Snijbonen krijgen stilaan de status van 'vergeten groente'. Voor velen is dit een klassieke, ietwat oubollige groente uit de moestuin van grootmoeder of -vader. Nochtans kan je er heel origineel mee aan de slag gaan, zoals bewezen wordt in deze smakelijke vegetarische pasta.
Snijbonen krijgen stilaan de status van 'vergeten groente'. Voor velen is dit een klassieke, ietwat oubollige groente uit de moestuin van grootmoeder of -vader. Nochtans kan je er heel origineel mee aan de slag gaan, zoals bewezen wordt in deze smakelijke vegetarische pasta.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 500 gram linguine
- 1 ui gepeld en fijngesnipperd
- 2 teentjes look gepeld en geplet
- 8 rijpe pruimtomaten in grove stukken gesneden
- 4 blaadjes laurier
- 1 glas droge witte wijn
- 2 dl groentebouillon
- 10 snijbonen
- 2 eetlepels zwarte olijven
- 1 snuifje chili
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng de pasta volgens de instructies op de verpakking aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
- Fruit ondertussen de fijngehakte ui met de geplette teentjes look in een flinke scheut olijfolie.
- Voeg de stukken tomaat toe en laat op een zacht vuur warmen tot een dikke tomatensaus. Voeg de laurierblaadjes toe en roer regelmatig.
- Giet een flinke scheut witte wijn toe als de saus begint de dikken. Leng aansluitend aan met de groentebouillon. Laat enkele minuten inkoken op een zacht vuurtje.
- Snijd ondertussen de snijbonen in hapklare delen. Voeg, als de saus voldoende ingedikt, samen met de olijven toe.
- Kruid het groentesausje af met peper, zout en een snuifje chili. Giet de pasta af en roer onder saus. Voeg eventueel nog een beetje kookvocht toe om het geheel wat losser te maken. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind