VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Linguine met snijbonen en zwarte olijven in een fijn tomatensausje
Snijbonen krijgen stilaan de status van ‘vergeten groente’. Voor velen is dit een klassieke, ietwat oubollige groente uit de moestuin van grootmoeder of -vader. Nochtans kan je er heel origineel mee aan de slag gaan, zoals bewezen wordt in deze smakelijke vegetarische pasta.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng de pasta volgens de instructies op de verpakking aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
  2. Fruit ondertussen de fijngehakte ui met de geplette teentjes look in een flinke scheut olijfolie.
  3. Voeg de stukken tomaat toe en laat op een zacht vuur warmen tot een dikke tomatensaus. Voeg de laurierblaadjes toe en roer regelmatig.
  4. Giet een flinke scheut witte wijn toe als de saus begint de dikken. Leng aansluitend aan met de groentebouillon. Laat enkele minuten inkoken op een zacht vuurtje.
  5. Snijd ondertussen de snijbonen in hapklare delen. Voeg, als de saus voldoende ingedikt, samen met de olijven toe.
  6. Kruid het groentesausje af met peper, zout en een snuifje chili. Giet de pasta af en roer onder saus. Voeg eventueel nog een beetje kookvocht toe om het geheel wat losser te maken. Smakelijk!