem en een tafel vol lekkernijen. Je kan eventueel ook de lockdown van familie en vrienden iets prettiger maken door deze rond te brengen. Wil je net als een echte Disney Prinses al zingend en bakkend je weekend doorbrengen, maar heb je geen inspiratie? Geen zorgen, wij helpen je een handje met deze 5 overheerlijke recepten. 

Brownies

Een klassieker, maar o’ zo lekker! De heerlijke chocoladesmaak is perfect om van te genieten tijdens een spannende of romantische film. Een caloriebommetje is het wel, maar als je er in mate van geniet, is dit een verrukkelijke snack. Er is ook ruimte voor heel wat variatie, denk bijvoorbeeld aan walnoten, een beetje appelsien schilfers of stukjes gezonde banaan. 

Ontdek hier: het recept voor brownies

Cheesecake

Deze eigenaardige kaastaart is een favoriet van velen. Geen zorgen, je zal geen Gouda, Gruyère of Maasdammer proeven wanneer je geniet van dit nagerecht. De kaas is vers en zorgt voor een frisse en zwoele smaak, dat in contrast staat met de heerlijke knapperige korst. Ook dit dessert is een caloriebom, maar ook hierin kan je creatief zijn. Denk bijvoorbeeld aan cheesecake met wortelen, dan heb je toch al één groente binnen. Cheesecake maken kan soms wat moeilijker zijn voor beginners, daarom kan je eerst met een mix dit heerlijke dessert proberen te maken. 

Ontdek hier: het recept voor cheesecake met pompoen en speculoos 

Boterkoekjes

Nog een klassieker, maar je moet deze lekkernijen ooit gemaakt hebben! Geloof me, je toekomstige kinderen en kleinkinderen zullen je eeuwig dankbaar zijn. Dit makkelijke maar verrukkelijke dessert is snel te maken en je kan er ook zo creatief mee omgaan als je wilt. Wij geven je het recept, maar jij beslist de vorm, de smaak, de versiering en de tentoonstelling! Zijn je koekjes geslaagd? Plaats dan deze ideale content op je sociale media en maak iedereen jaloers. Daarvoor doen we het toch, niet? 

Ontdek hier: het recept voor lekkere boterkoekjes

Appeltaart

Misschien wel de favoriet van iedereen! Deze heerlijke lekkernij heeft dan ook een rijke geschiedenis. Wist je dat een Tarte Tatin, oorspronkelijk werd uitgevonden door de zusje Tatin. Ze lieten per ongeluk een appeltaart vallen en besefte dat de taart er ondersteboven nog beter uitzag. Het sap van de heerlijke gebakken appeltjes vloeide zo ook in de taart, waardoor die heerlijk luchtig en smaakvol bleef. Eén belangrijke tip bij het bakken van een appeltaart: kaneel! Om je taart eruit te laten zien alsof het net van een echte patissier komt kan je het ook versieren, wat dacht je bijvoorbeeld van eetbare bloemen?

Ontdek hier: het recept voor verrukkelijke appeltaart

Avocado pannenkoeken

Last but not least, onze meest originele optie! Ook wel onze gezondste optie. Fan van advocado’s? Fan van pannenkoeken? Dan moet je zeker eens een combinatie van de twee proberen. Geen zorgen het is een stuk lekkerder dan je denkt, want bij deze pannenkoeken ga je bijvoorbeeld niet met suiker te werk. Deze hartige snack is super gezond en maakt dan ook de perfecte zomerse lunch. Heb je wat moeite met het gieten van beslag in een pan, schaf dan een beslag dispenser aan. Super handig! Onze tip? Laat er een beetje mozzarella op smelten en leg er een schijfje tomaat en wat rucola op. Smullen, gegarandeerd!

Ontdek hier: het recept voor overheerlijke avocado pannenkoeken

Zo organiseer je de perfecte BBQ

Zo organiseer je de perfecte BBQ
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Of verre en exotische reizen deze zomer op de kalender staan, kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. Gelukkig wilt dat helemaal niet zeggen dat je geen leuke zomer kan beleven. Denk maar aan warme dagen aan de Belgische kust, wandelingen in de Ardennen, lekker shoppen tijdens de solden en vooral die heerlijke zomerse BBQ’s thuis. Nog geen ervaring mee? Geen zorgen, wij geven je 4 tips waarmee je sowieso de BBQ van het jaar organiseert.

Voorbereiding

Een echte grillmeister worden, doe je door je grondig voor te bereiden. Gedurende de avond zelf zal je aandacht voornamelijk worden opgeëist door het bakken van het vlees en het entertainen van je gasten. Plan groentjes snijden, aardappelen koken en alles klaarzetten in de middag, voor je vrienden arriveren. Maak je hamburgers? Maak dan dat de salade, tomaten en sausjes al klaar staan wanneer je vlees op de BBQ ligt. Extra tip: je voorkomt verlepte groenten door er een heel klein beetje citroensap over te sprokkelen.

De juiste basis

Het klinkt wat overduidelijk, maar zorg dat je een goede BBQ hebt! Verspil geen tijd aan wegwerp BBQ’s die thuishoren op een camping of festival, maar investeer liever in een prachtige houtskool BBQ. Die hebben vaak een prachtig design, nemen niet veel plaats in en zijn makkelijk op te bergen in de winter. Een andere cruciaal deel van je BBQ zijn Weber briketten. Er is niks hatelijker dan urenlang wachten tot je houtskool in gang schiet, en die dan maar even blijft branden. Koop daarom genoeg van een kwalitatief merk, zo kom je voor geen enkele verrassing te staan. 

Zorg voor de juiste decoratie

Op het einde van de zomer kan het alweer wat sneller donker worden, en zoals we allemaal weten stopt een geslaagde BBQ niet voor middernacht. Zorg dus voor gezellige verlichting in je tuin! Simpele lampjes heb je snel gevonden en zorgen voor een charmante sfeer tijdens jouw BBQ. Als er kinderen aanwezig zijn, is het misschien ook slim om voor wat kleurpotloden of spelletjes te zorgen. Terwijl de volwassenen dan rond de BBQ zitten te babbelen kunnen de kinderen zich ook bezighouden.

Sla het dessert over

Niet panikeren! Uiteraard moet er een vorm van dessert zijn, je kan je BBQ niet eindigen zonder van iets lekker zoet te genieten. In plaats van een ijsje of fruit kunnen jullie allemaal rond het vuur zitten en genieten van ‘smores! Geen idee wat dat is? Heel simpel en heel lekker! Je houdt gewoon een marshmallow op een stokje boven je houtskool (als je ons advies hebt opgevolgd en Weber briketten hebt gekocht, brandt dat nog steeds) en legt die dan tussen een koekje. Extra tip: het is nog een pak lekkerder met een stukje chocolade in. 

Maak kans op een Turbotronic Airfryer Oven dankzij TV Familie

Maak kans op een Turbotronic Airfryer Oven dankzij TV Familie
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

TV Familie heeft momenteel een leuke actie: een super gemakkelijke wedstrijd waarmee je in de prijzen kan vallen. Het enige wat je moet doen is online de 3 verschillen zoeken in het magazine. Je maakt kans op 6 maanden gratis TV Familie of een Turbotronic Airfryer Oven! Heb je de 3 verschillen gevonden? Kies welk cadeau jij graag wilt en vul je gegevens in. 

Weet je nog niet wat kiezen? Wij sommen even de voordelen van beide cadeaus op.

Turbotronic Airfryer Oven

Het is een oven en frituurpan ineen. Er komen echte frietjes uit, niet van de futloze die je in de oven maakt. Maar het ding werkt ook als oven, je kan er een cake in bakken of broodjes. Een ander voordeel is dat je huis niet stinkt naar een frituur en het is veel gezonder dan frietvet. 

6 maanden TV Familie

Elke woensdag wordt je magazine thuisbezorgd of via de krantenwinkel. Je bent wekelijks  op de hoogte van de laatste verhalen van de celebrities uit binnen- en buitenland. Je kan TV Familie lezen waar en wanneer je wilt dankzij de handige app. Zo kan je het leven van binnen- en buitenlandse sterren op de voet volgen.

 

5 heerlijke soepen die je moet proberen

5 heerlijke soepen die je moet proberen
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Of het nu gaat over soep als voorgerecht, als lunch of als avondeten, een lekker soepje is altijd een goed idee. Er zijn zodanig veel soorten soep dat je het uiteindelijk niet meer weet welke te kiezen. Om het je makkelijk te maken hebben we de populairste soepen op een rijtje gezet. Onderaan dit artikel hebben we ook nog een verrassing voor je in petto!

 

  • Juliennesoep met krab en rivierkreeftjes

In julienne snijden, betekent in zeer dunne reepjes. Deze soep is een basissoep en ideaal om jouw groenteresten te verwerken. Het is een heerlijk soepje en helemaal niet moeilijk te maken. Met de verfijnde ingrediënten heb je zonder veel moeite een perfecte starter klaar. De smaakvolle rivierkreeftjes en stukjes krab maken deze eenvoudige juliennesoep absoluut het proberen waard. Ontdek het recept hier

  • Slasoep met kippengehaktballetjes (Jeroen Meus)

Het water loopt me al in de mond! In een frisse salade mag natuurlijk geen sla ontbreken, maar je kan er ook een overheerlijke soep van maken. Met de deskundige hulp van Jeroen Meus maak je een lekkere pot soep die mede dankzij de lekkere balletjes gesmaakt zal worden door het hele gezin! Het is makkelijk, gezond én goedkoop. Wat wil je nog meer? Vind hier het recept. 

Wil je eens iets anders dan balletjes in je soep? Breng het op smaak met Parmezaanse kaas en gerookt spek. Ook zeker het proberen waard!

  • Asperge-tomatensoep met kruidenkaas en gerookte zalm

Dit is echt een feestelijke soep, want zo’n gerecht is net dat tikkeltje meer. Al hoef je zeker niet te wachten op een speciale gelegenheid om het recept eens uit te proberen. Deze heerlijke soep laat een frisse lentewind door je keuken waaien. Met verse asperges en rijpe tomaten maak je een lekker soepje dat, eens afgewerkt met wat kruidenkaas en gerookte zalm, iedereen zal bekoren. Ontdek hier het recept. 

Nog een extra tip: maak je vaak gerechten met asperges, hou de schillen dan bij en vries ze in. Wat anders toch maar bij het afval belandt, kan als ideale smaakmaker worden gebruikt in deze soep.

  • Selder-pompoensoep

De lekkerste en meteen ook de goedkoopste uit dit lijstje is nog steeds grootmoeders seldersoep met pompoen. Het is niet moeilijk om te maken en de combinatie van deze twee groenten overtreft het allemaal. Heb je ook zoveel zin in dit soepje gekregen? Vind hier het recept.  

  • Pittige wortelgembersoep

Last but not least, dit lekker pittig soepje dat zich uitstekend leent om compleet vegetarisch te bereiden. Hou je van gember en vind je een beetje pikant ook niet erg? Waag je dan aan deze niet alledaagse soep voor een geheel nieuwe ervaring! Lekker en absoluut niet moeilijk. Ontdek hier het gerecht. 

NIET TE MISSEN:
En dan nu de verrassing! Je krijgt momenteel een gratis soepmaker bij je Dag Allemaal abonnement! Wil je bovendien je mama deze week eens extra verwennen voor Moederdag? Bij je Libelle abonnement krijg je nu ook een prachtige taartschaal en taartschep. Leg jij je mama in de watten met een echt driegangendiner met soep, een overheerlijk hoofdgerecht en een taart? Laat deze deal niet aan je voorbij gaan!

Ontdek Ikea’s recept van zijn Zweedse balletjes

Ontdek Ikea’s recept van zijn Zweedse balletjes
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)

IKEA staat niet enkel bekend om zijn trendy betaalbare meubels, maar ook zeker voor hun Köttbullar. Zijn deze balletjes soms ook de enige reden waarom je naar Ikea wilt? Dan hebben we goed nieuws! De meubelketen heeft namelijk het recept gedeeld. Nu kan jij dus zelf aan de slag in de keuken. 

Ikea weet dat heel wat klanten de befaamde Zweedse balletjes missen, want heel veel filialen zijn gesloten vanwege de coronacrisis. Daarom hebben ze besloten een gunst te doen en het geheime recept toch te delen. Nog beter nieuws is dat de balletjes helemaal niet zo moeilijk te maken zijn. Het recept bestaat uit zes stappen, en de ingrediëntenlijst is redelijk beperkt.

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de gehaktballetjes:

  • 500 g rundergehakt
  • 250 g varkensgehakt
  • 1 ajuin, fijn gesneden
  • 1 teentje look (geplet of gesneden) 
  • 100 g broodkruimels
  • 1 ei
  • 5 eetlepels volle melk
  • zout en peper

Voor de saus:

  • scheutje olie 
  • 40 g boter
  • 40 g bloem 
  • 150 ml groentebouillon
  • 150 ml runderbouillon
  • 150 ml (slag)room
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel Dijonmosterd

 

Bereiding:

1. Neem het rundergehakt en meng dit samen met varkensgehakt. Voeg er daarna de ajuin, look, broodkruimels en het ei aan toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg er ook melk aan toe en kruid deze mengeling met peper en zout. 

2. In deze stap maak je de kleine, ronde balletjes. Leg ze op een bord of schaal en dek dit af. Laat de balletjes gedurende twee uur in de koelkast. Dit zorgt voor een betere vorm tijdens het bakken. 

3. Doe olie in een pan en verwarm deze. Als het warm genoeg is, voeg je de balletjes er aan toe. 

4. Als de balletjes aan alle kanten bruin kleuren, doe je ze in een ovenschaal. Laat vervolgens de balletjes nog 30 minuten koken op 180 graden. 

5. Nu gaan we de saus maken. Dit doe je door de boter te smelten in een pan. Doe er vervolgens de bloem bij en blijf 2 minuten goed roeren. Voeg daarna de bouillons toe en blijf nog steeds roeren. Ook doe je er nog de room, sojasaus en Dijonmosterd bij. Breng alles zachtjes aan de kook. Zo wordt de saus dikker. 

6. Als laatste stap serveer je jouw gerecht met aardappelen, frietjes, krieltjes of puree. 

Ga op ontdekkingsreis naar werelds lekkerste eten

Ga op ontdekkingsreis naar werelds lekkerste eten
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Door de lockdown kunnen we helaas even niet meer reizen en nieuwe landen ontdekken. Maar wat dacht je ervan om op reis te gaan vanuit je eigen keuken? Zo kan je nog steeds nieuwe gerechten van andere culturen ontdekken. In dit artikel sommen we even de heerlijkste bestemmingen op. Geen zorgen, het is oké om er honger van te krijgen!

Australië: Meat pie

Het concept van deze taart gaat heel ver terug in de tijd, toen het eigenlijk nog pasta was. Destijds gevuld met honing en gekookt op hete kolen. Vervolgens ontwikkelden de Grieken de taart gevuld met vlees.

Dit nationale gerecht is gemaakt van bladerdeeg, gevuld met saus en gehakt. Uiteraard bestaan er tal van variaties. De vulling kan ook gemaakt worden van uien, kip en asperges, champignons, kaas, krokodillenvlees, groenten of zeevruchten.

Hawaii: Poke

Dit heerlijk gerecht is ook bij ons zeer populair geworden, toch moet je voor de beste poke bowls naar Hawaii afreizen. Poke is een traditionele Hawaiiaanse salade die wordt gemaakt met kleine stukjes verse en rauwe vis of zeevruchten. Verder worden deze gecombineerd met fijngehakte groenten, kruiden, specerijen en kruiden.

Brazil: Feijoada

Feijoada is het nationale gerecht van Brazilië, een stevige stoofpot met varkensvlees en zwarte bonen. Het gerecht wordt in het hele land geconsumeerd en elk gezin in Brazilië heeft zijn eigen, speciale recept. Gebakken groentjes, kaasbroodjes, rijst en verse sinaasappels worden geserveerd als aanvulling. Yummie!

Kroatie: Štrukli

Štrukli is een traditionele maaltijd uit de Zagorje regio, met een lange geschiedenis die zich uitstrekt over de laatste paar eeuwen. Het is een vrij eenvoudig gerecht met ‘getrokken pasta’ dat, afhankelijk van het soort vulling, zowel hartig als zoet kan zijn.

Wanneer het deeg eenmaal is getrokken is, wordt het gevuld en gerold. Aansluitend wordt het in kleinere stukken gesneden die vervolgens kunnen worden gebakken of gekookt. De bekendste versie van dit gerecht is de hartige variant, gevuld met kaas, eieren en zure room. Het wordt gebakken in de oven en bedekt met boter. We krijgen al water in de mond door er alleen nog maar aan te denken!

Canada: Sushi pizza

Voor de sushi liefhebbers onder ons is dit een must try. Sushi pizza geeft een buitengewone draai aan sushi. Deze pizza is populair in heel Canada, vooral in Toronto. Het bestaat uit een gebakken rijst pastei met daarop zalm, tonijn of krab, avocado plakjes, pittige mayonaise en sojawasabissaus.

Filipijnen: Sisig

Voor degene die iets specialer wensen hebben we dit Filipijns gerecht uitgekozen. Sisig is een populair Filipijns gerecht dat bestaat uit delen van de varkenskop, zoals oren, wangen en kuiten. Deze mix wordt vervolgens gekruid met zout, peper en azijn. Het vlees wordt gecombineerd met gebakken uien, sili en kippenlevertjes. Uiteindelijk wordt het hele brouwsel traditioneel met een rauw ei overgoten.

Denemarken: Danish pastry

Het toppunt van een gezellig ontbijt op zondag in Denemarken is een knapperige zoete lekkernij. Dit Deens gebakje wordt gemaakt met deeg in laagjes, waarbij het deeg herhaaldelijk met boter wordt bedekt en over elkaar wordt gevouwen.

Het deeg wordt in verschillende vormen gegoten en gevuld met smaakvolle, romige vullingen. Traditionele fruitvullingen zoals appel- en frambozenvulling, vanillepudding en amandelspijs zijn Deense favorieten, maar vanwege de populariteit zijn de vullingen meestal streekgebonden.

India: Roti

Roti is een plat en ongezuurd brood gemaakt met volkorenmeel. Het wordt traditioneel gekookt op een ijzeren bakplaat die “Tava” wordt genoemd, een belangrijk vat in de Indiase keuken. Roti is net zo essentieel als rijst in India. Het is dus zeker de moeite waard om eens een gerecht met deze delicatesse te proberen.

Na deze heerlijke gerechten opgesomd te hebben vragen wij ons af: in welk land ga jij de lokale keuken uitproberen?