Ooit al eens gewerkt met een slowcooker? De trage bereidingswijze garandeert een extra smaakvol resultaat. Je moet er slechts één ding voor over hebben: een beetje meer geduld. Dit zomers gerecht is een perfecte kennismaking met deze kooktechniek: weinig werk, boordevol smaak en heerlijk gezond.
Ooit al eens gewerkt met een slowcooker? De trage bereidingswijze garandeert een extra smaakvol resultaat. Je moet er slechts één ding voor over hebben: een beetje meer geduld. Dit zomers gerecht is een perfecte kennismaking met deze kooktechniek: weinig werk, boordevol smaak en heerlijk gezond.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 4uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
4uur |
Ingrediënten
- 600 gram kippenbovenbouten
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 teentje look gesnipperd
- 1 rode paprika in hapklare stukken gesneden
- 1 courgette in hapklare stukken gesneden
- 500 gram krielaardappelen gehalveerd
- 100 ml kippenbouillon
- 50 ml room
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas geraspt
- oregano gedroogd
- boter
- olijfolie
- boter, peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout.
- Verhit een klontje boter in een braadpan. Bak de stukken kip kort maar krachtig goudbruin aan.
- Meng ondertussen alle ingrediënten in de slowcooker: een scheutje olijfolie, gesnipperde sjalot en look, stukken paprika en courgette en gehalveerde krieltjes.
- Voeg de room en kippenbouillon met de Parmezaanse kaas toe. Kruid met oregano, peper en zout. Roer om en schik er de stukken kip op.
- Laat minstens 3 (hoge stand) of 4 (lage stand) uur bakken, tot de kip helemaal gegaard is. Bestrooi net voor het opdienen met verse basilicum. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind