Een smakelijk stukje vis, zoals zeeduivel, heeft weinig nodig om echt te schitteren. Zo'n eenvoudige klassieker uit grootmoeders keuken is botersaus. Helemaal niet moeilijk, en dankzij dit fantastische recept van Piet Huysentruyt kan jij er een waar culinair feestje van maken. Met een smeuïge puree van spekjes en spinazie tot de afwerking van grijze garnaaltjes toe: dit is feest!
Een smakelijk stukje vis, zoals zeeduivel, heeft weinig nodig om echt te schitteren. Zo'n eenvoudige klassieker uit grootmoeders keuken is botersaus. Helemaal niet moeilijk, en dankzij dit fantastische recept van Piet Huysentruyt kan jij er een waar culinair feestje van maken. Met een smeuïge puree van spekjes en spinazie tot de afwerking van grijze garnaaltjes toe: dit is feest!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 600 gram loskokende aardappelen
- 1 scheutje melk
- 2 sneden gerookt spek in stukjes gesneden
- 400 gram bladspinazie gespoeld en uitgelekt
- 1 teentje knoflook
- 4 stukken zeeduivel ca. 150 gram per persoon
- 1 eetlepel visfond
- 120 gram boter
- 2 eetlepels bieslook gesnipperd
- 100 gram grijze garnalen
- 1 bosje kervel
- boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de aardappelen en breng aan de kook in gezouten water.
- Warm 4 delen water met 1 deel visfond op. Laat rustig warmen.
- Bak terwijl de aardappelen garen de spekjes aan in een pan zonder vetstof.
- Plet en prik het teentje look op een vork. Roer er mee in het hete spekvet zodat er een subtiel smaakaccent ontstaat.
- Voeg de spinazie toe, laat heel even slinken en haal snel van het vuur zodat de spinazie mooi groen blijft. Er mogen gerust nog bladen spinazie bijna rauw zijn.
- Giet de gekookte aardappelen af en plet met een scheut melk tot een puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de gebakken spekjes en spinazie onder. Houd zachtjes warm (let er op dat de spinazie groen blijft).
- Werk de botersaus af door de boter door de visbouillon te roeren tot een gebonden saus. Werk af met gesnipperde bieslook, peper en zout. Houd warm.
- Bak als allerlaatste de stukken vis, gekruid met peper en zout, langs elke kant aan in een hete pan met boter.
- Schik op elk bord een lepel puree. Leg daar een stuk vis op, overgiet met de botersaus en werk af met wat gesnipperde kervel en garnaaltjes. Smakelijk!
Notities
Je kan de zeeduivel perfect vervangen door een andere stevige witte vis (kabeljauw, victoriabaars, koolvis,...)
Deel dit Recept
Speak Your Mind