Voor een goedgevuld bord met lekkers, typisch van bij ons, is dit recept van Colruyt een uitstekende keuze. Een malse steak met archiduc-saus (room en champignons) past prima bij knapperige frietjes en een frisse salade met een nationale trots: witloof! Heerlijke en toch alledaagse kost die altijd past.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd in frietvorm (spoel ze zeker niet). Laat ondertussen de steaks op kamertemperatuur komen.
- Bak de frietjes (in delen) voor op 130 à 140° in een friteuse. 3 à 4 minuten volstaat, laat ze daarna helemaal afkoelen.
- Snipper de lente-ui fijn en witloofstronkjes fijn. Meng met de veldsla (bewaar nog wat groen van de lente-uitjes) en werk af met peper en zout.
- Verhit een pan, smelt een flinke klont boter en bak de steaks naar wens. Kruid met peper en zout.
- Haal de steaks uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
- Smelt een beetje verse boter in dezelfde pan en fruit de gesnipperde sjalot met het geplette teentje look.
- Versnijd de champignons in plakjes en scheur oesterzwammen in stukjes. Voeg toe aan de pan en bak aan.
- Bestrooi de champignons met wat bloem en roer door elkaar. Voeg daarna de room toe en laat inkoken tot een smeuïge saus. Roer regelmatig. Werk af met peper en zout.
- Frituur de voorgebakken frietjes op 180° tot ze mooi goudbruin zijn.
- Versnijd de steaks in dikke plakken, lepel er wat archiduc-saus over en serveer met frietjes en de frisse salade. Werk tot slot af met nog wat groen van de lente-ui. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind