Een smeuïge fricassee is een prachtig voorbeeld van een heerlijke klassieker uit grootmoeders keuken. Het vergt ietsje meer moeite, maar het resultaat is feestelijk lekker. Jeroen Meus maakt in dit recept een erg verfijnde variant met konijn klaar, absoluut de moeite waard!
Een smeuïge fricassee is een prachtig voorbeeld van een heerlijke klassieker uit grootmoeders keuken. Het vergt ietsje meer moeite, maar het resultaat is feestelijk lekker. Jeroen Meus maakt in dit recept een erg verfijnde variant met konijn klaar, absoluut de moeite waard!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- 200 gram gerookt spek in blokjes gesneden
- 4 stengels bleekselder
- 3 wortelen
- 200 gram zilveruitjes gepeld
- 1 takje rozemarijn
- enkele blaadjes laurier
- enkele takjes tijm
- 1 kg konijnenvlees bij voorkeur van de bouten, ontbeend
- 3 eetlepels bloem
- 6 dl kippenbouillon opgewarmd
- 2 kruidnagels
- 1 dl room
- nootmuskaat
- citroen
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot die ook in de oven kan. Bak de stukjes spek aan in de bruisende boter.
- Versnijd ondertussen de stengels bleekselder en wortelen fijn. Voeg samen met de zilveruitjes toe en stoof aan.
- Bind de takjes tijm, rozemarijn en laurierblaadjes samen tot een kruidentuiltje.
- Doe het kruidentuiltje met het konijnenvlees in de stoofpot. Laat stoven op een hoog vuur.
- Bestrooi met de bloem en laat nog een minuutje aanstoven. Blus dan met de kippenbouillon, totdat alles onderstaat.
- Kruid de stoofpot met peper, zout en de kruidnagels. Dek af en laat een uur garen in een voorverwarmde oven (160°).
- Haal voor het opdienen het kruidentuiltje uit de stoofpot en werk af met een scheutje room. Kruid voldoende bij met peper, zout en nootmuskaat.
- Fris de fricassee tot slot op met een beetje citroensap. Lekker met kroketjes en een fris slaatje. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind