Hartige stoofpotjes zijn instant successen tijdens de wintermaanden. Met klassieke winteringrediënten tover je een lekker en betaalbaar gerecht op tafel. Vooral peterseliewortel is een leuke en verrassende groente. Het lijkt op een kleine pastinaak, de smaak is iets pittiger en leunt ook wat aan bij knolselder. Het proberen waard!
Hartige stoofpotjes zijn instant successen tijdens de wintermaanden. Met klassieke winteringrediënten tover je een lekker en betaalbaar gerecht op tafel. Vooral peterseliewortel is een leuke en verrassende groente. Het lijkt op een kleine pastinaak, de smaak is iets pittiger en leunt ook wat aan bij knolselder. Het proberen waard!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 1 klontje boter
- 1 grote ui gepeld en fijngesnipperd
- 2 teentjes look gepeld en fijngesnipperd
- 4 stengels groene selder in stukjes gesneden
- 2 peterselieworstels geschild en in stukjes gesneden
- 400 gram groene of bruine linzen gedroogd
- 200 ml droge witte wijn
- 750 ml kippenbouillon
- 1 tuiltje verse tuinkruiden tijm, rozemarijn, laurier, peterselie,...
- 1 rookworst
- 1 eetlepel mosterd
- peper en zout
- 1 bosje verse peterselie fijngehakt
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit het klontje boter in een ruime stoofpot of hoge pan. Fruit de gesnipperde ui en knoflook.
- Voeg de hapklare stukjes selder en peterseliewortel toe. Roer om en laat een handvol minuten garen.
- Blus met de witte wijn en voeg de linzen met het kruidentuiltje toe. Laat even inkoken en de alcohol verdampen.
- Voeg de kippenbouillon toe en breng op een matig vuur aan de kook. Laat zo'n 20 minuutjes pruttelen.
- Controleer of de linzen voldoende gegaard zijn. Laat indien nodig nog even verder pruttelen. Laat de linzen echter niet te ver garen, dan wordt het een brij.
- Snijd ondertussen de rookworst in schijfjes. Meng ze, net voor het opdienen onder de stoofpot. Breng verder op smaak met mosterd, peper en zout. Bestrooi met wat fijngehakte peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind