Ooit al eens gewerkt met een slowcooker? De trage bereidingswijze garandeert een extra smaakvol resultaat. Je moet er slechts één ding voor over hebben: een beetje meer geduld. Dit zomers gerecht is een perfecte kennismaking met deze kooktechniek: weinig werk, boordevol smaak en heerlijk gezond.
Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout.
Verhit een klontje boter in een braadpan. Bak de stukken kip kort maar krachtig goudbruin aan.
Meng ondertussen alle ingrediënten in de slowcooker: een scheutje olijfolie, gesnipperde sjalot en look, stukken paprika en courgette en gehalveerde krieltjes.
Voeg de room en kippenbouillon met de Parmezaanse kaas toe. Kruid met oregano, peper en zout. Roer om en schik er de stukken kip op.
Laat minstens 3 (hoge stand) of 4 (lage stand) uur bakken, tot de kip helemaal gegaard is. Bestrooi net voor het opdienen met verse basilicum. Smakelijk!