Deze wonderlijk eenvoudige saus van Ottolenghi is een uitstekende keuze om in grote hoeveelheden klaar te maken. Het recept heeft alles wat je kan wensen: veel smaak, weinig ingrediënten, niet duur en in combinatie met volkoren pasta best gezond.
Deze wonderlijk eenvoudige saus van Ottolenghi is een uitstekende keuze om in grote hoeveelheden klaar te maken. Het recept heeft alles wat je kan wensen: veel smaak, weinig ingrediënten, niet duur en in combinatie met volkoren pasta best gezond.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 1 kg kerstomaten
- 0,5 eetlepel Suiker
- 2 gedroogde ancho chilipepers
- 25 gram basilicumblaadjes
- 400 gram spaghetti
- 35 gram Parmezaanse kaas gemalen
- olijfolie
- zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Pel de knoflook en versnijd in flinterdunne plakjes. Halveer de kerstomaatjes en snipper de chilipepers in stukjes.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot. Fruit de knoflook tot die net begint te karamelliseren.
- Voeg de gehalveerde kerstomaatjes, chili, suiker en een snuifje zout toe.
- Voeg 200ml water toe en breng aan de kook.
- Laat een uur zachtjes pruttelen zonder deksel en roer regelmatig zodat alle tomaatjes breken en de saus kan indikken.
- Snipper de basilicum fijn en roer door de saus (bewaar een deel voor de afwerking). Kruid eventueel verder af. Laat afgedekt rusten.
- Gaar ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Giet af en roer er een beetje olijfolie door.
- Verdeel de spaghetti en lepel er flink wat saus over. Werk af met geraspte Parmezaanse kaas en gesnipperde basilicum. Smakelijk!
Notities
Kan je geen ancho chilipepers vinden? Reguliere rode pepers of gedroogde chili is ook goed, maar wees er wel wat zuiniger mee. De ancho-variëteit is immers vrij zacht.
Deel dit Recept
Speak Your Mind