VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (4 votes cast)
Witte bonen in tomatensaus (Jamie Oliver)
Voor heel simpele dingen lijkt een recept soms wat overbodig. Denk gerust aan deze hier: bonen in tomatensaus. Daarvoor warm je toch gewoon een blik op? Als het van Jamie Oliver afhangt niet! Met dit makkelijke recept geef je deze klassieker een Italiaanse boost waardoor je er, vergezeld van knapperig brood, een volwaardige lunch/maaltijd van kan maken. Lekker, simpel en efficiënt.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de bonen grondig met water en laat uitlekken.
  2. Verhit in een (steel)pan een scheutje olijfolie. Fruit de gesnipperde ui en knoflook met het blaadje laurier.
  3. Indien je pancetta toevoegt: versnijd in reepjes en laat meebakken tot ze knapperig zijn.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bestrooi met een snufje gerookt paprikapoeder. Laat even doorbakken.
  5. Blus met de rode wijnazijn en tomatenblokjes. Voeg de suiker ,peper en zout toe.
  6. Breng het stoofpotje aan de kook, voeg dan de bonen toe. Laat een 20-tal minuutjes pruttelen op een zacht vuur.
  7. Serveer met knapperig brood (Jamie raadt zuurdesembrood aan) en vers geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Notities

Gebruik je liever gedroogde witte bonen? Laat ze dan een nacht weken in koud water en kook ze, eenmaal terug uitgelekt, beetgaar gedurende 30 à 40 minuten. Voeg ze, net zoals de ingeblikte bonen, toe wanneer de tomatensaus begint te pruttelen.