Recepten - bruine suiker
Babi pangang

Babi pangang is een echte klassieker van Chinese afhaalrestaurants. Het is een oosters gerecht dat uit Maleisië of Indonesië afkomstig is en talloze varianten kent. De basis is echter eenvoudig: geroosterd varkensvlees in een pittige saus met typische smaakmakers. Ontdek in dit recept hoe je dit pittige gerecht eenvoudig zelf kan klaarmaken.
Tags: afhaalchinees, babi pangang, bouillon, bruine suiker, chili, chilisaus, China, Chinees, Chinees afhaalrestaurant, citroen, gemarineerd, gember, getomateerd, Indonesië, Indonesisch, ketchup, ketjap, ketjap manis, ketjapsaus, knoflook, kruidig, look, Maleisië, Maleisisch, marinade, noedels, Oosters, Orientaals, pikant, pittig, rijst, rode pepers, rundsbouillon, sambal, sambal oelek, smaakvol, soja, sojasaus, sweet and spicy, take away, tomatenconcentraat, tomatenpuree, Varken, varkenslapjes, varkensreepjes, varkenssneden, varkensvlees, veel smaak, verre oosten, zoet-zuur
Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies zijn in de Verenigde Staten een echt begrip. Deze malse koekjes met een royale hoeveelheid aan stukjes chocolade ontstonden er in de jaren dertig en behoren sindsdien tot het nationale erfgoed. Behalve erg lekker, zijn ze ook snel klaargemaakt met behulp van dit geweldige recept. Vergeet trouwens niet om er een lekker glas melk bij te drinken!
Tags: amerika, amerikaans, bakken, bloem, boter, bruine suiker, chocolade, chocolate, chocolate chip cookies, cookies, dessert, eieren, gebak, kinderen, kindjes, koek, koekjes, lichtbruine suiker, meel, melk, new york, oven, ovengebakken, patisserie, snack, suiker, tussendoor, USA, vegetarisch, veggie, VS, VSA, zoet
Geroosterde kip met mandarijnen (Ottolenghi)

De recepten van Yotam Ottolenghi staan garant voor uitzonderlijke smaaksensaties met ingrediënten van over de hele wereld. Zo kiest hij in dit recept voor de avontuurlijke combinatie van mandarijntjes met venkel, anijsdrank en kip. Het resultaat is hartverwarmend lekker!
Tags: appelsien, appelsiensap, Arak, bakken, bruine suiker, clemantines, exotisch, geroosterde kip, graanmosterd, kip, mandarijnen, Ottolenghi, Ouzo, oven, ovenschaal, ovenschotell, Pernod, peterselie, speciaal, tijm, uitzonderlijk, venkel, venkelzaad, venkelzaadjes, wereldkeuken, wereldsmaken, Yotam Ottolenghi
BBQ ribbetjes (slow cooker)

Op een geslaagde barbecue mogen malse ribbetjes niet ontbreken. Tijdens de herfst- en wintermaanden is buiten grillen echter iets minder vanzelfsprekend. Gelukkig kan je met een oven, of nog beter slowcooker, ook zalig malse ribbetjes klaarmaken!
Tags: amerika, amerikaans, barbecue, barbecuesaus, bbq, bruine suiker, cayenne, cayennepeper, crockpot, herfst, knoflook, look, ribben, ribbetjes, slow cooker, slow cooking, slowcooker, suiker, traag garen, traaggegaard, Varken, varkensribbetjes, varkensvlees, winter, worcestershire, Worcestershire sauce, Worcestershiresaus
Broodpudding (Jeroen Meus)

Oud brood hoef je absoluut niet weg te kieperen. Je kan er immers een makkelijk en lekker nagerechtje van maken: broodpudding! Ook Jeroen Meus heeft een eigen variant, waar vooral de toevoeging van rozijntjes in rum en schilfers witte chocolade voor een heerlijk resultaat zorgen.
Tags: bakken, bloem, bloemsuiker, bodding, brood, broodpudding, bruine suiker, dagelijkse kost, dessert, één, ei, eieren, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kaneel, kaneelpoeder, klassiek, klassieker, koffie, melk, nagerecht, oud brood, oven, peperkoek, recycleren, rozijnen, rum, snack, suiker, thee, tussendoor, tussendoortje, vanille, vanillestokje, vegetarisch, veggie, vieruurtje, wit brood, witte chocolade, zoet
Rijstpap

Het is eigenlijk afkomstig uit Italië, maar is niet meer weg te denken als oer-Vlaamse klassieker: rijstpap! Met dit eenvoudig dessertje scoor je altijd, of het nu lekker gewoon of net heerlijk feestelijk moet zijn. Met dit recept maak je de enige echte, traditionele, door oma goedgekeurde, rijstpap!
Tags: België, Belgisch, bruine suiker, classic, dessert, dessertrijst, ei, eidooier, eidooiers, feest, feestelijk, grootmoeder, grootmoeders keuken, italiaans, Italië, kaneel, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, melk, nagerecht, Pasen, retro, rijst, rijstpap, saffraan, safraan, snack, suiker, traditie, traditioneel, tussendoor, tussendoortje, typisch, vanille, vegetarisch, veggie, vlaams, zoet, zoetigheid
Oosterse runderreepjes met broccoli in slowcooker

Het allergrootste voordeel van een slowcooker is het ongelooflijke gebruiksgemak. Je kan het bijna moeilijk omschrijven als koken: alle ingrediënten in je slowcooker (crockpot) en afwachten maar. Het resultaat is immer sappig, mals en smaakvol. Met dit oosters getint recept hoef je nooit meer naar de afhaalchinees.
Tags: Aziatisch, bouillon, broccoli, bruine suiker, Chinees, comfort food, crockpot, easy, geduld, gemakkelijk, knoflook, langzaam, langzaam koken, look, noedels, Oosters, Orientaals, rijst, rund, runderlapjes, rundsbouillon, rundsvlees, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, slow cooked, slowcooker, soja, sojasaus, sriracha, stoofvlees, traag, traag garen, traag koken, vleesbouillon
Pad Thai

Pad Thai is een populair éénpansgerecht uit Thailand. Rijstnoedels vormen de basis, samen met eieren en een veelheid aan kruiden en smaakmakers. Er bestaan heel wat varianten, wat het meteen niet zo'n vanzelfsprekend gerecht maakt om zelf eens te proberen. Gelukkig kan dit gemakkelijke recept een oplossing bieden; zonder moeite zelf Pad Thai klaarmaken!
Tags: Aziatisch, Azië, bruine suiker, China, Chinees, easy, ei, eieren, gemakkelijk, hip, ketchup, koriander, limoen, limoensap, noedels, oosten, Oosters, Orientaals, pad thai, pinda, pindanoten, rijstnoedels, roerbakken, scampi, snel klaar, soja, sojasaus, street food, streetfood, Thai, Thailand, Thais, trendy, vissaus, wereldkeuken, wok, wokgroenten, wokken