Recepten - duif
Duivenfilet met aardpeer in kaassaus
Wanneer de winter haar intrede doet, is het tijd voor stevige en hartverwarmde kost. Eén van de typische seizoensproducten is aardpeer. Noem deze smakelijke knol gerust een vergeten groente. Onterecht, de notige smaak is heerlijk en past perfect bij een lichte kaassaus. Karaktervolle duivenfilets maken dit zondags festijn compleet.
Tags: aardpeer, aardperen, alledaags, België, Belgisch, bloem, boter, Bourgondisch, duif, duiven, duivenfilet, Europees, Frankrijk, Frans, grootmoeders keuken, kaassaus, kroketjes, kroketten, pomme duchesse, pommes duchesses, roux, vergeten groente, winter, winters, witte saus, zondag, zondagse kost
Duivenfilet met knolselderstoemp
Met voorgerechtjes tonen chef-koks graag hun kunnen. Het zijn kleine, bevattelijke hapjes die vragen om meer. Het is dan ook niet vanzelfsprekend om dat thuis net zo goed voor elkaar te krijgen. Probeer daarom een keer duivenfilets! Het fijne, smaakvolle en krachtige vlees vraagt geen werk en je gasten zullen aangenaam verrast zijn!
Tags: amuse, bezoek, duif, duiven, gevogelte, hapje, herfst, knolselder, knolselderpuree, makkelijk, puree, simpel, starter, stoemp, voorgerecht, wild, wildseizoen, winter
Gemengd wildstoofvlees met ovengebakken wintergroenten
Bestaat er een betere klassieker dan stoofvlees met frietjes? Winter of zomer, altijd lekker. Daarnaast kan je makkelijk variëren op die beproefde klassieker. Dit seizoensrecept brengt het beste van de herfst- en wintermaanden op je bord: gemengd stoofvlees van wild (ree, haas en duif), met een fijne selectie van wintergroentjes (pastinaak, koolrabi, raapjes, wortel en aardappel). Smullen maar!
Tags: aardappel, aardappelen, België, Belgisch, bier, donder bier, duif, gele raap, gestoofd, haas, herfts, jacht, jachtseizoen, koolrabi, look, mosterd, oven, ovengebakken, pastinaak, raapjes, rapen, ree, reestoofvlees, rode ui, rode wijn, rozemarijn, spek, spekjes, stoofvlees, stoverij, tijm, wild, wildfond, wildseizoen, winter, wintergroenten, witte raap, wortel, wortelen
Duivenfilet met pompoencrème
Op zoek naar een feestelijk maar niet te moeilijk voorgerecht tijdens het wildseizoen? Zoek niet verder, dit recept draait rond de eenvoudige maar zalige smaak van duif en pompoen. Ook een prima keuze om tijdens de feestdagen te presenteren.
Tags: boerenkost, crème, duif, duiven, duivenfilet, eenvoudig, feest, feestdagen, feestelijk, filet, gevogelte, halloween, herfst, kastanjepompoen, kerst, kerstmis, pompoen, pompoencrème, simpel, starter, traditioneel, voorgerecht, wild, wildseizoen, winter
Duivenfilets met boontjes, röstis en een Toscaans sausje
Met duivenfilets kan je heerlijke gerechten maken zonder enige moeite, het fijne vlees vraagt immers weinig werk. Met enkele klassieke en zeker zo eenvoudige ingrediënten, zoals boontjes en een Italiaans tomatensausje, tover je een alledaags maar feestelijk gerecht op tafel.
Tags: alledaags, boerenkost, bonen, boontjes, duif, duiven, duivenfilet, eenvoudig, feestelijk, filet, italiaans, Italië, makkelijk, rosti, rösti's, saus, sperzie, sperziebonen, sperzieboontjes, tomaten, tomatensaus, Toscaans, Toscane
Krokante duivenfilets op een oosters bedje
Duif doet ons snel denken aan traditionele, stevige jagerskost. Nochtans kan je met de filets erg delicate bereiding maken. Het vlees is immers erg fijn en vol van smaak. Dit recept vertelt je hoe een elegant voorgerechtje klaar te maken dat, hoewel absoluut West-Europees, heel wat inspiratie in Japan haalt.
Tags: aperitief, Aziatisch, Belgisch, combinatie, duif, duivenfilet, ei, fusion, gefrituurd, gember, gevogelte, groene kool, japan, Japans, kool, korst, korstje, Oosters, panko, soja, sojasaus, sojascheuten, voorgerecht, wild, wortel
Duivenfilet met erwtenpuree en wortelen
Duif is, ten onrechte, geen populaire vleeskeuze. Heel wat mensen zijn er onvoldoende mee vertrouwd of kennen enkel gestoofde duif. Duivenfilet (borst) is enorm lekker en best verfijnd. Als garnituur brengt dit recept erwten en wortelen, met een plezierige twist.
Tags: duif, duivenfilet, erwten, erwtenpuree, erwtjes en wortelen, herfst, puree, wild, wildseizoen, wortelen