Lasagne kent iedereen als de ultieme klassieker uit de Italiaanse keuken om je mond aan te verbranden maar waar je toch niet genoeg van kan krijgen. Deze smeuïge smaakbom blinkt helaas ook uit in calorieën, iets waar Sandra Bekkari wel een oplossing voor heeft. Ontdek in dit recept haar verrassende lasagne (zonder pasta of vlees!) met witte koolbladen en veel groentjes!
Lasagne kent iedereen als de ultieme klassieker uit de Italiaanse keuken om je mond aan te verbranden maar waar je toch niet genoeg van kan krijgen. Deze smeuïge smaakbom blinkt helaas ook uit in calorieën, iets waar Sandra Bekkari wel een oplossing voor heeft. Ontdek in dit recept haar verrassende lasagne (zonder pasta of vlees!) met witte koolbladen en veel groentjes!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 30minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 30minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 1 witte kool
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- 400 gram champignons
- 2 stengels selder
- 120 gram linzen voorgekookt
- 120 gram gemalen kaas
- 800 gram tomatenblokjes (blik)
- 70 gram tomatenpuree
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden oregano, tijm,...
- 1 bosje basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Trek de bladeren zorgvuldig van de witte kool. Snijd harde nerven weg.
- Blancheer (kort koken, een kleine vijf minuten volstaat) de koolbladeren in een ruime hoeveelheid gezouten water.
- Spoel de koolbladeren onder koud water en laat uitlekken.
- Stoof ondertussen de gesnipperde rode ui met de geplette knoflook in een scheut olijfolie aan.
- Versnijd de selder en champignons in fijne stukjes en voeg toe. Laat even bakken en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
- Voeg de linzen, tomatenblokjes, tomatenpuree en een handvol grof gescheurde basilicumblaadjes toe. Roer om en laat enkele minuten zachtjes pruttelen.
- Neem een ruime ovenschaal en lepel er een laagje saus in.
- Bedek de saus met enkele vellen witte kool. Strooi daar wat kaas over, enkele blaadjes basilicum en terug wat saus.
- Blijf dit herhalen tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag saus en bestrooi met een dubbele portie kaas.
- Zet de lasagne nog 10 minuten onder een hete grill (200°), tot de kaas mooi goudbruin gegratineerd is.
- Bestrooi net voor het serveren met verse blaadjes basilicum. Heerlijk met een glaasje rode wijn. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind