Wie graag varieert weet dat het de moeite loont om over de grenzen heen culinaire inspiratie op te doen. Aziatische gerechten zijn bijvoorbeeld heel smaakvol en verfrissend anders. Vooral het contrasteren van smaken is leuk, net zoals in dit lekkere recept: pittige kipreepjes die perfect passen bij smeuïge en smaakvolle rijst met kokos.
Wie graag varieert weet dat het de moeite loont om over de grenzen heen culinaire inspiratie op te doen. Aziatische gerechten zijn bijvoorbeeld heel smaakvol en verfrissend anders. Vooral het contrasteren van smaken is leuk, net zoals in dit lekkere recept: pittige kipreepjes die perfect passen bij smeuïge en smaakvolle rijst met kokos.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- Pikante kipreepjes
- 400 gram kipfilet
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 4 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels droge witte wijn
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 theelepel chilivlokken of één pepertje
- 1 theelepel 5 spice powder
- Kokosrijst
- 400 gram rijst
- 1 wortel brunoise gesneden
- 0,5 liter kippenbouillon
- 0,5 liter kokosmelk (blik)
- 100 gram sojascheuten
- 100 gram bamboescheuten
- 2 lente-uitjes
- 1 bosje koriander gesnipperd
- sesamzaadjes
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de kipfilets in fijne reepjes, plet de teentjes knoflook en versnijd de rode uien in fijne ringen.
- Meng met alle smaakmakers (sojasaus, witte wijn, sesamolie, chili en 5 spice powder). Laat minstens een kwartier marineren.
- Breng de rijst met de kleine stukjes wortel aan de kook in kippenbouillon en kokosmelk. Laat garen op een zacht vuur volgens de instructies op de verpakking.
- Roer de rijst geregeld om, voeg indien nodig wat water toe zodat de rijst voldoende onderstaat.
- Meng de sojascheuten en bamboescheuten onder de rijst. Laat even warmen.
- Roerbak net voor de rijst klaar is de kipreepjes op hoog vuur.
- Serveer de kipreepjes op de kokosrijst en werk af met gesnipperde lente-ui, koriander en sesamzaadjes. Smakelijk!
Notities
Je kan de kipreepjes ook een dag op voorhand laten marineren, extra smaak gegarandeerd! Durf daarnaast ook experimenteren met de smaakmakers van de marinade, wat meer chili is bijvoorbeeld geen slecht idee voor liefhebbers van pit. In dat geval kan je trouwens voor nog meer contrast zorgen door een zoet accent toe te voegen. Enkele blokjes mango door de rijst roeren is verrassend lekker.
Deel dit Recept
Speak Your Mind