gestoofd? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3 gestoofd? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3

 

Recepten - gestoofd

Papillots van koolvis met pesto en groenterijst

Papillots van koolvis met pesto en groenterijst
Papillots van vis zijn niet echt alledaagse kost voor velen. Nochtans is het een uiterst makkelijke, gezonde en plezante manier om vis klaar te maken. Dit recept helpt je alvast op weg: een smakelijk stukje koolvis, gestoofd met wat groene pesto, broccoli en kerstomaatjes, geserveerd met een kruidige groenterijst.

Rabarber-appelmoes

Rabarber-appelmoes
Aan een oerklassieke appelmoes hoef je niet veel te prutsen, lekker en eenvoudig. Anderzijds kan je door toevoeging van een andere fruitsoort bijzonder lekkere varianten maken, vooral rabarber is een geweldige extra in appelmoes.

Normandisch stoofpotje

Normandisch stoofpotje
Wie Normandië zegt, denk - op culinair vlak - aan appelen, cider, zeevruchten en kaas. Heerlijk authentieke ingrediënten waar heel wat lekkers mee te bereiden valt. Dit recept haalt inspiratie in die traditionele Normandische keuken en koppelt dat aan een Belgische aanpak. Het resultaat is een heerlijk stevige stoofpot, ideaal na een fikse wandeling langs woeste kuststroken.

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon
Boeuf bourguignon is de Franse, iets verfijndere, variant van onze klassieke stoverij (stoofvlees). Deze zalige Franse klassieker combineert langzaam gestoofd rundsvlees met rode wijn (een Bourgogne, dat spreekt), uitjes en spek. Een onweerstaanbaar en heel traditioneel gerecht uit de eenvoudige Frans-Bourgondische keuken dat het tot haute cuisine heeft geschopt.

Stoofvlees met wintergroenten (Colruyt)

Stoofvlees met wintergroenten (Colruyt)
Met stoofvlees kan je nooit iets verkeerds doen. Lekker en niet moeilijk. Anderzijds wil je het misschien wel een keer origineler? Dan is dit recept precies wat je zoekt: met behulp van enkele typische winterse ingrediënten wordt je vertrouwde stoofvlees een zalig winters stoofpotje. Bij voorkeur één dag op voorhand klaar te maken!

Gestoofde braadkip met fijne kruiden

Gestoofde braadkip met fijne kruiden
Kip serveren lijkt vrij banaal, vooral de weinig culinaire (maar stiekem lekkere) versie met rijst, curry en ananas is niet meteen feestelijk, noch origineel. Kip leent zich nochtans tot heel wat smaken, vooral fijne kruiden kunnen het malse vlees als geen ander doen schitteren. Met wat groentjes erbij heb je zonder moeite een heerlijke, feestelijke ovenschotel gemaakt.

Gestoofde rodekool

Gestoofde rodekool
Alle culinaire hoogstandjes ten spijt, er gaat niets boven grootmoeders keuken: alledaagse, stevige en lekkere boerenkost zonder gedoe. Een absolute klassieker die tijdens de wintermaanden niet mag ontbreken: gestoofde rodekool. Het vergt dan wel wat moeite, geduld en fijne smaakpapillen (de finale kruiding is niet eenvoudig), het resultaat is telkens weer hartverwarmend. Aan de slag!

Kabeljauwhaasje met aardappelpannenkoekjes en gestoofde andijvie

Kabeljauwhaasje met aardappelpannenkoekjes en gestoofde andijvie
Een gezond stukje vis mag gerust wat vaker op tafel komen. Dat hoeft echter niet altijd met puree, ook zelfgemaakte aardappelpannenkoekjes (rösti's) zijn perfect. Samen met gestoofde andijvie wordt dat een eenvoudig maar lekker gerecht. Aan de slag!

Gestoofde adijvie met rozemarijnpatatjes en boerensaté

Gestoofde adijvie met rozemarijnpatatjes en boerensaté
Lekker eten klaarmaken hoeft niet moeilijk te zijn. Met verschillende ingrediënten kan je snel een gevarieerd bordje presenteren, zoals dit recept snel duidelijk zal maken.