Hoewel 'mosselen natuur' met voorsprong de meest gekozen bereidingswijze is, zijn de smaakvolle weekdieren op talloze manieren klaar te maken. In dit originele recept wordt gewerkt met typische smaakmakers die je in Thaise gerechten zou verwachten, zoals koriander, chili en kokos. Het proberen waard!
Hoewel 'mosselen natuur' met voorsprong de meest gekozen bereidingswijze is, zijn de smaakvolle weekdieren op talloze manieren klaar te maken. In dit originele recept wordt gewerkt met typische smaakmakers die je in Thaise gerechten zou verwachten, zoals koriander, chili en kokos. Het proberen waard!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 4 kg mosselen
- 1 grote ui
- 6 stengels bleekselder
- 10 cm gember
- 2 stengels citroengras
- 1 chilipeper
- 200 ml droge witte wijn
- 400 ml kokosmelk
- 3 eetlepels groene curry
- 1 limoen
- 1 bosje koriander
- boter
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Spoel de mosselen schoon.
- Snipper de ui en selder in grove stukken. Schil de gember en versnijd in plakjes.
- Smelt een klontje boter in een ruime kookpot. Bak de ui, selder en gember kort aan.
- Snipper ondertussen de chilipeper in schijfjes (verwijder de zaadjes indien het niet te pittig mag zijn) en kneus de stengels citroengras.
- Voeg chili, citroengras, kokosmelk en groene curry toe. Roer even om en voeg aansluitend de mosselen toe.
- Overgiet met de witte wijn en laat een vijftal minuten garen op hoog vuur. Schud op zodat alle smaakmakers goed kunnen mengen.
- De mosselen zijn klaar eenmaal ze allemaal geopend zijn. Werk af met koriander en enkele druppels vers limoensap. Lekker met brood of rijst. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind