Voor de lekkerste alledaagse gerechten moet je nog steeds bij Jeroen Meus zijn. De sympathieke tv-kok weet als geen ander hoe je gewoon heel lekker eten kan maken. Dit recept is daar een buitengewoon goed voorbeeld van: pasta, kip, groentjes en een oven. That's it! Maar oh-zo heerlijk!
Voor de lekkerste alledaagse gerechten moet je nog steeds bij Jeroen Meus zijn. De sympathieke tv-kok weet als geen ander hoe je gewoon heel lekker eten kan maken. Dit recept is daar een buitengewoon goed voorbeeld van: pasta, kip, groentjes en een oven. That's it! Maar oh-zo heerlijk!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 30minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 30minuten |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- 500 gram rigatoni brede penne
- 400 gram kippenvlees van de dijen
- 200 gram spek in grote stukken gesneden
- 2 uien grofgesnipperd
- 2 teentjes look geplet
- 1 rode paprika
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 venkel
- 6 tomaten
- 70 gram tomatenpuree
- 1 bosje basilicum
- 1 bosje salie
- 1 takje rozemarijn
- 1 toefje harissa
- 2 dl rode wijn
- paprikapoeder
- gerookte paprikapoeder
- gerapste Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot. Versnijd ondertussen het kippenvlees in hapklare stukken.
- Bak de stukken kip in de hete olie met de stukken spek. Kruid met peper en zout.
- Haal het vlees uit de pan en zet opzij. Fruit de gesnipperde uien en de geplette teentjes look in de kookpot.
- Versnijd de courgette, venkel en aubergine in stukken. Voeg toe aan de kookpot en laat bakken op een zacht vuur.
- Schil ondertussen de paprika. Verwijder de steel en zaadlijsten. Snijd de paprika in stukjes en voeg ook weer toe aan de kookpot. Voeg daarnaast de stukken kip en spek opnieuw toe. Roer goed om.
- Blus met de rode wijn. Voeg de tomatenpuree toe en laat droog koken.
- Kruid het stoofpotje met wat paprikapoeder. Voeg daarnaast de tomaten - versneden in grove stukken - toe.
- Bind de verse kruiden (basilicum, rozemarijn en salie) samen met wat keukentouw. Voeg het kruidentuiltje toe aan de stoofpot en kruid bij met peper en zout.
- Dek af en zet in een voorverwarmde oven (160°). Laat een uurtje garen, kook ondertussen de pasta gaar in gezouten water.
- Verwijder het kruidentuiltje uit de stoofpot en werk af met peper, zout en een toefje harissa. Serveer met de pasta en nog wat geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind