Ooit al eens gewerkt met een slowcooker? De trage bereidingswijze garandeert een extra smaakvol resultaat. Je moet er slechts één ding voor over hebben: een beetje meer geduld. Dit zomers gerecht is een perfecte kennismaking met deze kooktechniek: weinig werk, boordevol smaak en heerlijk gezond.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 4uur |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout.
- Verhit een klontje boter in een braadpan. Bak de stukken kip kort maar krachtig goudbruin aan.
- Meng ondertussen alle ingrediënten in de slowcooker: een scheutje olijfolie, gesnipperde sjalot en look, stukken paprika en courgette en gehalveerde krieltjes.
- Voeg de room en kippenbouillon met de Parmezaanse kaas toe. Kruid met oregano, peper en zout. Roer om en schik er de stukken kip op.
- Laat minstens 3 (hoge stand) of 4 (lage stand) uur bakken, tot de kip helemaal gegaard is. Bestrooi net voor het opdienen met verse basilicum. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind