Recepten - salsa
Chicken fajita
Chicken fajitas is een op en top Mexicaanse gerecht dat je heerlijk kan aanpassen en uitbreiden naar wens. Behalve kruidig gebakken reepjes vlees (vandaar de naam 'fajita'), is de rest van vulling helemaal zelf te bepalen. Ontdek in dit recept hoe je perfecte kipreepjes klaarmaakt, vul aan met lekker veel klassieke Tex-Mex ingrediënten en deze snelle hap wordt een absolute fiesta!
Tags: amerikaans, avocado, chicken, chili, exotisch, fajita, fajitas, feest, feestje, guacamole, jalapeno, kip, kipfilet, kippenvlees, kipreepjes, koriander, kruidig, maïs, Mexicaans, Mexico, oregano, origineel, paprika, pikant, pittig, rode ui, salsa, snack, spicy, stukjes kip, tex mex, wrap, wraps, zomers, zure room
Gegrilde spiering met Mexicaanse salade (Jeroen Meus)
Met dit toffe recept zorgt Jeroen voor een Mexicaans gevoel in de keuken. De frisse en royale salade die hij presenteert bevat alle typische smaakmakers die je uit het land van de sombrero's mag verwachten: bonen, maïs, salsa, jalapeñopepers,... Heerlijk in combinatie met een flinke lap varkensspiering.
Tags: avocado, bonen, dagelijkse kost, exotisch, gegrild, grillen, jalapeno, Jeroen Meus, kerstomaatjes, kerstomaten, komijn, komkommer, koriander, kruidig, limoen, maaltijdsalade, maïs, Mexicaans, Mexico, oregano, paprika, pepers, pittig, rode bonen, salade, salsa, spiering, spinazie, tomaten, Varken, varkensspiering, varkensvlees, wereldkeuken, witte bonen, zure room
Gegrilde zalm met pijnboompittensalsa (Ottolenghi)
Dit recept ontstond op een grappige manier. In de film 'Bridget Jones’s Baby' wordt het klaargemaakt als zou het een recept van topchef Yotam Ottolenghi zijn. Dat was verzonnen. Tot de chef de anekdote hoorde, en er dan maar effectief een gerecht van maakte met zijn typische signatuur: gebakken zalm met een verfijnde en verrassende salsa met pijnboompitjes, selder, olijven, kappertjes en rozijnen.
Tags: Bridget Jones, Bridget Jones’s Baby, film, fusion, gezond, kappertjes, low carb, mager, makkelijk, olijven, opvallend, Ottolenghi, pijnboompitjes, pijnboompitten, romatisch, rozijnen, saffraan, safraan, salsa, selder, selderij, snel klaar, speciaal, uniek, vermageren, vis, wereldkeuken, Yotam Ottolenghi, zalm
Escalope alla pizzaiola met gegrilde krieltjes (Colruyt)
Liefhebbers van gerechten met een Italiaanse toets zullen genieten van dit toffe recept van Colruyt: een sappig kalfslapje gecombineerd met een kruidig tomatensausje en gegrilde krieltjes en courgette. Heel lekker en helemaal niet moeilijk om zelf klaar te maken. Perfect voor de beginnende hobbykok!
Tags: alledaags, balsamico, balsamicoazijn, Colruyt, courgette, escalope, gegrild, gevarieerd, grillen, italiaans, Italië, kalf, kalfslapje, kalfsvlees, kappertjes, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensalsa, knoflook, kruidig, mediterraans, oregano, origineel, oven, rozemarijn, rund, rundsvlees, salie, salsa, smaakvol, tomaten, tomatensaus, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Gemarineerde tonijnspies met tomaten-mangosalsa
Hoewel tonijn niet goedkoop is, is het een waanzinnig lekkere vis waar je op erg veel manieren mee aan de slag kan. Het stevige vlees leent zich tot allerlei keukens, van klassiek tot exotisch. Dit recept sluit aan bij de laatste categorie met een oosterse marinade en een zoet-frisse salsa van mango en tomaat. Als hoofd- of voorgerecht én erg lekker op de barbecue!
Tags: Aziatisch, barbecue, bbq, citroen, citroengras, citroensap, exotisch, fusion, garnaalstaarten, garnalen, gember, grill, grillen, koriander, look, makkelijk, mango, olijfolie, Oosters, rijst, rode tonijn, salsa, saté, scampi, sesam, sesamolie, simpel, snel, soja, sojasaus, spies, tomaten, tonijn, vis, zomer, zonnig