Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 40minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
40minuten |
Ingrediënten
- 600 gram krieltjes
- 2 plakken gerookt spek
- 1 eetlepel graanmosterd
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 1 eetlepel honing
- 1 bosje bieslook
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Spoel de krieltjes en halveer grote exemplaren.
- Blancheer de krieltjes in een ruime portie gezouten water.
- Versnijd ondertussen het gerookt spek in stukjes en snipper de bieslook fijn.
- Stort de voorgegaarde krieltjes in een ruime ovenschaal en besprenkel met flink wat olijfolie.
- Voeg de spekjes, mosterd, azijn en honing toe. Breng verder op smaak met peper en roer goed om.
- Zet de schaal in een voorverwarmde oven (180°) en laat nog 15 tot 25 minuten garen tot de alles knapperig is.
- Bestrooi net voor het opdienen met de verse bieslook. Smakelijk!
Notities
Aangezien dit recept zowel kan dienen als bijgerecht of als basis voor een hoofdgerecht kan je altijd wat schuiven met de ingrediënten. Als volwaardige maaltijd is 200 gram aardappel en 100 gram spek per persoon aangewezen. Durf ook experimenteren met de balans mosterd-honing. Tot slot is dit gerecht ook lekker koud.
Deel dit Recept
Speak Your Mind