Voor heel simpele dingen lijkt een recept soms wat overbodig. Denk gerust aan deze hier: bonen in tomatensaus. Daarvoor warm je toch gewoon een blik op? Als het van Jamie Oliver afhangt niet! Met dit makkelijke recept geef je deze klassieker een Italiaanse boost waardoor je er, vergezeld van knapperig brood, een volwaardige lunch/maaltijd van kan maken. Lekker, simpel en efficiënt.
Voor heel simpele dingen lijkt een recept soms wat overbodig. Denk gerust aan deze hier: bonen in tomatensaus. Daarvoor warm je toch gewoon een blik op? Als het van Jamie Oliver afhangt niet! Met dit makkelijke recept geef je deze klassieker een Italiaanse boost waardoor je er, vergezeld van knapperig brood, een volwaardige lunch/maaltijd van kan maken. Lekker, simpel en efficiënt.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 400 gram cannellinibonen blik
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 2 tenen look fijngesnipperd
- 1 blaadje laurier
- 75 gram plakjes pancetta optioneel
- 1 eetlepel tomatenpuree
- gerookt paprikapoeder
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 400 gram tomatenblokjes blik
- 1 eetlepel Cassonadesuiker
- geraspte Parmezaanse kaas afwerking
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Spoel de bonen grondig met water en laat uitlekken.
- Verhit in een (steel)pan een scheutje olijfolie. Fruit de gesnipperde ui en knoflook met het blaadje laurier.
- Indien je pancetta toevoegt: versnijd in reepjes en laat meebakken tot ze knapperig zijn.
- Voeg de tomatenpuree toe en bestrooi met een snufje gerookt paprikapoeder. Laat even doorbakken.
- Blus met de rode wijnazijn en tomatenblokjes. Voeg de suiker ,peper en zout toe.
- Breng het stoofpotje aan de kook, voeg dan de bonen toe. Laat een 20-tal minuutjes pruttelen op een zacht vuur.
- Serveer met knapperig brood (Jamie raadt zuurdesembrood aan) en vers geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Notities
Gebruik je liever gedroogde witte bonen? Laat ze dan een nacht weken in koud water en kook ze, eenmaal terug uitgelekt, beetgaar gedurende 30 à 40 minuten. Voeg ze, net zoals de ingeblikte bonen, toe wanneer de tomatensaus begint te pruttelen.
Deel dit Recept
Speak Your Mind