VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Pikante kipreepjes met kokosrijst
Wie graag varieert weet dat het de moeite loont om over de grenzen heen culinaire inspiratie op te doen. Aziatische gerechten zijn bijvoorbeeld heel smaakvol en verfrissend anders. Vooral het contrasteren van smaken is leuk, net zoals in dit lekkere recept: pittige kipreepjes die perfect passen bij smeuïge en smaakvolle rijst met kokos.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Pikante kipreepjes
Kokosrijst
Instructies
  1. Versnijd de kipfilets in fijne reepjes, plet de teentjes knoflook en versnijd de rode uien in fijne ringen.
  2. Meng met alle smaakmakers (sojasaus, witte wijn, sesamolie, chili en 5 spice powder). Laat minstens een kwartier marineren.
  3. Breng de rijst met de kleine stukjes wortel aan de kook in kippenbouillon en kokosmelk. Laat garen op een zacht vuur volgens de instructies op de verpakking.
  4. Roer de rijst geregeld om, voeg indien nodig wat water toe zodat de rijst voldoende onderstaat.
  5. Meng de sojascheuten en bamboescheuten onder de rijst. Laat even warmen.
  6. Roerbak net voor de rijst klaar is de kipreepjes op hoog vuur.
  7. Serveer de kipreepjes op de kokosrijst en werk af met gesnipperde lente-ui, koriander en sesamzaadjes. Smakelijk!
Notities

Je kan de kipreepjes ook een dag op voorhand laten marineren, extra smaak gegarandeerd! Durf daarnaast ook experimenteren met de smaakmakers van de marinade, wat meer chili is bijvoorbeeld geen slecht idee voor liefhebbers van pit. In dat geval kan je trouwens voor nog meer contrast zorgen door een zoet accent toe te voegen. Enkele blokjes mango door de rijst roeren is verrassend lekker.