Nasi Goreng met gehakt en bamboe? Het beste recept vind je hier! Nasi Goreng met gehakt en bamboe? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Nasi Goreng met gehakt en bamboe

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (6 votes cast)
Nasi Goreng met gehakt en bamboe, 4.7 out of 5 based on 6 ratings
Nasi Goreng met gehakt en bamboe
Recept Afdrukken
In dit eenvoudig recept vertrekken we van de klassieke Nasi Goreng-basis uit Indonesië: gekookte en vervolgens gebakken rijst met groenten en vlees. Het eindresultaat is verrassend, makkelijk en bovenal lekker.
Nasi Goreng met gehakt en bamboe
Recept Afdrukken
In dit eenvoudig recept vertrekken we van de klassieke Nasi Goreng-basis uit Indonesië: gekookte en vervolgens gebakken rijst met groenten en vlees. Het eindresultaat is verrassend, makkelijk en bovenal lekker.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Breng de rijst aan de kook in voldoende gezouten water.
  2. Fruit de fijngesneden ui in een klontje boter. Voeg vervolgens de soja- en bamboescheuten toe. Laat enkele minuten garen op een middelmatig vuur. Je kan ze zowel kort maar krachtig bakken zodat ze nog fris en krokant zijn, als flink doorbakken zodat alles mals en zacht is. Voeg tot slot de maïs toe en laat eventjes meebakken.
  3. Ondertussen bak je het gehakt rul in een pan. Breng voldoende op smaak met peper en zout.
  4. Meng het gehakt met de gegaarde groentjes en breng op smaak met sojasaus en peper. Let op met zout, sojasaus is best zout. Voeg enkel wat extra zout toe indien je de smaak van de sojasaus liever niet te dominant wil. Je kan ook wat Engelse saus en/of rode tabasco toevoegen indien het wat meer uitgesproken en pittiger mag.
  5. Voeg tot slot ook de rijst toe en bak alles heel even op een hoog vuur. Controleer nog even of de balans sojasaus - peper - zout (en eventueel Engelse saus - tabasco) goed zit. Opdienen maar.
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*